Şimdi Ara

Bilgisayar Toplama Konusunda Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Her ne kadar mesaj sayım az olsa da forumunuzu takip etmekteyim ve sanırım "bilgisayar toplama" konusu adında bir başlık açma sırası bana geldi :) öncelikle gerek sizin forum gerek arkadaşlar gerekse etrafımdaki diğer insanlar tarafından edindiğim bilgiler sonucunda böyle bir sistem toplamaya karar verdim. Monitörüm var sadece kasa konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Kasadan ziyade daha çok ekran kartı :) sistemim 3 aşağı 5 yukarı böyle bir şey:

Tek eksiğim Ekran Kartı kaldı. Bu konuda da kararsızlığa düştüğüm ekran kartları bunlardır:

Böyle bir sisteme Fiyat/Performans açısından en iyi verimliliği alacağım ekran kartı sizce hangisidir? Tabi ki topladığım sistemde ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz. Size parçaları tam olarak verdim eksiğim ya da fazlam varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• ve son olarak AMD işlemci AMD ekran kartı, INTEL işlemci NVIDIA ekran kartı uyumu gibi şehir hurafeleri şayet doğru değilse bu 4 karttan birini alabilirim. Bu bana ilerde uyumluluk sorunu çıkarır mı? Çünkü AMD ekran kartları NVIDIA ya göre fiyat açısından gayet iyi ve ekstra bir performans sağlıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Kolay gelsin

• usta bu kasa olmamış yahu 2000tl ye canavar yaparım ben sana.

INTEL
    CORE I5 3570K SOKET 1155 3,4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI
    485 TL

MSI
    Z77A-GD55 INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2667MHZ(O.C.) HDMI&DVI ANAKART
    276 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    141 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    148 TL

COOLER MASTER
    RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    223 TL

SAPPHIRE
    HD7950 GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    677 TL

Toplam : 2011 TL.

Yardımcı olabildiysem imzamdaki linke tıklayıp görüşünü belirtirsen sevinir ve listeye eklerim.

Buyrun ben sürekli araştırıyorum benim önerilerimi rahatlıkla dinleyebilirsin ben önerdiğim her parçayı mutlaka araştırmışımdır
    veya kullanmışımdır uyumu stabilitesi vs.. bu sistem her türlü işini görür.Günümüz oyunları en yüksek ayarda donmadan oynarsın masaüstü işlemlerinide donmadan yaparsın.
    Her açıdan seni mutlu edecek bir sistemdir. Bir sorun oldumu çekinmeden sorabilirsin istediğinede sordurabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: jakilame

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Her ne kadar mesaj sayım az olsa da forumunuzu takip etmekteyim ve sanırım "bilgisayar toplama" konusu adında bir başlık açma sırası bana geldi :) öncelikle gerek sizin forum gerek arkadaşlar gerekse etrafımdaki diğer insanlar tarafından edindiğim bilgiler sonucunda böyle bir sistem toplamaya karar verdim. Monitörüm var sadece kasa konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Kasadan ziyade daha çok ekran kartı :) sistemim 3 aşağı 5 yukarı böyle bir şey:

Böyle bir sisteme Fiyat/Performans açısından en iyi verimliliği alacağım ekran kartı sizce hangisidir? Tabi ki topladığım sistemde ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz. Size parçaları tam olarak verdim eksiğim ya da fazlam varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba kardeşim.. Öncelikle daha da iyi F/P oranı istiyorsan AMD işlemci, anakart ve ekran kartı tercih etmen gerektiğini söylemeliyim.. Bu senin için problem değilse sana uygun bir sistem önerebilirim.. Bütçeni de net bir şekilde belirtirsen iyi olur tabi..

• cevaplar için teşekkürler.
    bjk__murat: Bütçem 2000TL
    Angelmax : Kardeşim beni AMD işlemci - AMD ekran kartı ve anakartı konusunda kullanmış biri olarak bilgilendirirsen sevinirim.

Aslında kasa toplama işinde kafama takılan pek bir şey yoktu ama insan araştırdıkça bilgi sahibi oldukça ister istemez ince eleyip sık dokumaya başlıyor. AMD işlemciler konusunda ne zaman araştırma yapsam gerek testler gerekse yorumlar sonucunda açıkçası biraz soğudum. Intelin güvenirliği tartışılmaz ama gariptir ki ne zaman "Bilgisayarı oyun için topluyorum" desem bana her zaman cevap olarak "o zaman AMD al" cümlesi geldi. Intelden vazgeçemediğimden dolayı en azından ekran kartında AMD yi tercih etmek istedim ve bu sefer karşıma "AMD işlemci-AMD ekran kartı , Intel işlemci-NVIDIA ekran kartı" ikilileri araya girdi. İşler iyice karıştı. RAM olayına gelince aklıma basan Corsair oldu ama G-Skill in kötü olmadığını da biliyorum. Dardayım :)

• quote:

cevaplar için teşekkürler.
    Angelmax : Kardeşim beni AMD işlemci - AMD ekran kartı ve anakartı konusunda kullanmış biri olarak bilgilendirirsen sevinirim.

Aslında kasa toplama işinde kafama takılan pek bir şey yoktu ama insan araştırdıkça bilgi sahibi oldukça ister istemez ince eleyip sık dokumaya başlıyor. AMD işlemciler konusunda ne zaman araştırma yapsam gerek testler gerekse yorumlar sonucunda açıkçası biraz soğudum. Intelin güvenirliği tartışılmaz ama gariptir ki ne zaman "Bilgisayarı oyun için topluyorum" desem bana her zaman cevap olarak "o zaman AMD al" cümlesi geldi. Intelden vazgeçemediğimden dolayı en azından ekran kartında AMD yi tercih etmek istedim ve bu sefer karşıma "AMD işlemci-AMD ekran kartı , Intel işlemci-NVIDIA ekran kartı" ikilileri araya girdi. İşler iyice karıştı. RAM olayına gelince aklıma basan Corsair oldu ama G-Skill in kötü olmadığını da biliyorum. Dardayım :)

Üzülme,derdinin çaresi burada, daima AMD.

Angel sana şimdi muhteşem bi AMD çaksında dünya-alem makina görsün...

• Angel,şu işi niye yarım bıraktın,halletsene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • INTEL
    Core i5 3470 Soket 1155 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 253,00 USD 541,85 TL *406,39 TL
    GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 87,00 USD 186,33 TL *139,75 TL
    CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA 179,00 USD 383,36 TL *287,52 TL
    MSI
    Z77A-G43 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) DVI&HDMI Anakart 129,00 USD 276,28 TL *207,21 TL
    TOSHIBA
    3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk 76,00 USD 162,77 TL *122,08 TL
    ASUS
    DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 32,00 USD 68,53 TL *51,40 TL

SAPPHIRE
    HD7870XT GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı 349,00 USD 747,45 TL *560,59 TL

Toplam (KDV Dahil): 2.366,58 TL *1.774,93 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 27 Nisan 2013; 16:46:43 >
  • quote:

cevaplar için teşekkürler.

Kısa ve öz yanıt vereceğim.. Sistemi genel olarak oyun için topluyorsan, AMD fazlasıyla yeterlidir, intel e fazla para dökmene gerek yok kardeşim..

Güvenilirlik konusunda şüphen olmasın.. Benim imzamdaki sisteme bir bak, 6. sene içinde maşallah.. Daha da 1 sene rahat gidecektir..

Senin elindeki bütçeye alacağın sistem, benim sistemden kat kat güçlü, en az benim sistem kadar da uzun ömürlü olacaktır, bu konuda bana güvenebilirsin.. Şimdi güzel bir sistem yazayım artık sana:

İşlemci: AMD FX X8 8350

Anakart: MSI 990XA-GD55

Ekran Kartı: Sapphire HD 7870 XT GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.1

RAM: G-Skill 8 (2x4) GB RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V

Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB SV 35 SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm NCQ

DVD: ASUS DRW-24B5ST 24X DL SATA Siyah (Kutusuz)

Kasa+PSU: Xigmatek Midgard 382 Pure Bl.Ed. 600 Watt MidT ATX

İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 612S

TOPLAM: 1885 lira %25 indirimli fiyatlarla.. Gördüğün gibi epey para da kaldı.. Aynı sistem Intel olursa minimum 2000 liraya denk gelecektir.. oyunlarda çok ultra takıntın yoksa, bu ekran kartı seni 2 - 2.5 sene rahat götürecektir.. Ondan sonra alırsın bir 8850 yoluna devam edersin.. bir de PSU güncellemesi yaparsın.. 4 - 5 sene ekleme çıkarma yapmazsın sistemde.. Tavsiye ediyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.