Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği hakkında sorularım var.Yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sıralamama göre (83bin) tercih edebileceğim üniversitelerin bir listesini yaptım ve sabahtan beri gerek kendi sitelerinde gerek ekşi sözlük gibi ortamlarda bu üniversiteleri araştırıyorum. Birbirine tamamen zıt görüşler var. Örneğin birisi çıkıp Çanakkale 18 Mart Üniversitesi hakkında bilgili olmaya, okumaya, öğrenmeye çok önem verir, en iyi kütüphanelerden birine sahiptir, ülkenin iyi üniversitelerindendir falan diyor bir başkası buradan mezun olan potansiyel işsizdir, kötüdür diyor. Böyle birbirine zıt görüşler kafamı acayip karıştırdı. Daha önceden beri bilgisayar mühendisliğiyle ilgili araştırmalar falan yaptım, bilgisayar mühendisi 1-2 kişiyle yazıştım hepsi de olay kişide bitiyor gibi şeyler söyledi. Yabancı dil biliyorsan, programlara dillerini biliyorsan, kendini geliştirdiysen zaten sıkıntı olmaz diyorlar. Bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir? İş bulmak için mutlaka çok iyi bir yerden mi mezun olmak lazım? Bu arada kendime göre belirlediğim diğer üniversiteleri de yazayım belki buralarda okuyan ya da okumuş olanlar yardım edebilirler,

* Konya Selçuk Üni 75bin
    * Kayseri erciyes Üni 78bin
    * Muğla Sıtkı Koçman Üni 80bin
    * Manisa Celal Bayar Üni 82bin
    * Samsun 19 Mayıs Üni 85bin
    * Çanakkale 18 Mart Üni 87bin
    * Sakarya Üni 87bin

• Yukarı
  • benimde 89 bin kardeşim sıralamam bende bugun araştırdım ve yukarda yazdıklarının aynılarını okudum yardımcı olacak birileri yazar umarım :)
  • ben bilgisayar okuyorum.sana bir soru soracagım.neden bilgisayar yazıyorsun?bilgisayar mühendisi ne yapar biliyor musun?kod yazmak ne demek biliyor musun?sen simdi o ünilerden önce kendıne bunları sor.dedigim gibi ben bilgisayar okuyorum ve bırakmayı düsünen hic de az degil.sebebi ise belli.adam yazmıs bilgisayar ama niye yazmıs kendide bilmiyor.zaten foruma dikkat et.bir sürü psikoloji var.hep aynı bölümler icin konu acılıyor.neyse konu bu degil.dedigin üniler 3-5 asagı aynı.hangısıne gıdersen gıt bır farkı olmaz.biri över biri yerer o 2sininde görüslerine baglı.ama önce bölümü tanı.hatta ne yap biliyor musun.kod yazmaya calıs.youtube'dan bak ve yazmaya calıs.iste o zaman anlarsın bölümü.eksi okumakla birileriyle konusmakla olmaz.yazacaksın yapacaksın bölümü anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

ben bilgisayar okuyorum.sana bir soru soracagım.neden bilgisayar yazıyorsun?bilgisayar mühendisi ne yapar biliyor musun?kod yazmak ne demek biliyor musun?sen simdi o ünilerden önce kendıne bunları sor.dedigim gibi ben bilgisayar okuyorum ve bırakmayı düsünen hic de az degil.sebebi ise belli.adam yazmıs bilgisayar ama niye yazmıs kendide bilmiyor.zaten foruma dikkat et.bir sürü psikoloji var.hep aynı bölümler icin konu acılıyor.neyse konu bu degil.dedigin üniler 3-5 asagı aynı.hangısıne gıdersen gıt bır farkı olmaz.biri över biri yerer o 2sininde görüslerine baglı.ama önce bölümü tanı.hatta ne yap biliyor musun.kod yazmaya calıs.youtube'dan bak ve yazmaya calıs.iste o zaman anlarsın bölümü.eksi okumakla birileriyle konusmakla olmaz.yazacaksın yapacaksın bölümü anlayacaksın.

indiriyorum hocam şuan programı deniyeceğim youtubeden öğlen bakmıştım biraz :)

• sdmcaa kullanıcısına yanıt
    2.öğretimmi bazıları bunların?
  • quote:

ben bilgisayar okuyorum.sana bir soru soracagım.neden bilgisayar yazıyorsun?bilgisayar mühendisi ne yapar biliyor musun?kod yazmak ne demek biliyor musun?sen simdi o ünilerden önce kendıne bunları sor.dedigim gibi ben bilgisayar okuyorum ve bırakmayı düsünen hic de az degil.sebebi ise belli.adam yazmıs bilgisayar ama niye yazmıs kendide bilmiyor.zaten foruma dikkat et.bir sürü psikoloji var.hep aynı bölümler icin konu acılıyor.neyse konu bu degil.dedigin üniler 3-5 asagı aynı.hangısıne gıdersen gıt bır farkı olmaz.biri över biri yerer o 2sininde görüslerine baglı.ama önce bölümü tanı.hatta ne yap biliyor musun.kod yazmaya calıs.youtube'dan bak ve yazmaya calıs.iste o zaman anlarsın bölümü.eksi okumakla birileriyle konusmakla olmaz.yazacaksın yapacaksın bölümü anlayacaksın.

dinleyin bu adamı,bugün tüm herkese bunu anlatmaya çalıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

quote:

dinleyin bu adamı,bugün tüm herkese bunu anlatmaya çalıştım

Aynen millet parasi icin yaziyor isteyen adam giremiyor bu sefer...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk olarak eğer ingilizce eğitim veren varsa onu seç öncelikli olarak, çünkü ingilizce şart. elbet araştırma verecekler, bir yerde hata oluşacak yolun stackoverflow'a düşecek , aradığın konuyu yabancı bir pdf de bulacaksın.
    ikinci olarak yazılım ve bilgisayar mühendisliklerinde müfredatlar hemen hemen aynıdır. nereye gidersen git sana bir konunun temel hatlarını gösterirler onun derinlerine inmek sana kalır. bunun içinde kişisel gelişim ve araştırma yapmak ön plana çıkıyor. sektörde de nereden ve kaç ortalamayla mezun olduğuna pek takılmıyorlar [devlet kurumları hariç diyebilirim] . bu yüzden araştırma yapınca birinci madde devreye giriyor.
    üçüncü; kod yazmak apayrı birşeydir , tam konsantre olman, enerjini iyi harcaman gerekir bilgisayar başında. belki şunu diyen çıkar "ben saatlerce oyun oynadım birşey olmuyor çok da mutluyum seviyorum", kod yazmak ile oyun oynamayı karıştırmasın birbirine. yeri gelir kafayı yersin ekrana yumruk patlatasın gelir , kasayı/notebook'u boğaz köprüsünden fırlatasın gelir. örnek vermek gerekirse lise stajımda bir veritabanı sorgu satırımda koymayı unuttuğum ";" işareti yüzünden iki gün programın içinde kafayı yemiştim. tabi zaman ve birşeyler yaptıkça bu tür hatalar en aza iniyor. derste not alırken bazen cümlelerin sonuna istemsiz ";" koyduğum bile oluyor . özetle kişi kendini en iyi bilir. bu tür strese, sinire dayanabilmeli bu mesleği seçecekler.
    son olarak da en azından bir alan olmalı aklınızda. veri tabanları mı, ağ uzmanı mı, web tasarım mı, yoksa mobil uygulamalar mı vs... diye. iş hayatına atılmadan önceki son rahat senelerimiz bu üniversite, bu kadar araştırma-öğrenme için vakit bulamayacağız ileride. ilgimizi çeken alan/konu hakkında en azından birer ön izleme tarzında bir fikir sahibi olmalıyız.
    uzun olmuş olabilir biraz, bunlarda benim görüşlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kodperest -- 29 Haziran 2014; 3:49:12 >

• quote:

Aynen hocam bende bitirdim üniyi ama kod yazmayı sevemedim bi türlü

Yüksek lisansla rotayı kırmaya çalışıyorum bakalım :D

• Merhaba iyi günler,
    Benim size birkaç sorum var.Bazı üniversitelerde hem Bilgisayar Mühendisliği hemde Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü var ben bu ikisinden birini tercih etmeyi düşünüyorum fakat tam olarak birbiri arasında ne gibi artıları ve eksileri olduğunu öğrenemedim.Mesela Kocaeli üniversitesinde bu ikisi var orayı düşünüyorum bana yardımcı olur musunuz,lütfen ?
  • Ben Bilgisayar öğretmenliği okuyorum. Geçen yıl 3.sınıfa başlamadan kaydımı dondurdum. Sınava yeniden hazırlanma kararı aldım önceleri bilgisayar mühendisliğine geçiş yaparım diyordum ama eğer meslek lisesi çıkışlı değilsen ve daha önceden programlama, donanım vs ile ilgili bilgin yoksa bilgisayar işi çok sıkıntılı. Eğitim fakültesinde bile bu kadar zorlanılıyorsa mühendislik fakültesinde ne olur allah bilir. Öncelikle bunu göz önüne alıp tercih yapmanı öneririm. Bu kendini geliştirme işi her alanda gerekli olan bi şey. Fakat üniversitelerde daha çok eski teknolojiler öğretiliyor bunun yanında yeni teknolojilere ayak uydurmak da sana kalıyor. Haliyle bu 2 kat iş yükü demek. Tabi olayda da yeniysen ayak uydurman daha da zorlaşıyor. Ama bilgisayar bilimi benim tutkum, kendimi en çok yakın hissettiğim meslek diyorsan neden olmasın. Bknz: Yapan nasıl yapıyor? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.