Şimdi Ara

bilgisayar sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • oyun oynarken bilgisayar fazla ısınıyor ve fan sesi geliyor, fotoğrafa bakarak sorunun neden olduğunu söyleyebilir misiniz? işlemci fanı stok fan diye biliyorum. teşekkür ederim.

bilgisayar sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustapha037 -- 15 Eylül 2026; 0:20:22 >

• Ya fan düzgün takılmamış ya da termal macun sürülmemiş. Bunu söylemek istemiyorum ama olduğu durumları da gördüğümüz için, fanın soğutucu metal bloğunun termal macun sürüldüğü yerde plastik korucuyu oluyor. Bazen onu çıkarmadan montaj yapılıyor. Onu da kontrol etmek lazım.

Velhasıl şu anda soğutucu kesinlikle kontrol edilmeli. Soğutucu vidaları tam sıkıştırılmamış ise işlemcinin üzerindeki ısı bloğa düzgün aktarılmadığı için bu sıcaklıkları görüyor olabilirsiniz. Tabi fanları da kontrol etmek lazım.

O yüzden yapabiliyorsanız siz yapamıyorsanız anlayan bir arkadaşınız yoksa teknik servise götürüp termal macun bakımı ve temizlik yaptırın. Buraya yazdıklarınızı da aynen söyleyin teknik servise.

Kolay gelsin.

• kule tipi fanla değiştirdim (2 saat civarı sürdü, vida bile arttırdım)) şuan ortalaması 40 civarı ve en yüksek 74 gördü. ekran kartında da 92,7 yazıyor bunlar normal mi? frycry 5 ve as creed oynuyorum

bilgisayar sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustapha037 -- 18 Eylül 2026; 7:37:8 >

Konuya mesajımı cevapla şeklinde mesaj atmadığınız için bana bildirim gelmedi. Bu yüzden yeni fark ettim mesajınızı.

Sorunuza gelirsek işlemci sıcaklıkları normale dönmüş diyebiliriz. Ekran kartı sıcaklığı konusunda ise, aslında bu diyeceğim hem işlemci hem de ekran kartı için geçerli ki bu sıcaklık değerlerinde ne kadar süre kaldığı önemli. Ekran kartı için 92 derece sıcaklık yüksek olarak kabul edebiliriz ama anlık olarak o sıcaklığa çıkıp indiyse ve dakikalarca o sıcaklıkta kalmıyorsa bir sıkıntı yok. Ama oyun oynarken veya ekran kartı kullanan bir program ile çalışırken dakikalarca 90 derecelerde kalıyorsa o zaman ekran kartınıza da bir bakım gerekiyor. Ama dediğim gibi anlık olarak 5-10 saniye kadar o sıcaklıkta kalıp 75-80 derece arasında bir değerlerde kalıyorsa yük altında, çok bir sıkıntı teşkil etmez. Ekran fotoğrafı attığınız programın ekran kartı işlemcisin sıcaklık değerlerinde zaten en yüksek sıcak olan bölgenin sıcaklığının 92 derece olduğu yazıyor. Ortalama değerlerinde bir sıkıntı yok. Ama yinede siz oyunda iken bu değerleri kontrol edin. Burada kontrol etmeniz gereken kısım hotspot değerinden çok Gpu ve memory yazan kısım sıcaklıklarının maksimum 80 derecelerde gezip gezmediği. 80 derece 3-5 derece de yukarı çıkabilir. Ama zaten dikkat ederseniz orada anlık minumum ve maksimum değerleri vardır. Burada 80 derece normal kabul edebiliriz ve Anlık değer ile maksimum değer sürekli bu sıcaklıkta kalıyorsa yine çok bir sıkıntı yok diyebiliriz ama ne zaman 85 ve üzeri değerlerde sabit kalıyorsa sıcaklık. Ekran kartı için termal bakım gerektiği kanaatine varabiliriz. Hotspot yani en yüksek sıcaklık değerlerinde ise 100 dereceden sonra ekran kartı kendini koruma amaçlı olarak sınırlamaya başlar. Buda soğutmada bir sıkıntı olduğunu gösterir ki termal macunun kuruduğuna yada mevcut soğutma bloğunun bir sıkıntıdan dolayı işini yapmadığını gösterir. Ya tam temas etmiyordur yada fanlar iş görmüyordur vs... O yüzden hotspot 92 derece önemli bir durum değil. Normal sıcaklık değeri gpu veya memory maksimumda 92 derece olsa ve de sürekli o sıcaklıkta çalışsa o zaman kesinlikle bakım yapılır.

Velhasıl dediğim durumu kontrol edip, ona göre hareket etmeniz en mantıklısı. Kontrol olarak da kart yük altında iken oyun veya program neyse en kötü 3-5 dakika açık kalsın ve sizde ara ara sıcaklıklara bakın.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci sıcaklığı
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.