Şimdi Ara

MASAÜSTÜ BİLGİSAYARIM ODAYI ÇOK ISITIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaz sıcaklarının üzerine masaüstü bilgisayarım küçük boyuttaki çalışma odamı çok ısıtıyor (33 derece santigrat). Belki komik bir soru olacak ama önerisi olan var mı? (Bu arada vantilatör var ama işe yaramıyor. Klima ise mümkün değil)

• biraz detaya inermesin yani işlemci sıcaklığın nedir işlemcin nedir
  • İşlemci : intel p4 3.0 Ghz HT...... Tv kartı var :AverTV 203 (genelde sürekli açık).....Ekran kartı : Nvidia GT6600 ...........600 mva lık güç kaynağı var. Sıcaklıklar:İşlemci 60C... Anakart:45C
  • öncelikle öneriyi bilgisayar için mi istiyorsun oda için mi ??

Odayı bilgisayar ne derece etkiliyor ölçebildinmi hiç...Eğer etkisi varsa işlemciye etkili bir downclock (hız düşürme, o/c tersi) biraz fayda edebilir..CRT monitor kullanıyorsan ona yapacak bir şey yok, LCD kullanıyorsan zaten fazla ısı yaymazlar...HDD için yapacak bir şey yok, Ekran kartınıda downclock yapabilirsin...Kasa Power ı , güç kaynağı ve Tv kartı içinde apacak birşey yok

Gördüğün gibi işlemci ve ekran kartı haricinde ( ki en çok ısı üreten 2 parça) yapabileceğin pek bir şey yok..Bunlarada Downclock yapman ne kadar etki eder bilemem...( !! 50W !! işlemciden, !! 15W !! kadar da VGA dan kazansan 65W yapar, oda sıcaklığına etkisi ne olur...bakmak lazım

Oda için serinleme yöntemleri arıyorsan ve sahil-kıyı kentlerinden birinde oturuyorsan vantilatör bir yere kadar idare eder..Klima şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 11 Ağustos 2008; 17:14:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: asiboldon

İşlemci : intel p4 3.0 Ghz HT...... Tv kartı var :AverTV 203 (genelde sürekli açık).....Ekran kartı : Nvidia GT6600 ...........600 mva lık güç kaynağı var. Sıcaklıklar:İşlemci 60C... Anakart:45C

bu sıcaklıklar doğal işmci fanını temizle istersen 60 dereceyi boşta iken mi alıyorsun yuksa bazı programlar açık oyunda falan mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

öncelikle öneriyi bilgisayar için mi istiyorsun oda için mi ??

Odayı bilgisayar ne derece etkiliyor ölçebildinmi hiç...Eğer etkisi varsa işlemciye etkili bir downclock (hız düşürme, o/c tersi) biraz fayda edebilir..CRT monitor kullanıyorsan ona yapacak bir şey yok, LCD kullanıyorsan zaten fazla ısı yaymazlar...HDD için yapacak bir şey yok, Ekran kartınıda downclock yapabilirsin...Kasa Power ı , güç kaynağı ve Tv kartı içinde apacak birşey yok

Gördüğün gibi işlemci ve ekran kartı haricinde ( ki en çok ısı üreten 2 parça) yapabileceğin pek bir şey yok..Bunlarada Downclock yapman ne kadar etki eder bilemem...( !! 50W !! işlemciden, !! 15W !! kadar da VGA dan kazansan 65W yapar, oda sıcaklığına etkisi ne olur...bakmak lazım

Oda için serinleme yöntemleri arıyorsan ve sahil-kıyı kentlerinden birinde oturuyorsan vantilatör bir yere kadar idare eder..Klima şart.

Oda için tabi ki, önce benim sağlığım değil mi?
    Tahmin ettiğin gibi 17 inc CRT var. Şu zamana kadar overclok bile becerebilmiş değilim ki downclock yapabileyim. Eğer bunu için programlar varsa yazar mısın isimlerini...
    Oturduğum yer o kadar kuytu köşe bir yer ki hiç hava sirkülasyonu yok.
    Bu arada 1-2 yıl önce çok ilginç fikirler okumuştum: kasanın içine buz torbası koymak gibi... Bu doğru bir şey değil biliyorum ama buna benzer orjinal fikirler çıkar diye düşündüğümden açtım bu konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 11 Ağustos 2008; 17:26:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

quote:

İşlemci : intel p4 3.0 Ghz HT...... Tv kartı var :AverTV 203 (genelde sürekli açık).....Ekran kartı : Nvidia GT6600 ...........600 mva lık güç kaynağı var. Sıcaklıklar:İşlemci 60C... Anakart:45C

bu sıcaklıklar doğal işmci fanını temizle istersen 60 dereceyi boşta iken mi alıyorsun yuksa bazı programlar açık oyunda falan mı?

Fanlar vs. herşey pırıl pırıl valla. Oda kuytu bir yerde olduğu için toz sorunum yok zaten. Tv kartım sürekli açık ve işlemciyi tek zorlayan odur heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Odayı Isıtır mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fanlar vs. herşey pırıl pırıl valla. Oda kuytu bir yerde olduğu için toz sorunum yok zaten. Tv kartım sürekli açık ve işlemciyi tek zorlayan odur heralde.

işlmci fanını aldığından beri kullanıyorsan oda içi artık gitmiştir fazla soğutmasını bekleme macunu kurumuş olabir oyüzden tv kartıda %100 kullanacak deil yani 3.2 kullanıyom bende ısındıkları doğru yani boşta ama 47 kadar iniyor odanın sıcaklığı çok etkiliyor vantilatör deneyebilrsin ufak olnlarından kasa kapağını aç öyle kullan birde
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: clarion

öncelikle öneriyi bilgisayar için mi istiyorsun oda için mi ??

Oda için tabi ki, önce benim sağlığım değil mi?
    Tahmin ettiğin gibi 17 inc CRT var. Şu zamana kadar overclok bile becerebilmiş değilim ki downclock yapabileyim. Eğer bunu için programlar varsa yazar mısın isimlerini...
    Oturduğum yer o kadar kuytu köşe bir yer ki hiç hava sirkülasyonu yok.
    Bu arada 1-2 yıl önce çok ilginç fikirler okumuştum: kasanın içine buz torbası koymak gibi... Bu doğru bir şey değil biliyorum ama buna benzer orjinal fikirler çıkar diye düşündüğümden açtım bu konuyu.

Eğer bu konularda( o/c, bios update) fazla bilgi sahibi değilsen hiç bulaşma çünkü ikiside lazım olacak...Neyse bu durumda başa döndük, sen bilgisayarın odanı ne derece etkilediğine baktınmı hiç ?? sök kasanın monitörün kablolarını bekle 3-5 saat bir de öyle bak...Arada çok far varmı ??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.