< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayar satışları radikal bir şekilde düşmeye devam ediyor (5. sayfa)
-
-
300 dolar olan kartları 800 dolar yaptılar. Yamyamlar. Orta üst bir pc 1700 dolar. Top seviye 4 bin dolar. Bunlar amerikalı adam için bile manyak paralar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ince hafif olsun der sonra olunca GPU yok der beğenmez... bu ne nankörlük...
-
Sırf m1e Windows kurulmuyor diye sattım bende eski macler daha çok işimi görüyor dual boot ile yok sanallaştırmayla vs hiç ilgimi çekmiyor Windows Mac ikisini de bi arada kulllanıyorum rahat rahat bir m1 hızı değil ama sonuçta işimi görüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yanlış düşünüyorsun hepsinin yeri ayrı dostum tren eski diye kullanılmıyor mu PC yeri çok farklı o elinde kullandığın cihazlara yazılım atmak için yine PC’ye muhtaçsın 😃
Bir şey daha var... Eskiden bilgisayar sizi yetenekli yapardı. 90'larda pc veya mac alınca çevrede pek ulaşılamayan yetenekleriniz olurdu. Bugün benzer etki için doğru düzgün 3D software ve pek çok network aboneliğinin paketin içinden çıkması gerekir. Çoğu programın aboneliğe gitmesi ve netten çalışan programlar PC'nin yeteneklerini azalttı.
-
Yaşasın , Demek sıfır km arac bulabileceğiz.
-
e8500 lü bir sistem ve ps4 fat kasa ile yola devam, televizyona da mi stick bağladım tüm işlerimi görüyorum.
-
Öğrencilere bir kere olmak üzere vergisiz bilgisayar alma hakkı verilecekmiş. Benim için bir anlam ifade etmiyor. Benim istediğim kripto para basılamayan aldığım zaman sıfır ekran kartı olduğuna emin olacağım ekran kartı almak şimdilik. Bakalım ne zaman olur hayırlısı.
Not: Bazı şirketler bu tür ekran kartı üretti sonra vaz geçti deniyor ama maalesef o dönemde ekran kartı almak gibi bir derdim yoktu. Bana şimdi lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatlar bu haldeyken zaten insanlar bilgisayar almak yerine daha makul gelen farklı ihtiyaçlarını karşılamayı ön plana atıyordu. Tabii bazılarının öncelikleri teknolojide olabilir. Yine de ilk cümleme karşın, son zamanlarda çevremde bilgisayar alan çok kişi var. Önümüzdeki aylarda fiyatlar ne olur bilemem fakat bu devirde herkesin bir bilgisayara sahip olmasının önemli ve kişiye birçok artı sağlayacağını düşünüyorum.
-
5 sene önce 5bine aldığım HP omen ikinci elde ırzına geçilmiş halde 10 bin TL ediyor. Bu arkadaşlar Türkiye'den bir haber. Halimizi görseler ağlarlar herhalde
Üreticiler dolar bazında üç beş indirim yapıyorlardır ama kendini ekonomist ilan eden bir deha sayesinde TL sürekli değer kaybettiği için bize TL cinsinden indirim olarak yansımıyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Nisan 2023; 0:59:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bitcoin vb sağolsun ekran karti fiyatlarini uçurmuştu
Sen sus grezimonk ben ince olmasını istemedim
Pc artık ihtiyaç olmaktan çıktı. 20 yıl önce evlerin çoğunda masaüstü pc vardı. Dizüstü yaygınlaşınca buna geçiş oldu. Sonra Android telefona kaydı ilgi..cihazlar gitgide küçüldüğü için bu normal. Kimse evinde bir masanın kablolarıyla işgal edilmesini istemez. Ancak oyun, yazılım, tasarım, uzaktan yönetim, Web tasarım, grafik vb işi pc ile olan kişiler evinde masaüstü bulunduruyor. Bu kişiler (oyuncular hariç) üretken ve topluma faydalı olan %1 lik kesim. Dowloaddan çok upload yapanlar....
Anakart üreticileri aşırı üretim yapıp neredeyse birbirinin aynısı anakartları farklı model isimleriyle pazarlıyorlar küresel bir israf var. Ve kullanılan malzemelerin de kalitesi düştükçe geri dönüşüm olayı da azalıyor. Bu da hammadde tedariğini zorlaştırıyor. Bu israf gelecek nesillere çok daha pahalı elektronik faturası olarak yansıyacak. Yani biz gelecek nesillerin yarınını çaldık israf ile.. Aynısı ekmek te oldu ve oluyor. Çiftçi daha çok para için çok ekti. Çok gübre harcadı. Sokaklar ekmek poşetleriyle doldu. Arz fazlası yani. Sonra birden ekmek 5 ₺ olunca israf keskin bir düşüş yaşadı. Maaşlar zamlanınca yine israf artmaya başladı. Sorun insanların düşüncesizliği. Ayar bilmemesi.. Çiftçi gördüğü israftan sonra yani nimete hakaretten sonra ekimini azaltmayı ve parasını ekim yerine gübreye , yeme veya dövize altına yatırsaydı şimdi çalışmadan zengindi..
Aynı şekil dandik anakart üretimi yerine az ve kaliteli üretim yapılsaydı hem fiyatlar artmadı hem de işler tokorında giderdi. Yani insanların ve şirketlerin çoğu iktisattan anlamıyor. En basitinden yemek yaparken kişi hesabı yapılmıyor. Bu da emek ve para kaybıdır. Ben çöpe yemek attığımı hatırlamıyorum. O kadar zengin değilim. Yemek için harcadığım emeklerin boşa gitmesini kaldıramam. Neden günde 1-2 saatimi çöpe atayım ki? İnsan kendi bacağına sıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi de bu şirketler sadece donanımdan mı para kazanıyor? Amd zaten konsollarla anlaşmalı, nvidianın da para kazandığı yazılımlar var, GeForce now var en basitinden.
Ayrıca ürün alırken en iyisini almalıyım diye şartlamazsanız kendinizi bu kura rağmen bile uygun fiyatlı ve iyi kartlar var piyasada.
sorun burada dünya alışkanlığının değişmiş olması. Eskiden insanlar basit işleri için bile bilgisayara muhtaçtı. Şuan öyle bir şey yok. Sıradan kullanıcıların tamamı bütün işlerini mobilden yapabiliyor. Bilgisayar sadece oyunculara ve işi bilgisayar üzerinden olanlara kaldı. Bazense öğrenci falan işte.
Sürekli gelen vergiler
Doların dengesizliği den dolayı satıcıların doları daha yüksek kurdan hesaplaması
Artan lojistik maliyetleri
Satıcıların yüksek kârı
Satıcıların ürünü önceden pahalı olarak ithal edip elinde kaldığı için ucuz fiyattan yeni ürün getiremesi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 tür laptop işlemcisi gördüm
Masaüstü gibi soketli
Flex gibi bir kabloyla bağlanan
Direk karta lehimli
2. Dışında hepsi değisir ama 3. Tipi değiştirmek hem zahmetli hemde baya sorun çıkarıyor
Ab ve ABD enflasyon ile boğuşuyorsa biz enflasyondan yok olduk boğulduk eridik kenyaya döndük
Ekran kartı olmayan ortalama i5 r7 laptoplar 10-14k arası yazık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X