|
...... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7805 -- 22 Ekim 2025; 16:59:22 > |
|

|
...... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7805 -- 22 Ekim 2025; 16:59:22 > |
|
|
|
kusura bakmada 3 -5 milyonum olsa zaten ben dükkan açarım şirket kuratım kendime ... dalga geçiyon herhalde ? 3- 5 milyonu olan adam burada takılmaz zaten.... |
|
|
|
Uygun fiyatlı 100 adet stoklu hazır sistem hazırlasalar, 30-35k civarında olsa zaten etti 3 milyon. Dediğin doğru. Öyle 5-10 stokla sıfır parça işlerine girmek pek mantıklı değil. Birisi burada fırsat diye paylaşsa zaten 10'dan fazla alan olur, diğer müşteriler stok yok görünce ciddiye almazlar. Bunu anlatabilir misin? Pek sanmam kısaca sermaye gerekir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dostum sermayen yoksa kredi çekeceksin. Kredi çekme şansın yok ya da mantıklı gelmiyorsa önce sermaye biriktirip sonra bu işe gireceksin. Bugün sıfır bilgisayar parçaları satacağın küçük bir dükkan için 5 milyon civarı bir nakit lazım. Yok eğer dükkan açmayacağım evden yapacağım diyorsan toptan mal alman gerekiyor gene. Yoksa parakende fiyattan almak zorundasın. Kısaca en iyi ihtimalin bir motor alıp kuryelik yapmak. 50 bin lira ile bilgisayar işine girilmez. |
|
Yüklü miktarda alım yapmayacaksınız, referans veremiyorsanız, teminat göstermiyorsanız kimse size kar marjı bırakacak kadar mal vermez. Tecrübe demişsiniz, 2007-2013 arası perakende bu işleri yaptım. 2020 pandemi zamanlarında aslında bırakmış olsam bile fırsattan istifade ettim açıkçası, piyasada kart yoktu çünkü, ayda 20-30 ne kadar sokabilirsek piyasaya ekran kartı soktuk. Tek övüneceğim; fahiş fiyat çekmedik herkesin bütçesine ayarladık. Şu an yapmıyorum lakin yukarıda yazdıklarımdan anlamışsındır hocam, senin 3-5 parça ile kar edebileceğin ortam sadece ikinci el. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 16 Eylül 2025; 23:33:50 > |
|
Günümüze uyarlasak; bütçe odaklı 5060 Ti modelleri 22-25k. Dediğin gibi 20 karttan hesaplasan 22k*20=440k eder. %10 kar marjına çalışan var mıdır bilmiyorum ama yaklaşık olarak %10 desek 400k sermaye gerekir ki bu sadece 20 kart için. |
|
Zor hocam; Siz de zaten hali hazır hesabı kitabı ortaya koymuşsunuz. Adını sayamadığım onlarca kurumsal şirket sistem satarken, cuma indirimleri vs. yaparken mümkünü yok. Şu an ek gelir olarak telefon alınır satılır, o da kayıt dışı telefonlarla yürür. |
|
Benim ticari bir faaliyetim olmadı, dedikleriniz üzere tahmini bir hesap yaptım. %10 marj demek "oh 400 koydum, 40 kar ettim." demek olmuyor. Ancak 18 kart satılacak ki sermayeyi kurtaracaksın, 19. satılan kartta ihtiyaçlarını karşılayabilirsin ve sonuncu olan 20. kartta tam anlamıyla kar etmiş olursun. Bu bile oldukça zor iken dediklerinden yanlış anlamadıysam %10 bile bulunmuyor tarzında ise o zaman 20 kart değil min. 50 kart olacak ki dişe dokunur bir kazanç olsun. Dediğim gibi ticari faaliyetim olmadı, yorumlara istinaden basit çarpma-bölme işlemi yaptım. Yatırım tavsiyesi değildir |
|
Şu anki piyasa ve satılan mallar üzerinden çıkarımınız doğru aslında, ticaret kafası varmış. 2007-2013 arası akıllı telefonların olsalar bile herkese hitap etmediği, evlere pc toplanan dönemdi; bizde evimizi arabamızı aldık. 2020-2022 arası çip krizi vardı, elimizden geliyordu getirip (sadece oyunculara, coin meselesi değil) harçlığımızı çıkardık. şu an mümkün olsa ben yapardım, dediğim gibi ikinci el ama mümkün stresli, telefon işi olur ama vicdanın el verirse; kaçakla göçekle olur anca. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 17 Eylül 2025; 12:5:18 > |
|
..... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7805 -- 22 Ekim 2025; 17:0:14 > |
|
.... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7805 -- 22 Ekim 2025; 17:0:32 > |
|