Şimdi Ara

türkiyede üretilebilen herhangibir bilgisayar parçası varmı..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ülkemizde üretilen tamamen YERLİbilgisayar parçası varmı??

benim bildiğim kadarıyla(yanlış olabilir)

twinmos RAM lerin bir bölümüne yazılım burada yüklenebiliyor.

kasa üretilebiliyor.

vestelin ise ithal edilen parçaları burada topladığını veya montaj ettiğini okumuştum.

bunu dışında bilmediğimiz,okumadığımız,bir bilgi varmı?

yani yüzde yüz ülkemizde üretilebilen bilgisayar parçası var mı..??

varsa eğer bunu öğrenmek bizleri oldukça sevindirir..

bilgi yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.....

• valla yapıyorsa vestel yapıyordur. vestel technology centre slicone valley.

ULUBATLI SOUNESS (1996, Bugünkü Rüştü Saraçoğlu Stadyumu)
  • Yanlış bilmiyorsam bir aralar ram üretiliyordu. Sd ram ler 2 sene önce 25 dolarlardan 15 dolara kadar düşmüştü. ama nedense yine pahalandı :( bir de Everst marka kasalar türkiyede üretiliyormuş...
    Amd Athlon XP 3000 Box 64 Bit Soket 939 Venice - Asus A8N5X NF4 DDR SES+GLAN+SATA 16X 939p -512 Mb Ddr-400 Kingston - Ewer Power 400 watt Kasa - Asus EN 6200TC 512 / TD 256M/A PCI-E -Samsung 200 Gb 7200rpm 8 Cache SATA2 - 17" Samsung 740N LCD Siyah - Lg DVD-RW 4163B Siyah 16X - A4 Tech Q PS/2 multimedia klavye - A4 Tech PS/2 Optik Desingner Mouse - Zoom X4 5551 Modem - Standart Speaker
  • bıyerde okudum tam hatırlamıyorum ama kingram 100 de 100 yerli galiba.
  • onlar da malzemeleri montaj ;)

hammaddenin çok pahalı olması yola taş koyuyor :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasaların powerları dışarıdan ram olayı ise hurafe sadece cd klavye ve mause yapılıyo oda en dandikleri
    Intel E8400@3.8GHZ 423FSB 1,40V - Gigabayte DS3R - OCZ 4GB (2x2GB) 846mhz Platinum CL 5-4-4-15 1.8v - Zerotherm CF900 - High Power 500W - Akasa ZEN Atx - Akasa SD-HC Internal Kart Okuyucu - Palit 8800GT 512mb - Asus 20x Sata DVD Writer - Samsung 16x sata DVD Writer- 500GB Samsung 16mb cache - Samsung 2232BW - logitech mx1000 mause - logitech MX3000 klavye - logitech x540 speaker - Sky Star 2 Türksat 1C, Hotbird, Eutelsat W3
  • aslında soruyu şöyle sormak lazım avrupada bilgisayar parçası üretiliyor mu?
    ben hiç alman ya da fransız malı görmedim. bütün parçalar uzak doğudan geliyor.

ULUBATLI SOUNESS (1996, Bugünkü Rüştü Saraçoğlu Stadyumu)
  • fare bile yapılmıyor. şu an türkiyede satılan en adi ve ucuz fare chin malıdır. vestel monitör üretiyor. ram olayına gelince biz sittin sene ram yapamayız. hesabıma göre 10 yıl sonra fare yapsak ondan 5 yıl sonrada klavye ondan 15 sene sonrada ram yapsak. 30 sene sonrada ekran kartı yapsak. yani yuvarlak hesap türkiye 100-150 yıl sonra made in turkey bir pc çıkartır. tabiki ozamanda şuanki pc ler kalırsa.
    aklıma bir fıkra geldi ve yazasım geldi. daha önceden okumuşsunuzdur ama ben bilmeyenler için birdaha yazayım.

amerikalılar dünyanın en güçlü bilgisayarını yapmışlar. ne sorarsan hemen cevap veriyor. bilgisayara 100 yıl sonra dünyanın hakimi kim olacak diye ekrana yazmışlar. bilgisayar ekrana türkiye yazmış herkes şaşırmış. bunun üzerine bilgisayara niye türkiye diye yazmışlar. bilgisayar ise ekrana şu cevabı yazmış. çünkü 100 yıl sonra bütün ülkeler uzaya çıkacak. dünyada bir tek türkiye kalacak.

• kingram adındaki ram türk üretimi diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyazfatih

kingram adındaki ram türk üretimi diye biliyorum

+1 türk üretimi ram üretiyyoruz ve ihraç ediyoruz..

Vikings
    Wrath of Northmen
  • sanmıyorum. ismi bile ingilizce. en iyi ihtimal bir türk firmasının yüzde 3 hissesi vardır.

burada ayda 250 dolara çalışan işçilerin yaptığı malı 50 dolara mı maletsin ? ne yapsın? adam burada yapmaya kalksa batar..

Vikings
    Wrath of Northmen
  • başta intel olmak üzere evet :D ama maliyet de önemli.. Türkiye bu dengeyi maliyet olayında otomotivde sağlamış, bunun üzerine ilerliyor..
  • ne yapacaz ozaman. bunu yapmayalım. şunu yapmayalım zarar ederiz. ne olacak ozaman hep geri ülke konumunda kalacağız. hep abd nin uşaklığınımı yapacağız. türkiye uçak üretiyordu sonra abd geldi bak sen bu uçağı 10 binliraya üretiyorsun ben sana 7 binliradan vereyim dedi. türkiye böylece uçak üretimini durdurdu ve uçakları dışarıdan almaya başladı. ama şimdi uçağın bir parçası bozulduğunda o parçayı dışarıdan onlarca paraya gelecek. bu sayede bizi kendilerine bağladılar. yarın öbürgün abd bize ambargo uyguladı azaman ne yapacağız. ram,işlemci nereden alacaksın. ilkin bir işe girdiğin zaman tabiki zarar edeceksin. ama ilerde herşey düzene girer.
  • illada türkiyede üretilen bir mal olmılımı derseniz ben gereksiz derim .Acharad haklı ,maliyet çok yüksek Türkiye de . Gidecen çin de yapacan Ör: LEAF ,adamlar %49 ortaklıkla mis gibi para kazanıyor.Şu an farem leaf ,gerçi a4tech lerin eline su dökemez ama ,yinede türk malı ve ucuz bir şey.neyse yani henüz bu piyasada ciddi bir yerimiz yok ,ancak basit parçalarda kalitesiz ürünler yapmada hafif tecrübeliyiz :((
    inşallah olaya temiz bir giriş yaparız...
  • abi sabancı veya koç. ilkin zararına yapsın. 1 sene sonra kar etmeye başlayacaklar. onlar için ilk zarar olayı devede pire kalır. mesela m.e.karamehmet ilk digitürkü çıkardığında ilk iki sene zarar edeceğiz ama ondan sonra kar yapacağız dedi ve oldu.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.