Şimdi Ara

Bilgisayar oyun oynarken kapanıyor ve kasa güç fişini çıkarıp takmadan açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 ay önce Vatan Bilgisayardan 0 oyun bilgisayarı topladım. Sistemim ;

AMD FX-8350
    Gigabyte GA-990FXA-UD5
    Asus HD 7950 DC-II Top
    Corsair 128GB Force GS SSD
    Thermaltake Commander 700w
    Corsair 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    Corsair H80i Sıvı soğutma

+ olarak eski bilgisayardan kalma Samsung sata harddisk ve Asus DVD-R

Montajı kendim yaptım ve vakitsizlikten bilgisayarı kurmam 1 ayı buldu.

Bilgsayar Battlefield 3-4 , Splinter Cell Blacklist oyunları, 3D Mark testlerinde aşağıdaki 3 problem ile sürekli karşılaşmaya başladım.

- Oyun esnasında donma, sesin takılması
    - Oyun esnasında donma, sesin takılması ve ekranın tamamen kırmızıya dönmesi
    - Oyun esnasında masa üstünde Ekran kartı sürücüsü çalışmayı durdurdu ve bundan geri döndü hatası.

Windows 7 ve Orjinal Windows 8 denedim aynı hataları aldım, ekran kartı sürücülerinin en güncellerini ve güncel olmayanlarını denedim. Eski hard disk ve DVD-R'ları çıkarıp denedim. Ekran kartı slotunu değiştirdim. RAM'lere memtest yaptım. Problemler devam etti.

Önce ekran kartını Vatana gönderdim, 2 hafta sonra problem yok deyip geri gönderdiler, problem devam edince bu sefer komple kasayı vatana götürdüm.
    23. iş günü sonunda bilgisayar hazır bilgisi geldi. Güç kaynağında düzeltme yapılmış ve ekran kartı için ürün iadesi vermişler.
    Ben yine vakitsizlikten 3 hafta sonra bilgisayarı almaya gidebildim, ekran kartının aynısı kalmadığı için para iadesi aldım ve üstüne para koyup Asus GTX 780 DC II aldım.

Öncelikle bir teşekkür etmek isterim;

- ilk gönderişte ekran kartında problem yok deyip olduğu gibi geri verdikleri için
    - 2. gönderişte müşteri hizmetlerine tüm parçaları tek tek sisteme girmek zor geldiğinden, sadece Kasayı girip, sonra bana ürün hazır bilgisi geldiğinde pardon yanlış bilgi sadece Kasa hazırmış deyip beni boşuna oraya getirttikleri için
    - 3 hafta orda boşta bekleyen kasaya sıvı soğutmanın montajını yapmayıp, bana kasayı ayrı sıvı soğutmayı ayrı verdikleri için
    - Pazar gününe denk geldiği için teknik servis yoğun, verseniz anca Salı alırsınız diyen, dışarda montaja boşuna 80 TL para vermeye zorlayan

VATAN BİLGİSAYARA teşekkürü borç bilirim.

Neyse, velhasılıkelam

Bu hafta sistemi kurdum, Battlefield 4 ilk günler sorunsuz oynadım. Dün sistem tekrar sapıtmaya başladı. Battlefield' da donma, ekran kartı sürücü çalışmayı durdurdu hatası.
    Oyunda problem vardır diye Assasins Creed 4 kurdum. Oyunu açmaya çalışırken daha açılmadan 2 kere dondu ve tekrar denedim. İleriki denemelerimde oyunu çalıştırmayı başardım.
    Bu sefer 5dk oynadıktan sonra sistem komple kapandı. Power tuşuna basınca çalışmadı. 15dk bekledim tekrar denedim açılmadı.
    Kasanın elektriğini kapatıp tekrar açıp sonra power tuşuna basınca açıldı.
    Bunu oyunu açtığım her seferde tekrarladı.
    Power tuşuna basıp açılmayınca gördüğüm kadarıyla ; kasada ekran kartı ışığı yanıyor, klavyenin ışığı yanıyor. Mouse ışığı yanmıyor fakat mouse düğmelerine basınca çok sönük yanıp sönüyor ve bir süre sonra yanmıyor.

Tekrar yaşanmadan önce AİDA ile logları kaydettim. Aşağıdaki linkte bilgisayar kapanmadan önceki son 5-6 dk.' lık ısı ve voltaj değerleri var, ben anormallik görmedim ama uzman arkadaşlardan yorum olmak isterim.
    https://googledrive.com/host/0Bz6WNcTybRwFNUtEemdtSHZ0V1E/problem_2013-12-17_00-02-01_log.htm

Kasayı tekrar süpersonik Vatan müşteri hizmetlerine vermeden önce en azından sorunu teşhis etmek istiyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Benim ana şüphelilerim = Ana Kart ve PowerSupply .

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.bilo -- 17 Aralık 2013; 13:03:01 >

• mr.bilo M kullanıcısına yanıt
    Anakart ilk ihtimal gibi görünüyor
  • %90 anakart hocam.

problemin nerden kaynaklandığını destekleyecek 1-2 şey göstermek istiyorum ki tekrar 1 ay beklemeyeyim.

en azından konuya hakim biri voltaj ve ısı değerlerine bakabilirse çok makbule geçer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Psu' yu yeni onardıklarını söylediler ama yakındaki bir bilgisayarcıya götürüp farklı işlemci ve PSU ile deneteceğim.

Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: mr.bilo

Psu' yu yeni onardıklarını söylediler ama yakındaki bir bilgisayarcıya götürüp farklı işlemci ve PSU ile deneteceğim.

Teşekkürler.

kaliteli bir bilgisayarcıya götürün yoksa o bilgisayar orda dayanmaz :D

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • Merhaba henüz 8 ay önce topladığım bilgisayarın özellikleri kısaca şu şekilde:
    Thermaltake 700 Watt PSU
    8 GB Ram
    AMD 8 Çekirdek işlemci
    Asus Anakart
    HD 7870 XT Ekran kartı

Detaylı yazmıyorum özellikleri zira sorunun ne olduğu önemli.
    Sorun şu ki bazı oyunlarda örneğin Far Cry 3 Full özelliklerde oynamama rağmen, ekran kartı ve işlemci yüksek ısılara gelmesine rağmen bi kapanma yok,
    lakin bazı oyunlarda örneğin: Mafia 2, Next Car Game gibi birçok oyunda da öyle abartı sıcaklık derecelerine gelmeden bilgisayar kapanıyor.

İşin ilginç yanı bilgisayar kapandıktan sonra aradan 1 saat geçse dahi açılmıyor. Bir şey dışında, bilgisayarın fişlerinin takılı olduğu ana prizi komple kapatıp
    bilgisayara giden elektriği tamamen kestikten hemen sonra tekrar açtığımda bilgisayar açılıyor.

Çok dengesiz ve tutarsız kapanma problemini geçtim, acaba neden bilgisayara giden elektriği komple kesmeden bilgisayarı hiçbir şekilde tekrar açamıyorum?

Sorun nerede olabilir, servise bir kere gittim birkaç oyunda uzun süre denemişler ve kapanmadığı için sorun yok dendi. Fakat bu Next Car Game oyununda pc kesinlikle kapanıyor ve aslında daha birçok oyunda...
    Birçok oyunda da kapanmıyor ki yeni oyunlar bunlar ve full ayarlarda oynuyorum uzun süre tık yok.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

----------

Tüm parçalar servise gitti, ekran kartı iade çıktı, yerine powercolor r9 270x pcs+ aldım fakat sorun yine aynı, diğer bileşenlerde sorun çıkmadı servis tarafından, pc yine kapanıyor ve gücü kesmeden tekrar açılmıyor.

bkz aynı sorun:http://www.technopat.net/sosyal/konu/thief-oynarken-pc-kapan%C4%B1yor-ve-fi%C5%9Fi-%C3%A7ekmeden-a%C3%A7%C4%B1lm%C4%B1yor.48594/

http://forum.donanimhaber.com/m_89341390/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.