Şimdi Ara

Harici Ekran Kartını Takınca Bilgisayar Sürekli Reset Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 ay önce bilgisayarıma Mac OS X kurmayı denemiştim ve başarısız olmuştum, ondan sonra da aynı sorun oldu ve bilgisayarcıya götürdüm anakartı değiştirdiler 250 TL karşılığında. Öncelikle sistemim şu;
    Gigabyte H61M-S2PV Anakart
    Kingston HyperX 4 GB 1333 MHz x2 RAM
    Intel i3 3220 3.3 GHz Quad Core İşlemci
    Sandisk Pro II 240 GB SSD
    Gigabyte NVIDIA GT630 2 GB 128 Bit Ekran Kartı

Sistemim 4 senedir sorunsuz çalışıyordu ancak Mac kurmayı deneyince bilgisayar BIOS ekranı bile gelmeden sürekli reset atmaya başladı. Bugün de iAtkos ML3U sürümünü kurmaya çalışırken aynısı oldu fakat bu sefer ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartıyla boot etmeye çalışınca açıldığını farkettim. Neden böyle oluyor yardım edebilir misiniz?

yanisi bir powersupply bulamıyorsan windows kurup test et.ekran kartının slota takılan kısmını elini sürmeden herhangi bez peçete gibi bir şey ile iyice sil elindem ter ve benzeri yağ geçmemiş olsun.

Orijinalden alıntı: bdivrik

arkadaşım aynı sorun ile pc servisine gidince (bende pc servisiyim) en iyi ihtimalle o kartı takıp windows un herhangi bir versiyonu kurulur.
    yada powersupply değiştirilir sonuçta kart arızalı ise kasanın üstüne konup iade edilir.
    yanisi bir powersupply bulamıyorsan windows kurup test et.ekran kartının slota takılan kısmını elini sürmeden herhangi bez peçete gibi bir şey ile iyice sil elindem ter ve benzeri yağ geçmemiş olsun.

Dostum zaten şu an sorunlu bilgisayarımda onboard ekran kartıyla yazıyorum bu yazdıklarımı bilgisayar gayet sağlam hiç bir sorun yok ama asıl harici ekran kartını takınca monitöre hiç bir türlü görüntü gelmiyor sürekli reset atıyor daha önce de oldu aynı sorun Gigabyte P61-S3 anakartımda değiştirdim bunda da oldu. Ekran kartında sorun yok diye düşünüyorum Mac yüklerken PCI Express driverlarını silmiş olabilir BIOS tan belki. Ama şu an onboard ekran kartıyla hiç bir sorunum olmadan LoL bile oynayabiliyorum. Windows 10 yüklü şu an sistemimde.

• ekran kartını takınca pc görüntü atar.yani bios ve windows boot menusune kadar gelir.driver ondan sonra devreye girer.
    bios ekranında görüntü yoksa kart sorunludur temizler takarsın çözüm yoksa başka bir kart ile denersin.

Orijinalden alıntı: bdivrik

ekran kartını takınca pc görüntü atar.yani bios ve windows boot menusune kadar gelir.driver ondan sonra devreye girer.
    bios ekranında görüntü yoksa kart sorunludur temizler takarsın çözüm yoksa başka bir kart ile denersin.

Dostum 4 senedir kullandığım bilgisayar hiç bir sorunum yoktu anakart değiştirince düzeliyor. Büyük ihtimalle PCI la ilgili bir şey silindi. Nasıl düzeltebilirim?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.