Şimdi Ara

BİLGİSAYAR NE KADAR ELEKTRİK HARCAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın elektrik tüketimi ne kadardır veya hangi özelliğine göre değişir

• bunun cevabını bulursan iyi olur çünkü 24 saat açık.
  • quote:

bunun cevabını bulursan iyi olur çünkü 24 saat açık

benim ki de açık ama 24 saat değil...

• ee ne kadar harcıyomus
  • Ya benimkide 24 saat olmasada evde olduğum sürece açık olduğu için merak ediyorum yaa
  • faturadan anlarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu bulabilmek için makinanın sadece açık olması değil yüklü olup olmamasınıda göz önüne almak gerekir çünkü bilgisayar açık durumda olupta işlem yapılmadığı zaman oldukça az yüklenildiğinde ise daha fazla elektrik harcar...
  • aslında bende merak etmedim diil en az 15 saat açık bilgisayar tabi tatilden dolayı hiç fena olmazdı bunu ögrenebilicegimiz bi yer olsa.faati2222'nin verdigi linktende pek anlamadım açıkcası yani yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rampagee -- 30 Ocak 2006 2:17:50 >
  • Şimdi ortalama elektriğin kilowaat saati= 150 ykr gibi birşey.(127ykr+kdv)
    17'' monitörümüz (crt) 80 watt/saat+sistemimiz ortalama 300watt/saat harcasa;
    380watt/saat yapar.
    24 saat açık kalsa;
    0,380*0,150*24=1,36 ytl yapar...
    ayda ise=40ytl yapar...
    Nasıl hesap ama
  • Benimki 24 saat açıktı, 460watt power supply felam varken. 15 milyon harcıyordu. Ama monitoru pc ba$inda olmadigim zamanlar kapiyordum. Monitor gunde 12 saat felam açıktı. Feel Hurricane vardı kasa olarak. 15 milyon harcar yani ayda, pc yi 24 saat açık tutup, monitorude 12 saat açık tutarsan hergun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pikachu

Benimki 24 saat açıktı, 460watt power supply felam varken. 15 milyon harcıyordu. Ama monitoru pc ba$inda olmadigim zamanlar kapiyordum. Monitor gunde 12 saat felam açıktı. Feel Hurricane vardı kasa olarak. 15 milyon harcar yani ayda, pc yi 24 saat açık tutup, monitorude 12 saat açık tutarsan hergun.

powerın 460 watt olması sürekli sistemin 460 watt çekeceği anlamına gelmez.Üstelik monitörde kapalı olursa baya fark eder.Benim yaptığım hesapta aldığım değerler ortada.Kendimize göre değiştirebiliriz.
    Sistem boşta ne kadar çekiyor ona bakmak lazım.Saygılar...
  • quote:

AZAZİL

Şimdi ortalama elektriğin kilowaat saati= 150 ykr gibi birşey.(127ykr+kdv)
    17'' monitörümüz (crt) 80 watt/saat+sistemimiz ortalama 300watt/saat harcasa;
    380watt/saat yapar.
    24 saat açık kalsa;
    0,380*0,150*24=1,36 ytl yapar...
    ayda ise=40ytl yapar...
    Nasıl hesap ama

harbi süper abi saol en azından şimdi yuvarlama bi fikrim oldu

• ortaokul 3. sınıfta iken hoca buna benzer bir dönev ödevi vermişti ama ben bu konuyu istememiştim... ah kafam ahhh

ne kadar tuttuğunu bilmiyorum ama kabarık elektrik faturalarından beni sorumlu tutuyo
  • Kasanın sahip olduğu parçalara göre değişir;
    İşlemcinin türü,ekran kartının türü,harddisk,cdrom,cd writer,dvd writer,monitore göre 17"-19" olmasına crt/ lcd olmasına göre değişir.
  • şehirden şehire de ücretlendirme değişiyo arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjv16

şehirden şehire de ücretlendirme değişiyo arkadaşlar

Çok bişi fark etmiyo.İstanbulda 150ykr ise diğerillerde belki 145 belki 155ykr.Yani pek bişi fark etmez.
  • Bu konu forumda defalarca açıldı, neyse ben linki bir daha vereyim

http://www.extreme.outervision.com/index.jsp

NOT : Bu linkteki değerler bütün donanımların tam yükteki değerleridir
  • Sanırım bilgisayar açıkken kullanmadığımız zamanlarda en azından monitörün kapalı olması daha az harcamasına yol açıyor
  • elektrik faturalarindan azar işitenler...sadece bilgisayari açin ve saate bakin sonra sadece televizyonu açin ve bakin...nerdeyse bilgisayarin daha az yaktığını göreceksinizz...(benim 9 adet fanim gerçek 450w power flat monitorr exra başka birşey yoq) bu durumda 72 ekran bir televizyonla eş değerde elektrik tuketimi yapiordu....bundan kastimmm elektrik faturalarini size yikan anne babalara durumu açiklayinn....genellikle evde televizyon hiç kapanmasss
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.