Şimdi Ara

Bilgisayar nasıl 1'i 0'ı nasıl anlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle iyi günler diliyorum.
    Konu doğru yerdemi bilmiyorum. En yakin bolum burasi gibime geldi.

Simdi transistörler yardimiyla 1 ler 0lar oluşturuluyor. Fakat mesela 10110001 bunun bir harf olduğunu anlamasi içinde bir sistem gerekiyor. Peki bu sistem 1ler ve 0larla anlatilmasi lazim bilgisayarların calisma mmantigina göre. Burada aanlamadigim şey; bilgisayarın 1 lerden 0lardan nasıl anladıgini anlatan şey nasil anlar gibi.

Biliyorum biraz karisik anlattim ama başka turlu ifada eedemedim. İnşallah kendimi anlatabilmisimdir.

Fikirlerinizi için teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle merhaba sanırım şunu soruyorsun örneğin herhangi bir işlem yaptığında transistörler hangi bitleri oluşturacağına nasıl karar veriyor diyosun yanlış anlamadıysam?sorunu doğru anlamışmıyım?
  • Bakiniz; Binary
  • Binary neyi nasil anlayacagi tamam. Ama bu binary kodlini ornegin 1 bu CPU da yükleme komutu olarak geçiyor fakat bunun yükleme kodu olduğunu belirten şey nedir tam olarak.

• Transistörler konusunda sıkınti yok az önce dediğim gibi kısır dong var bu konuda

• İşlemci 1 ,0 ne olduğunu anlamaz , anlama işi senin yazdığın programın işidir işlemci mantıksal, aritmetiksel işlemleri yapar...

• trasnsistör devreyi acar kapar bir röle gibi calışır 1 milyon kere acıp kapatabilir mesela 1 tanesi 0 1 ise programsal yazılım üzerinden yapılıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cs 1.6 ne zaman çıkıyor?????
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdoga

Arkadaşlar öncelikle iyi günler diliyorum.
    Konu doğru yerdemi bilmiyorum. En yakin bolum burasi gibime geldi.

Simdi transistörler yardimiyla 1 ler 0lar oluşturuluyor. Fakat mesela 10110001 bunun bir harf olduğunu anlamasi içinde bir sistem gerekiyor. Peki bu sistem 1ler ve 0larla anlatilmasi lazim bilgisayarların calisma mmantigina göre. Burada aanlamadigim şey; bilgisayarın 1 lerden 0lardan nasıl anladıgini anlatan şey nasil anlar gibi.

Biliyorum biraz karisik anlattim ama başka turlu ifada eedemedim. İnşallah kendimi anlatabilmisimdir.

Fikirlerinizi için teşekkürler :)

Cevap basit git bilgisayar dersleri oku

• 0 -1 i harfler , sesi anlamlandıran beyni de işletim sistemi düşün..
  • Anlamamıssiniz. Tamam 1 ve 0lar hakkında sorun yok. Bunları nasıl anlamlandırıyor ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.