Bilgisayar mühendisliği ve kampüs hayatı için Eğitimi, yurtları, hazırlık eğitimi, avantajları, derece bursları itü mü odtü mü daha önde? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayar Mühendisliği İTÜ-ODTÜ

-
-
odtü'nün en donanımlı bölümlerinden biri sanırım bilgisayar.
itü'nün de en donanımlı bölümlerinden biri bilgisayar
ben eğer burs farkı çok yoksa odtü'yü seçerdim.
-
Odtü nün çok kalabalık olması biraz ürkütüyor beni her açıdan zorluk çıkarır o kadar kalabalık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
detaylara hakim değilim, ODTÜ daha güven verici
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilkent ctis öneririm
Şehir bile farklı hocam onuda netleştir kafanda bence
şehir tercihi bence
İzmir'de oturuyorum. İki şehire de gidebilme imkanım var. Önemli olan kriter eğitim ve yurt imkanları benim için
ODTÜ CENG tabii ki.
Ben varım. Daha ne
İlk 100 isen İTÜ bursu cazip gelebilir. O açıdan tercih edilebilir. (Ki ODTÜ bursu da az değil.)
İstanbul olsun diyorsan İTÜ oluyor tabii ki.
ODTÜ kalabalık ne açıdan onu konuşmak lazım. İTÜ ve İstanbul da az kalabalık değildir...
ODTÜ yurt gelirsen yüksek ihtimal 19. Yurtta kalırsın. Öğrenciler beğeniyor.(ODTÜ deki iyi yurt diye geçiyor.)
Benim detaylı bilgim/tecrübem yok.
Sıralama beklentiniz nasıl?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Istanbul her zaman staj imkanlari olsun projeler olsun etkinlikler olsun bir adim ondedir. Bu iki okula da gitsen hicbir sekilde kotu egitim almazsin ama bir tik daha egitime onem verip akademik bir yol izlemek istiyorsan ODTU ye git derim cunku ITU tamamen sektor odakli yetistiriyor seni ve is biraz sana kaliyor.
Ha ama ben takimlara katilirim iyi yerlerde veya teknokentlerde staj yapmak istiyorum ve biraz da startup ruhum var diyorsan kesinlikle ITU.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 5 Temmuz 2023; 16:40:30 > -
Odtü her türlü İtü cengden iyi
istanbul cok daha ıyı ama tabı egıtım ıcın odtu daha ıyı egıtım mı eglence mı kısı onu secmelı
-
İlk 500deysen maddi fark filan kalmamis resmen, 2000 lira dedigin şey 100 dolar bile diil.
Geçen seneye göre 700 civarı
Hocam siralama beklentiniz nedir? İlk 100 var mı veya ilk 100e yakın bir sonuç yoksa 400 falan mı?
Geçen seneye göre 650-700 civarı hocam
quote:
Orijinalden alıntı: arda68Geçen seneye göre 650-700 civarı hocam
İtu bursları güncellerse eğer burs için düşünülebilir çünkü odtu sadece yurt sağlıyor 500 sonrasına ama yani çok da büyük para değil artık bu miktarlar , ciddi söylüyorum sadece yemeğe gidiyor binlerce lira eğer yemekhanede yemezsen.
Şehir olarak İzmir sonrasi Ankara farklı olur ama çok da büyük etkilemez bence , ben Antalya'dan gelmiştim bende olmadı ama tabii İstanbul güzel bir şehir açıkçası. Ama ben İstanbulu gezilecek şehir olarak görüyorum.
Yurt olarak ODTÜ 19. yurdu youtube üzerinden incelemenizi öneririm. Güzel videolar mevcut. Kötü yanı tuvalet ve banyolar ortak ki bazıları için iyi bir özellik o da var.
Hazırlık kalitesi olarak ODTÜ hazırlıktan genel olarak çok memnunum çünkü ingilizce bilmeyen bir kişi idim ben. Çok geliştirdi bunu birçok açıdan fark ediyorum. İngilizceniz çok iyi ise aradığınızı zaten bulamazsınız bence çoğu üniversitede sadece bir tatil olur kendinize zaman ayırırsınız. İtu hakkında ODTÜ'ye ve diğer üst seviye üniversitelere kıyasla kötü olduğunu duydum ama yorum yapamam okumadım çünkü.
Eğitim olarak üst sınıflar yorum yapsa daha iyi olur ama ikisi de üzmez diyorum. Bence ODTÜ daha iyi tabii dkjdndjdj.
Ben ayrıca Sabancı'yı da düşünmenizi öneririm çok yönlendirmek gibi olmasın ama vakıf üniversiteleri belli konularda daha iyi oluyor maddi açıdan mesela. Anadolu bursiyerligi ile Koç bilgisayar da olabilir mesela. Araştırılmalı detaylıca.
Ben geçen sene 439. olarak ODTÜ ceng yazdım. Pişman mıyım? Hayır. Şimdi tekrar yazar miyim? Yüksek ihtimal evet. Arada bırakan ITÜ'yü düşünme sebebim İstanbul'un güzel bir şehir olması ve belki de maddi açıdan ODTÜ'den iyi olmasi(!). Sabancı da keza güzel üniversite ve vakıf üniversitesi olduğu için farklı olanaklar da sunuyor araştırılabilir.
Okul kalabalık evet ama bunu belli noktalarda hissedersiniz Yemekhanede ve ringde sıralarda gibi. Çok bas ağrıtmadi ama tabii bu yık biraz online idi ondan da olabilir. Ayrıca bazen kalabalık olması daha iyi. Her zaman aktivite, olay var ve ayrıca insanlarla tanışmak çok rahat.
ODTÜ'nün hocalarının iyi ve başarılı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Hazirlikta ve keza bölümde.
Lafın kısası, şehir, burs açısından ek olarak da Sabancı'yı düşünürseniz - ki bence kesinlikle düşünün - vakıf devlet seçimi, şehir seçimi gibi duruyor.
Söyle bir not geçebilirim. Yönetim bazen sinir ediyor ODTÜ'de. ITÜ'de bunu çok görmedim veya Sabancı'da veya Koç'ta
Sanki çok Sabancı övmüş gibi oldum ki gerçekten baya iyi bir okul. 2 yıl orayı istemiş biriydim.
Bir sorunuz olursa özelden veya buraya yazabilirsiniz. Dönüp bakinca çok da bir sey yazmamışım çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orientis -- 5 Temmuz 2023; 17:25:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
odtü tabi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
ODTÜ CENG tabii ki.
Ben varım. Daha ne ![]() İlk 100 isen İTÜ bursu cazip gelebilir. O açıdan tercih edilebilir. (Ki ODTÜ bursu da az değil.) İstanbul olsun diyorsan İTÜ oluyor tabii ki. ODTÜ kalabalık ne açıdan onu konuşmak lazım. İTÜ ve İstanbul da az kalabalık değildir... ODTÜ yurt gelirsen yüksek ihtimal 19. Yurtta kalırsın. Öğrenciler beğeniyor.(ODTÜ deki iyi yurt diye geçiyor.) Benim detaylı bilgim/tecrübem yok. |
odtü'nün en donanımlı bölümlerinden biri sanırım bilgisayar. itü'nün de en donanımlı bölümlerinden biri bilgisayar ben eğer burs farkı çok yoksa odtü'yü seçerdim. |
detaylara hakim değilim, ODTÜ daha güven verici
|
İtu bursları güncellerse eğer burs için düşünülebilir çünkü odtu sadece yurt sağlıyor 500 sonrasına ama yani çok da büyük para değil artık bu miktarlar , ciddi söylüyorum sadece yemeğe gidiyor binlerce lira eğer yemekhanede yemezsen. Şehir olarak İzmir sonrasi Ankara farklı olur ama çok da büyük etkilemez bence , ben Antalya'dan gelmiştim bende olmadı ama tabii İstanbul güzel bir şehir açıkçası. Ama ben İstanbulu gezilecek şehir olarak görüyorum. Yurt olarak ODTÜ 19. yurdu youtube üzerinden incelemenizi öneririm. Güzel videolar mevcut. Kötü yanı tuvalet ve banyolar ortak ki bazıları için iyi bir özellik o da var. Hazırlık kalitesi olarak ODTÜ hazırlıktan genel olarak çok memnunum çünkü ingilizce bilmeyen bir kişi idim ben. Çok geliştirdi bunu birçok açıdan fark ediyorum. İngilizceniz çok iyi ise aradığınızı zaten bulamazsınız bence çoğu üniversitede sadece bir tatil olur kendinize zaman ayırırsınız. İtu hakkında ODTÜ'ye ve diğer üst seviye üniversitelere kıyasla kötü olduğunu duydum ama yorum yapamam okumadım çünkü. Eğitim olarak üst sınıflar yorum yapsa daha iyi olur ama ikisi de üzmez diyorum. Bence ODTÜ daha iyi tabii dkjdndjdj. Ben ayrıca Sabancı'yı da düşünmenizi öneririm çok yönlendirmek gibi olmasın ama vakıf üniversiteleri belli konularda daha iyi oluyor maddi açıdan mesela. Anadolu bursiyerligi ile Koç bilgisayar da olabilir mesela. Araştırılmalı detaylıca. Ben geçen sene 439. olarak ODTÜ ceng yazdım. Pişman mıyım? Hayır. Şimdi tekrar yazar miyim? Yüksek ihtimal evet. Arada bırakan ITÜ'yü düşünme sebebim İstanbul'un güzel bir şehir olması ve belki de maddi açıdan ODTÜ'den iyi olmasi(!). Sabancı da keza güzel üniversite ve vakıf üniversitesi olduğu için farklı olanaklar da sunuyor araştırılabilir. Okul kalabalık evet ama bunu belli noktalarda hissedersiniz Yemekhanede ve ringde sıralarda gibi. Çok bas ağrıtmadi ama tabii bu yık biraz online idi ondan da olabilir. Ayrıca bazen kalabalık olması daha iyi. Her zaman aktivite, olay var ve ayrıca insanlarla tanışmak çok rahat. ODTÜ'nün hocalarının iyi ve başarılı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Hazirlikta ve keza bölümde. Lafın kısası, şehir, burs açısından ek olarak da Sabancı'yı düşünürseniz - ki bence kesinlikle düşünün - vakıf devlet seçimi, şehir seçimi gibi duruyor. Söyle bir not geçebilirim. Yönetim bazen sinir ediyor ODTÜ'de. ITÜ'de bunu çok görmedim veya Sabancı'da veya Koç'ta Sanki çok Sabancı övmüş gibi oldum ki gerçekten baya iyi bir okul. 2 yıl orayı istemiş biriydim. Bir sorunuz olursa özelden veya buraya yazabilirsiniz. Dönüp bakinca çok da bir sey yazmamışım çünkü. |
ODTÜ'ye hakaret. |
metu ceng diceksiniz! |
Benzer içerikler
- sayısal 300 bin kaç net
- goodnotes fiyat
- sıfırdan tıp kazanmak
- l hospital kuralı
- ayt netleri nasıl artar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X