Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Aklıma takılan bir soru var. Şimdi 11.sınıf sayısal'a gidiyorum. Yazılım mühendisliği düşünüyorum.

Sorum başlıktaki gibi;
    Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam yazılım mühendisliği düşünüyorum diyorsun ama yazılım mühendisliğinin ne iş yaptığını bilmiyorsun , bence internette araştırma yapmalısın.

• Yazılım mühendisliği herhangi bir yazılım dili öğrenerek çeşitli kodlamalar ile programlar veya yazılım yapmaya denmiyormu?

• Hocam bana sormayacaksın işte bunu, yani kolaya kaçma, araştırma yaparsan çok iyi şekilde öğrenebilirsin

• Bimden yazılım al sat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IEEE'nin Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği tanımlarını araştır. (The Institute of Electrical and Electronics Engineers)

Dünya genelinde kabul gören Elektrik Elektronik, Bilgisayar, Yazılım, Bilişim Sistemleri vs. organizasyonu budur.
  • yazilim muhendisligi 2 yilliksa muhendislik sayilmaz cunku 4 yillik universitelerde zaten bunun 1.5-2 yili muhendislik icin fizik ve matematik altyapisi kurmayla geciyor. yani 2 yillik yazilim muhendisliginde matematik ogrenmek zor olur.

ama bahcesehirin ders programina baktim. 4 yillik ve gerekli matematik dersleri var, eger ders programini hakkiyla isliyorlar ise bilgisayar muhendisligiyle arasinda birkac elektronik dersi disinda fark olmaz herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu dediklerinizden pek bir şey anlamadım. En baştan ne olduğunu anlatırmısınız?

• Yazılım = Software
    Bilgisayar = Software+hardware

• quote:

Orijinalden alıntı: hynx

yazilim muhendisligi 2 yilliksa muhendislik sayilmaz cunku 4 yillik universitelerde zaten bunun 1.5-2 yili muhendislik icin fizik ve matematik altyapisi kurmayla geciyor. yani 2 yillik yazilim muhendisliginde matematik ogrenmek zor olur.

ama bahcesehirin ders programina baktim. 4 yillik ve gerekli matematik dersleri var, eger ders programini hakkiyla isliyorlar ise bilgisayar muhendisligiyle arasinda birkac elektronik dersi disinda fark olmaz herhalde.
    kardeş 2 yıllık bölümlerde 'mühendislik' olmaz zaten
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    bilgisayar programciligiyla karistirmisim. cevabi dikkate almayin
  • Bu is biraz ses muhendisligine benziyor ses muhendisi diye bir bolum turkiyede yok yani ses muhendisi sayilmaniz icin 4 yillik elektrik elektronik muhendisligi okuyup uzerine ses ve elektro akustik ile ilgili master doktora yaparsaniz ses muhendisi deniliyor. Yazilim konusuna gelince akil karistiran kisim su 2 senelik programcilik ve yazilim uzmanligi bolumleri var bunlari bitirince muhendis olunamiyor malesef muhendis unvani icin 4 senelik bolum sart. Yazilim muhendisi olmak icin 4 senelik bilgisayar muhendisliginden sonra yazilim gelistirme uzerine yukseklisans doktora yapmaniz lazim bunun isindaki programlar size bu unvani sunmaz zmaninda bilge adam vb kirslarla 3 ayda herkesi muhendis yapiyordu buda davalik oldu ve suanda o programlarin adi uzmanlik olarak degisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 12 Ekim 2019; 19:21:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Bu is biraz ses muhendisligine benziyor ses muhendisi diye bir bolum turkiyede yok yani ses muhendisi sayilmaniz icin 4 yillik elektrik elektronik muhendisligi okuyup uzerine ses ve elektro akustik ile ilgili master doktora yaparsaniz ses muhendisi deniliyor. Yazilim konusuna gelince akil karistiran kisim su 2 senelik programcilik ve yazilim uzmanligi bolumleri var bunlari bitirince muhendis olunamiyor malesef muhendis unvani icin 4 senelik bolum sart. Yazilim muhendisi olmak icin 4 senelik bilgisayar muhendisliginden sonra yazilim gelistirme uzerine yukseklisans doktora yapmaniz lazim bunun isindaki programlar size bu unvani sunmaz zmaninda bilge adam vb kirslarla 3 ayda herkesi muhendis yapiyordu buda davalik oldu ve suanda o programlarin adi uzmanlik olarak degisti.
    yazilim muhendisi olmak icin bilgisayar mühendisligi okuyup uzerine yazilim alaninda master yapmak degil, yazilim muhendisligi okumak yeterli, eger parlak bi isik degilseniz etrafinizi aydinlatmaya calismayin. soruya gelince, yazılım mühendisligi ogrencisi isin kodlama tarafina egilir. bilgisayar muhendisligi öğrencileri ise kodlama yapar, bunun yaninda bilgisayarın icindeki hangi parcalar bu kod esnasinda neler yapıyor, icerideki devreler nasil calisiyor tarafiyla da ilgilenirler.

• İyi bir üniversiteye girmeye odaklan. Hangisinden mezun olursan ol aynı işi yapacaksın. Türkiye için konuşuyorum. Belki yurt dışında farklıdır bilmiyorum gidip görmedim hiç.
  • Adınız Mert Kocamaz 'mi?

• Yazılım mühendisliğinin iş olanağı daha AZDIR. Yazılım mühendisliğinde web tasarıma da girmiş. Bilgisayar da genelde girmez.

Bilgisayar tutuyorsa yapay zekadır yazılımdır unutulur, tutmuyorsa okunur:)

+Daha az olma sebebi şirketlerin çoğunun iş ilanlarında "bilgisayar mühendisi" mezunu aramaları. Az bir kısmı bilgisayar yada benzeri bir bölümden mezun diye ilan koyuyor.

Kariyer/linkedin den kontrol edebilirsin. Onun dışında aşağı yukarı benzer eğitimleri var. C görmezsin Java görürsün. Perl görmezsin phyton görürsün gibi...

Saçmasalak üniversitelerde mühendislik okumayın, diğer mühendislerden farkınızı koymanız gerektiğinde bir proje ve üniversite ismi aşırı önem taşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 12 Ekim 2019; 20:28:11 >
  • 2 yıllıklar bilgisayar programcılığı oluyor. Tekniker oluyorsun anlayacağın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.