Merhaba yazılım mühendisliği seçmeyi düşünüyorum. Ama bilgisayar müh. seçip yazılımda kendimi geliştirmelimiyim bilemiyorum. Donanım dersleri zor olursa diye boş yere uğraşmak istemiyorum.Direk yazılma odaklanmak istiyorum. İki bölüm arasında çift anadal yapılıyorsa onuda yapabilirim ama ilk başta hangisini seçmeliyim. Şartlar uygun olursa yurt dışına çıkmak istiyorum. Sizce bilgisayar müh. seçmek mi? Yazılım müh. seçmek mi, daha avantajlı olur? |
Yurt dışı için yazılım mühendisliği mi bilgisayar mühendiliği mi?

-
-
Sadece yurt dışı açısından düşünüyorsan ikisi de eşit derecede bence. Bölüm farklılığından ziyade üniversite farklılığı daha çok rol oynayabilir diye düşünüyorum. Örneğin çok ünlü bir ünide bilgisayar mühendisliğinden mezun biri az tanınan bir üniden yazılım mühendisi olarak mezun olmuş birinden daha avantajlı olur bu konuda. (Yazılım mühendisliği daha az ünide var ondan bu konuya değindim)
Ancak terci edeceğin üniversitelerin dereceleri benzerse o zaman yine cevabım aslında çok fark etmiyor. Bilgisayar mühendislğinden mezun insanların %80-90ı yazılım alanına kayıyor zaten (embedded dahil)
Ayrıca üniversiteden üniversiteye göre değişecektir ancak şahsen benim aldığım donanım dersleri çok fazla değildi. OS (yarı donanım yarı yazılım), computer architecture aldım aklıma gelen. Diğer aldığım her şey ya genel mühendislik ya yazılım ilgili idi diye hatırlıyorum. Ancak tabi seçmeli olarak başka donanım dersleri de mevcuttu isteyen için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X