Şimdi Ara

Bilgisayar muhendislerine bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
5
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Troller yorum yapmasin!!! Uniye baslayan her gencin dusundugu bir seydir bu o yuzden gelip biz de boyle dusunduk sonrasi malum vs. tarzi yorum yapmayin o sizin basarisizliginiz.Ayni sekilde mezuna kalip bu sene ilk 100e girecem dusuncesi de cogu gencin hayalidir ama yapamayan da oluyor yapan da. Simdi sorum su: bilgisayar muh. Okuyacam uni belli degil o yuzden bu 3 ay baya ingilizceye yogunlasicam bunun yaninda hangi uniye gidersen git orada da goreceksin dediginiz dersler nedir? Onlar hakkinda ufak bir temel atmak istiyorum çok bos baktim var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dhnin hackerlari nerede lan?

• Nerede okuyacağına bağlı ancak Python güzel bir başlangıç olabilir ama çok kasma okulda zaten yeterince boğuşacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Java ile başlamanı öneririm

• cahilintegral C kullanıcısına yanıt
    Kanka bogusmak benim icin bir yasam stili. Aradigim.sey bu zaten zaman bol enerji tavan 3 ay az degil calismak gerek

• İyi bir yerde kazanırsan görürüm seni üniversite fena çarpar bak dikkat et..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon tavsiyesi ve bir kaç soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cahilintegral C kullanıcısına yanıt
    Kanka inan o kadar açim ki calismaya.Hayatim yan gelip yatmakla gecti. Acik ogretimden basladim tekrardan liseye 4 sene evde kendim ogrendim.Hayirlisiyla 10-13k arasi gelicek. Inan cok keyif aliyorum calismaktan ogrenmekten.

• Tamam ama arkadaşın yukarıda dediği şeyleri üç ayda öğrenemezsin inan hepsi birer dönemlik dersler ve yoğun geçecek emin ol. İngilizce çalışabilirsin mantıklı tercih olur.

• PC mühendisliği okumuyorum ama merakım var ben cevap yazayım bari :).
    Türkçe olarak bilgisayar kavramları var.C üzerinden anlattığı bir giriş serisi var onu izleyin.Videoları çeken bir akademisyen.İngilizce olarak edx de cs50 var harvard da çok meşhurdur.En çok öğrenci alan dersti yanlış hatırlamıyorsam.
  • Giriş dersi olur mutlaka. Burada bazı üniler python ile bazıları C ile başlar. Tabi bunlardan farklı olanlar da oluyor. Sana tavsiyem C diline bakman. Bilgisayar raminin çalışma mantığını kavrarsın. Data structures ve algoritma dersini de görürsün. Bu biraz da 2. sınıf sonları - 3. sınıf gibi göreceğin bir ders. OOP ile alakalı bir ders de olur. C++ anlatabilirler onda veya Java.

Bölüm derslerinden hariç olarak

Calculus 1-2
    Fizik 1-2

alacaksın. Bunlara da bakabilirsin. Hazır bilgilerin tazeyken

• Bu sene türev integral görmediğinize dair bir şeyler duydum, hocalara bu haber verilmiş midir bilmiyorum ama ben üniversitedeyken tüm derslerde bunları zaten bildiğim farz edilmişti, ekstra anlatılmamıştı, o yüzden en azından basit seviyede öğrenmek yardımcı olabilir.

Onun dışında programlama dilleri oldukça benzerdir, genelde bir dili öğrenmek değil programlamayı öğrenmek önemli kısımdır, o yüzden popüler dillerden herhangi birinin basiclerini öğrenebilirsin. Seçeceğin okula göre introduction dersinde hangi dil kullanıldığını öğrenebilirsin sitelerinden. Ben programlama öğrenirken C ile başlanmasına karşıyım, ama ilk dönem dersinizde C kullanılacaksa ona çalışman daha mantıklı olur. Eğer belli değilse Java ya da Python mantıklı. Benim oyum Java'dan yana.

Not defterinde kod yazma gibi fantezilere girişme, bu genelde zor = ustalık gibi düşünen ergenlere has bir düşünce, X dili kullanacaksan google'a "Which IDE should I use for/with X" yaz, önerilen programı indir ve onun üzerinden çalış. Programlama yerine ıvır zıvır ile uğraşmanın kimseye faydası yok.

Türkçe bölüm okuma, ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, 2 yıldır da yazılımcı olarak çalışıyorum, daha hiç Türkçe terim kullanmadım/görmedim, öyle bir şey yok bu bölümde.

Edit: Eklemeyi unutmuşum, kendini de aşırı zorlama, daha yıllarca üniversitede olacaksın, hırsını derslere sakla, biraz dinlenmeye çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 29 Haziran 2020; 14:53:21 >

• yaş kaç?

• 21

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sag olun. Turev gordum integral gormedim. Ona da bir goz atayim o halde

• Elektrik elektronik bitiriyorum bu dönem. matematikte integral bilmiyorsan matematik bilmiyorum demen lazım gerçekten tek işin integral oluyor çoğu derste. Acil limit türev integral çalış ünide acı çekersin kimsenin umrunda olmaz integral görüp görmemen. ingilizce+mat+azar azar algoritma mantıklarına çalış.
    3- Hazırlık okuyacaksanız (ki bence okuyun kafa dinleyin) bunlardan birisini seçip, ona ek olarak İngilizce çalışın.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.