Şimdi Ara

Bilgisayar muhendislerine bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
5
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Veri yapıları ve nesle tabanlı programlama

Java veya C++ ile öğren. Gerisi ile öğrenemezsin zaten bu dersleri :)

Kendi okulum için yazayım 1. sınıf 1. dönem Python ile programlamaya giriş
    1. sınıf 2. dönem Java ile Veri Yapıları
    2. sınıf 1. dönem Java ile OOP
    2. sınıf 2. dönem C ile nümerik, C++ ile Algoritma, Prolog & Scheme ile Programlama dilleri prensipleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 27 Temmuz 2020; 17:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artyom A. C. kullanıcısına yanıt
    Reis o gunden bugune dusuncelerim cok degisti ya. Zaten okulu zamaninda biraktim sonra 0 dan basladim vs.. yiprandim baya. Öz güvenimi baya kaybettim, gece gunduz calisir kendimi baya baya gelistiririm diyordum da yok artik icimde bir istek. Ne yazacagimi bilmiyorum insallah geçis donemindendir bu isteksizligim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C ile baslayabilirsin bence Java ile kod yazmak daha eğlencelidir ama c ile kod yazarken daha çok şey öğrenirsin diye düşünüyorum diğer derslere bakmasanda olur sene içinde halledersin matematik zorlar ingilizce en önemlisi zaten sadece İngilizceyi halletsen bile yeter valla zaten gerisi gelecek

• İTÜ 4. sınıf irregular bilgisayar mühendisliği okuyorum. Son dönemine geçen bir öğrenci olarak azda olsa var olan bilgimle şöyle bir şey önerebilirim.

İngilizce makale/kitap(roman bile olur zor konu kitapları seviyesine zamanla çıkarsın) okuyacak düzeye kadar kendini getir. Diğer hiçbir şeye vakit ayıramasan da önemli değil.

Ha zaten bu seviyedeyim diyorsan:

Bilgisayar mühendisliği okuyorsun sıradan bir yazılımcı olmayacaksın yani Java öğren demek bence çok saçma olur. Sana zaten 1., 2. sınıf derslerinde programalama mantığını öğretecekler. Bu mantıkları öğretirken mantığına göre bir dil seçer okul ve bunla devam eder genelde. Örneğin bize Python ile başlamışlardı. Sonra C ile memory management falan filan ardından da C++ ile OOP(Object oriented programming) öğretmişlerdi(Tabii ki bütün programlama dersleri bunlar değil, bu süreçte 3-4 farklı CPU mimarisi için assembly bile öğreneceksin, sadece fikir vermek için söylüyorum). Sonra bir gün gelecek daha önce adından başka bir şey duymadığın Java ile ödev yapman gerekecek. Sen mantığını öğrendiğin için bir dili öğrenip dönem ödevini teslim etmen sorun olmayacak. Bu yüzden bu şeyleri bence okula bırak. Matematikle ilgili tavsiyelerim olacak.
    -Bir şeyi kanıtlama aşamalarına bak. Proofing çok önemli. Okulda büyük ihtimal öğretecekler ama sen bir şey bakmak istiyorsun ya buna bak.
    -Graph kavramı çok karşına çıkacak(öğretecekler sorun değil) ama bir araştır. Algoritma mantıklarını incele. Kodla işinin olmasına gerek yok. Pseudo kod işini görür.
    -İstatistik kuralları ve mantığı ile ilgili bir kapsamlı öğrenim ileride çok işini görür.
    -İngilizce monologlar yaz, birisiyle -sana uygun bir opsiyon değilse kendinle- konuş, alıştırma yap. Akedemik makale yazım kuralları olmasa da en azından resmi yazılar yazmakla ilgili bir çalışma yap.

40 tane daha madde yazılır ama en önemlisi İngilizceni geliştirmen ve kafanı boşaltman. Dinlen ve kitap oku.

• c python java c#
    fizik
    mat lti ( lisedeki lti konuların kaldırılmış hali)
  • Jengador kullanıcısına yanıt
    Sağ ol yorumun için. Bu calculus derslerine simdiden baslamali mi? Ben ingilizce calisiyordum butun gün.

• 3.sınıf öğrencisiyim. Aşağıda yazdığım dersler kendi üniversitemdeki bazı derslerdir.

önce C öğren sonrada JAVA

Introduction to Computer Engineering,
    Fundamentals of Programming,
    Object Oriented Programming
    Data Structures and Algorithms
    Human Computer Interaction
    Database Systems
    Analysis of Algorithms
    Computer Organization
    Principles of Software Engineering
    Automata and Formal Languages
    Operating Systems
    Microprocessors
    Computer Networks
    Software Development Practice

Ayrıca bazı ortak mühendislik dersler vardır. Calculus 1,2 Fizik 1, 2. , Ayrık Matematik, Olasılık, Diferansiyel denklemler gibi, mühendislik istatistiği gibi. Calculus ve fizik dersleri zordur. Fizikte vizeye 500-600 kişinin girdiğini gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer1578 -- 27 Temmuz 2020; 21:35:24 >
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Zorluk bizim soyadimiz baba. Eyvallah yorumun icin

• Rica ederim.

Orada yazdığım bütün maddeler ingilizceden sonra geliyor. İngilizceni geliştirmen şu aşamada daha önemli, ona önem ver. Ben sadece bölümde işine yarayacak matematik derslerinden söz ettim. Calculus çalışmana gerek yok; zaten bütün mühendisliklerde ilk 3dönem calculus(türev-integral matematiği)
    en.wikipedia.org
    Calculus - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Calculus

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.