Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi olmak gereksiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yazdıklarım saçma gelebilir ama tamamen bilgi edinmek için soruyorum.Okuduğum bir habere göre avustralyada programlama dersi ilkokul 1.siniftan itibaren verilecekmiş.Bu kadar küçük yaşta ogrenilebiliyorsa bilgisayar mühendisliği yerine başka bir alan seçip programlamayi ekstradan kendimiz öğrensek olmaz mı? Ya da bilgisayar mühendisleri çok daha derin bir bilgiye mi sahip?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu arada bilgisayar mühendisliğini kötülemiyorum aksine ben de bilgisayar mühendisi olmak istiyordum ama bunu öğrendikten sonra tereddütte kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12.sinifim ve bölümüme karar vermek istiyorum cevaplarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pixelot

    Arkadaşlar yazdıklarım saçma gelebilir ama tamamen bilgi edinmek için soruyorum.Okuduğum bir habere göre avustralyada programlama dersi ilkokul 1.siniftan itibaren verilecekmiş.Bu kadar küçük yaşta ogrenilebiliyorsa bilgisayar mühendisliği yerine başka bir alan seçip programlamayi ekstradan kendimiz öğrensek olmaz mı? Ya da bilgisayar mühendisleri çok daha derin bir bilgiye mi sahip?

    Türkiyede de bir kaç sene sonra ilkokulda ders olarak geleceğini düşünüyorum.
    Bilgisayar mühendisliği geniş bir alana sahip. mezun olan herkes programlama ile de ilgilenmiyor.
    sadece programlama öğrenme amacı için okuyacaksan okuma boşuna. 4 5 yılda üniversitede öğrendiğinden daha fazla şeyi internette bulabilirsin.
    yarın öbürgün programlama ile iş hayatına devam etmek istersen ama %80 bilgisayar mühendisinden daha düşük maaşa çalışmaya başlarsın.




  • Öncelikle bilgilendirdiginiz için teşekkürler.Amacim sadece programla öğrenmek değil.Yapay zeka ve elektronik konular hoşuma gidiyor.Bu konularda da en iygun mesleğin bilgisayar mühendisliği olduğuna karar verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red Blue R kullanıcısına yanıt
    Biraz daha bilgi verir misiniz acaba?Alanı geniş derken mesela nedir bu alanlar?İleride çalışıla bilecek firmalardaki görevleri nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pixelot

    Öncelikle bilgilendirdiginiz için teşekkürler.Amacim sadece programla öğrenmek değil.Yapay zeka ve elektronik konular hoşuma gidiyor.Bu konularda da en iygun mesleğin bilgisayar mühendisliği olduğuna karar verdim.

    doğru düşünmüşsün.
    odtü, istanbul teknik, yıldız teknik bunlardan birine girersen önün çok açık olur.
    ama anadoludaki diğer üniversitlere gidersen yapay zeka gibi alanlar tek dönemlik bir ders olarak kalabilir.


    Donanım düşünürsen(alttakileri alıntıladım)
    ► Donanım Teknisyeni/Mühendisi
    ► Kontrol Mühendisi
    ► Robotik Uzmanı/Mühendisi
    ► Embedded (Gömülü) Sistemler Uzmanı
    ► Telekom Mühendisi
    ► VOIP Mühendisi(Ses İletimi Mühendisi)
    ► Sistem Tasarımcısı

    Yazılım düşünürsen (ki çoğumuz yazılıma yöneliyoruz)
    ► Yazılım Geliştirme Mühendisi,
    ► Test Mühendisi,
    ► Sistemleri Analiz Etme ve Tasarlama,
    ► Proje Yöneticisi,
    ► Bilgi Sistemleri Uygulamaları Yazma,
    ► Verileri Analiz Etme ve Modelleme,
    ► Veritabanı Tasarımı ve Uygulamaları Geliştirme.


    Alan çok.. iş de çok. doğru üniversitede okuyup doğru alana yönelmek lazım. Sonrasında kendini de geliştirirsen türkcell, vodafone, avea, netaş, huwawei, türk telekom gibi iyi firmalarda iyi şartlarda çalışabilirsin.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler.ilerde sorularım olursa sorarım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 13 yıldır bilgisayarın içinde olan, 4 yıl Anadolu Teknik Lisesi - Bilişim Teknolojileri bölümü + 2 yıl önlisans Bilgisayar programcılığı okumuş, 6 yıldır da donanımsal alanda bilgisayar servisliği ve ticareti yapan biriyim.

    DGS'ye girdim bu yıl, ve ilk tercihlerde sadece devlet okulu yazdım, puanım çok yüksek olmadığı ve devlet okullarında bilgisayar mühendisliği ve muadil bölümlerin kontenjanları pek az olduğu için yerleşemedim. Ek yerleştirmelerde sadece özel okul yazacağım.

    Ben yazılım alanına pek ilgi duyan biri değildim. Ancak son zamanlarda yazılımın sektördeki önemini gördüm ve -eğer kazanırsam- okulda da lazım olacağını bildiğimden ufaktan programlama dillerine çalışmaya başladım. Ancak ben lisede sayısal dersleri boş geçmiş bir öğrenci olduğum için mantıksal matematik zekası iyi biri değilim. Bu yüzden bilgisayar mühendisliği okumaktan biraz ürktüm doğrusu. Şuan çok kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 6 Ekim 2015; 16:17:23 >




  • pixelot kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:20:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun içimi rahatlattınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisi olacaksan çok çalışıp odtü İtü gibi üniversiteye git 3.5 milyar maaş ile işe başla inanmazsan araştıra bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıldız marmara falan kurtarmaz mı?
  • ODTÜ ( sadece ankara kampusu)
    İtü
    Boğaziçi
    Bilkent

    Dışındaki üniversitelerde okumak gereksiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkent bilgisayar hazırlıktayım bölüme dair seni çok detaylı bilgilendiremem ama bölüm tanıtımında hoca anlattı bize biraz bahsedebilirim sana.birincisi bilgisayar mühendisliği kod yazmak filan değil eğer bu bölüm kod yazmayı öğrenmek olsaydı 1.sınıfın tek bir dersini işleyip bizi piyasaya salarlardı.bilgisayar mühendisliği çok fazla alana hitap eden bir bilim dalı yurtdışında bilgisayar bilimi diye geçiyor zaten.herhangi bir konuyla ilgili bir problemi ilk önce tanımlıyorsun sonra onları parçalıyorsun adım adım çözüyorsun tüm çözümler içinden en verimli olanı seçip bunu bilgisayara anlatıyorsun bilgisayarın tek fonksiyonu o problemi hızlıca çözmek aslında problemi biz çözüyoruz bilgisayar hızlandırıyor süreci.senin sorun biraz şuna benziyor türkçe alfabeyi öğrenince nazım hikmet gibi şiir yazamaz mıyım ? ya da evin önüne köpek kulubesi yapmayı öğrenirsem evin yanına gökdelen dikebilir miyim ? son olarak yurtdışı demişken computer science amerikada en popüler bölümlerden biri ve en iyi 100 meslek listesinde 1.ydi




  • Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma bir soru daha takıldı.Bilgisayar muh. masa başı bir iş midir?Bazı sağlık sorunlarına yol açar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bilgisayar mühendisliği istiyorum(6. sınıftan beri şu an 12. sınıfım). İsterlerse kreşten itibaren yazılım dersi versinler ilgi ve merak olmadıktan sonra hangi ülke olursa olsun sadece genel kültür gibi kalır. Çünkü teknoloji hızla gelişiyor. Heleki yapay zekaya meraklıysan hiç düşünme bilgisayar mühendisliği yaz(tabi biraz iyi bir üniversite olsun ki yapay zeka konusunda geliş). Belli mi olur belki aynı okula gideriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. sınıftan itibaren zorunlu İngilizce görüyoruz. Peki kaç kişi okuduğu İngilizce metinleri veya gördüğü bir turist ile konuşabiliyor. Eğitim verilmesi güzel bir şey ama bu demek olmuyor ki Bilgisayar Mühendislerinin önü kapanıyor. Ayrıca bugün Web Tasarım alanında 10-15 yaşı arasında ki birçok çocuk ilgileniyor ve güzel işlerde ortaya koyuyor. Fakat bu işi yapanların önünü kapatıyor mu ? Tabi ki hayır. Kısacası bu durum sizi korkutmasın. Hayallerinizin peşinden koşun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.