Şimdi Ara

bilgisayar mühendisinin yaptıgını bilgisayarla çok ilgilenen biri yapabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ve bu seviyeye gelse elinde bilgisayar müh diploması yoksa kendini nasıl kanıtlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sokaktan 5 kişi çevir 3u bilgisayar mühendisi zaten kasmaya gerek yok, mühendis lazımsa da adam tahsilli olanı seçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baska fikri olan

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

ve bu seviyeye gelse elinde bilgisayar müh diploması yoksa kendini nasıl kanıtlar

yaptığın projelerle kanıtlarsın kendini
  • Yapar. Ama bi moka yaramaz.

Şöyle özetleyebiliriz. Lise çağlarında crack ve patchin anasını ağlatıp, yazılımla uğraşan gudiklerimizin çoğunun "Ben bilgisayar mühendisi olcam." dediğini varsayarsak. Bu bızdığın Youtube ve bilimum forumlardan vakumlayıp 6 yılda öğrendiği tüm bilgileri ODTÜ'de 1 ayda öğrenebilirsin.

Yani, diplomasız yetenek 2014 çağında çöple eşdeğerdir. Hadı kokusuz damlatmayan çöp diyelim daha tutarlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Yapar. Ama bi moka yaramaz.

Şöyle özetleyebiliriz. Lise çağlarında crack ve patchin anasını ağlatıp, yazılımla uğraşan gudiklerimizin çoğunun "Ben bilgisayar mühendisi olcam." dediğini varsayarsak. Bu bızdığın Youtube ve bilimum forumlardan vakumlayıp 6 yılda öğrendiği tüm bilgileri ODTÜ'de 1 ayda öğrenebilirsin.

Yani, diplomasız yetenek 2014 çağında çöple eşdeğerdir. Hadı kokusuz damlatmayan çöp diyelim daha tutarlı olsun.

kimsenin yapamadığını başardı diyelim, ne olur

• Her şey yetenek. Arkadaşım 2 yıllık programcılığı zar zor bitirdi. Bir yazılım firmasında genel müdür yardımcısı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarla çok ilgilenenden kastın nedir.bende pc ile çok içli dışlıyım ama c+,c++ yazamam.
  • değişir şimdi 2 çeşidi var bir yazılım bir donanım yazılım basit herkes yapar iyi kötü donanım daha zor ama yinede yapabilir yazılımda okumadanda kendini geliştirirsin rahat zaten ciddi şekilde oraya gidenlerin çoğu neredeyse herşeyi bilip gidiyor sırf diploma için tabi diğer alan dersleride önemli

• quote:

Şu an kendimi yere vurulmuş hissettim kendi işime yarayacak kadar pcden anlıyorum ve pc nühendisi olma gibi bir niyetim de yok üstelik 15 yaşındayım :D

• bilgisayar mühendisi 3000 tl isterken ben 1700e falan çalıssam sertifika alıp göstersem adam hangimizi tercih eder

• quote:

quote:

kimsenin yapamadığını başardı diyelim, ne olur

Yeni bir şeyler ortaya atarsa Bill Gates olur zaten ne gerek var okumaya.

• İngilizce yoksa zaten olmaz
  • Elbet yapabilir ama hemen hemen hiçbir firmada diploma sevdası yüzünden kabul görmez. Şu da var, Bilg. Müh. müfredatında okutulan saçma sapan ve teori-yoğun derslerden sıyrılıp aktif, somut proje üreten herhangi bir vatandaş çok daha işe yarar konumda kendini kanıtlayabilir. Lakin diploma meraklısı firmalar onu değil, ondan çok daha az bilgisi olsada mühendisi istihdam eder. Realite budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

bilgisayarla çok ilgilenenden kastın nedir.bende pc ile çok içli dışlıyım ama c+,c++ yazamam.

donanım ve yazılımda yeteri kadar bilgisi olan aynı zamanda autocad unity3d vs kullanabilen

• Bilgisayar mühendisliği koddan ziyade matematik fizik dersleri ağırlıklıdır. Sağ kulağını sol elinle kaşımak yerine sağ elinle kaşımayı öğretirler, algoritma kurmayı öğretirler. Ama günümüzde bilgisayar mühendisliğinden mezun olanlar direk kod yazmaya başladığı için adamın aradığı kodcuysa isterse liseli olsun onu alır. Diplomaya bakmazlar.
  • Kendi başına projeler yapabilirsin ama başka hiçbir yere gelemezsin, güzel şeyler yapabilirsin kendi başına çalışarak fakat mühendislik ayrı bi şeydir.Kimse seni diplomalı birisine tercih etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoYk-

Kendi başına projeler yapabilirsin ama başka hiçbir yere gelemezsin, güzel şeyler yapabilirsin kendi başına çalışarak fakat mühendislik ayrı bi şeydir.Kimse seni diplomalı birisine tercih etmez.

kendi başıma yaptıgım seyden para kazanır mıyım?kazanırsam sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hærun -- 22 Ocak 2014; 21:29:01 >
  • quote:

bilgisayar mühendisi 3000 tl isterken ben 1700e falan çalıssam sertifika alıp göstersem adam hangimizi tercih eder

Maaşları sen istemiyorsun zaten . Süper bir yerden mezun değilsen başlangıçta 2500 üstünü pek bekleme ayrıca her halükarda mühendisi alır . Senin Youtube da öğrendiğin C++ derslerinin sana katkısı yok . İlerde pc muh. okursan yardımcı olur tabi ki

• hærun H kullanıcısına yanıt
    lan zorlama işte git oku okulunu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.