Şimdi Ara

Bilgisayar Markası Oluşturmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sene mezun oluyorum. Ben bir bilgisayar markası oluşturmak istiyorum..yani daha doğrusu yurtdışından ithal ettiğim veya disbiritörlerden temin etttğim parçaları taplayarak markalamak istiyorum aynı casper, exper gibi..Biliyorum o firmalar gibi bu pazara hakim olmak zor..ancak biryerlerden başlamak lazım zira casper firmasını da 2 üniversite öğrencisi kurmuş..ne yapmam lazım.? fikirlerinizi almak istiyorum..

• paran varsa olur anca ?
  • para meselesini sormuyorum nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım sistem nasıl işler.?
  • önce bir şirket kur, sermayeni ayarla, markalaşmaya çalış ama zor iş tabi.
  • evet sırketını kurman gerek kolay bısey olmasa gerek o dıstrıbıtorlerden parcaları alcaksın tabı 3 5 tane almıcaksın tabı onları bayagı bı malıyetı olcak sana sonra bu ısın reklamı var ınternet sıtesı uzerınden satıs yapabılırsın ılk baslarda sıte kurman gerek onlıne satısta ucuza verırısınız bıraz dıger fırmalardan sıyrılıp kalıteyı bellı etmek gerek tabı bunlar hemen olcak seyler degıl kendıne cok guvenıyosan ve yeterlı sermayeyı saglarım dyosan gır bu ıse
  • Şirket kurmak falan o kadar kolay mı da?

Bir de bunun vergisi falan olmayacak mı?

Öyle marka bastırıp yapıştırmakla olur mu? Yani illaki patent falan alacaksın tamam da, devlete vergi verilmeyecek mi?
  • şirket kurmanın pek bir maliyeti yok 5.000TL sermaye göstermeye bakar sadece ama neticede marka olacağım diyorsun, bayilik verebilmen lazım bu böyle kolay olmaz, önce bir genel merkez sonrasında sağlam reklam lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

şirket kurmanın pek bir maliyeti yok 5.000TL sermaye göstermeye bakar sadece ama neticede marka olacağım diyorsun, bayilik verebilmen lazım bu böyle kolay olmaz, önce bir genel merkez sonrasında sağlam reklam lazım

evet haklısınız.. peki bayi olayına girmek yerine gerçekten kaliteyi arttırıp toptan satamaz mıyız mağazalara.? öreneğin vatan, gold, teknosa gibi mağazalar.?para konusunu aştığımızı varsayıyorum..sadece izlenecek yolu çıkartmaya çalışıyorum arkadaşlar..
  • Esasında olmayacak bir şey yok. Fakat hızlı bir dağıtım yapabilmek için, biraz da endüstrileşmeye ihtiyacın olacak. Sana kasayı montajlı göndermeyecekler, senin bir kasa montaj üniten olmalı. Bunun yanında bayilik vereceksin, servis vereceksin ki işin altından kalkabilesin. Bu da uzun soluklu bir mücadele demek aslında. Hadi ilk başta montaj elle oldu, kar marjını yüksek tutmak için üreticiden direkt ürün çekmen lazım, bunun için de yine para lazım. Bir de özkaynaklarını A'dan Z'ye tüm firmalara (tedarikçi olsun bayi olsun, servis olsun) göstereceksin ki, insanları hem mali açıdan güvende hissettiresin, hem de insanları ciddi bir şey yaptığına ve yaptıklarına inandırabilesin.

Casper'ın sahipleri o zamanlar üniversite öğrencisi olabilirler, ama aileden zengin olsaydım ben üniversite öğrencisiyken ülkenin sayılı büyüklükteki entegre çiftliklerinden ve et tesislerinden birini kurabilirdim; çünkü param olurdu. Ailelerine bak. Kimse 200-300 cep harçlığıyla bunu yapamaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Esasında olmayacak bir şey yok. Fakat hızlı bir dağıtım yapabilmek için, biraz da endüstrileşmeye ihtiyacın olacak. Sana kasayı montajlı göndermeyecekler, senin bir kasa montaj üniten olmalı. Bunun yanında bayilik vereceksin, servis vereceksin ki işin altından kalkabilesin. Bu da uzun soluklu bir mücadele demek aslında. Hadi ilk başta montaj elle oldu, kar marjını yüksek tutmak için üreticiden direkt ürün çekmen lazım, bunun için de yine para lazım. Bir de özkaynaklarını A'dan Z'ye tüm firmalara (tedarikçi olsun bayi olsun, servis olsun) göstereceksin ki, insanları hem mali açıdan güvende hissettiresin, hem de insanları ciddi bir şey yaptığına ve yaptıklarına inandırabilesin.

Casper'ın sahipleri o zamanlar üniversite öğrencisi olabilirler, ama aileden zengin olsaydım ben üniversite öğrencisiyken ülkenin sayılı büyüklükteki entegre çiftliklerinden ve et tesislerinden birini kurabilirdim; çünkü param olurdu. Ailelerine bak. Kimse 200-300 cep harçlığıyla bunu yapamaz...

+1

• Bir de bunun içine windows atacaksın vs. vs. Öyle kasayı toplamakla da bitmiyor herşey.
  • İnsanlar senin şirketinden ürün alırken google dan aratıcaklar güvenilir mi diye, ilk orayı halletmelisin.
  • Normal bir bilgisayar satış dükkanı aç
    marka ismini bul
    siteni kur
    3-5 marka isminle logolar yap ve çoğalt
    açtığın dükkanda markanın isminden olsun
    garanti direk senin dükkan olsun
    senin dedigin gibide kasaların üstüne yapıştırırsın logonu satarsın

dipnot benim oluşum biraz amatör
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Esasında olmayacak bir şey yok. Fakat hızlı bir dağıtım yapabilmek için, biraz da endüstrileşmeye ihtiyacın olacak. Sana kasayı montajlı göndermeyecekler, senin bir kasa montaj üniten olmalı. Bunun yanında bayilik vereceksin, servis vereceksin ki işin altından kalkabilesin. Bu da uzun soluklu bir mücadele demek aslında. Hadi ilk başta montaj elle oldu, kar marjını yüksek tutmak için üreticiden direkt ürün çekmen lazım, bunun için de yine para lazım. Bir de özkaynaklarını A'dan Z'ye tüm firmalara (tedarikçi olsun bayi olsun, servis olsun) göstereceksin ki, insanları hem mali açıdan güvende hissettiresin, hem de insanları ciddi bir şey yaptığına ve yaptıklarına inandırabilesin.

peki bu marka olayını nasıl yapacağız ne şekilde piyasaya çıkacağız bu işin hukuki boyutunu bilen var mı arkadaşlar.?

• Öncelikle reklamın önemi çok büyük , madem para sorununu aştın , büyük gazetelere , tv kanallarına reklam vermen lazım ki adın duyulsun.
  • Çinde bir fabrikayla anlaş orda bilgisayar toplattırıp kasalara ve monitöre kendi markanı bastırıp ithal edip ucuza yada pahalıya sat
  • Bir ürün yaratmak uzun bir iş sanayi bakanlığından garanti belgeni alacaksın, yetkili servis ağı oluşturacaksın, 7/24 destek olacaksın, TSE İSO binimum kalite yönetim sertifikalarını alacaksın ve daha bilmediğim niceleri. En iyisi yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çinden ithal edip alt yapıyı oluşturmak daha kolay olabilir. Zaten alacağın parçaların %99u yine çinden getirmek zorundasın burada montaj maliyetini karşılamak yerine ithal etmek daha kolay tabi dış ticaret, gümrük prosedürleri olacak dilini anlamadığın onlarca insanla muhattap olacaksın aklına gelmeyecek sebeplerden başın ağrıyacak v.s v.s Bence iyi düşün bu işler tek başına çıkılacak yol değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.