Şimdi Ara

BİLGİSAYAR KENDİLİĞİNDEN KAPANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASRock B450M-HDV r4.0 anakartım var Ryzen 5 2600 kullanıyordum. Bugün 0 ürün Ryzen 5 5600X taktım termal macunu vs sorunsuz formatımı da attım. Taktıktan sonra ve ayarlarımı yaptım ilk başta 75 80 dereceyi görüyordu CS:GO'da ve kapanıyordu kendi kendine sistem. Birdenbire sanki elektrik gitmişcesine sonra birkaç video izleyip clockların voltajını azalttım öyle denedim ve 65 derecede bile kapandı. Kendi kendine oyundayken sonra tekrar format attım GHz düşürdüm 30 35dk sorunsuz çalıştı CS'de sonra CS'de quit yazdığım anda tekrar yine elektrik gider gibi kapandı. Bu soruna çözüm bulun kafayı yemek üzereyim bilgisayarada bir şey olacak diye korkuyorum. BIOS'un son sürümünü kurdum ve chipset son sürüm kurulu, grafik kartı da son sürüm.Oyun oynamıyorken hiçbir sıkıntı yok çalışıyor ama oyuna girince böyle problemler oluyor bu arada PSU'da yazayım High Power eco br 600W.

    ram:16gb 3000mhz corsair

    Ssd:Adata SU650

    ekran kartı:1050ti

    anakart: asrock b450m-hdv r4.0

    işlemci:ryzen 5 5600x


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kara monitör büyüsü yapmışlar  

  • ekran kartı toros işlemci bmw olmuş, ama sıkıntı yaratmaz bence, sıkıntı nerde pek bilemiyorum belki psudandır ya da çok fazla ısınıyordur işlemci 75 80 yüksek ama ekran kartı sıcaklığı ney? ekran kartı ısısı da önemli çok ısınırsa kapatır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavigurt M kullanıcısına yanıt

    ekran kartı sabit 55 60 derece kasada 6 tane harici fan takmıştım ben ondan olabilir mi psuyu yoruyor mudur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavigurt M kullanıcısına yanıt

    işlemci 65 derecedeykende böyle oluyor daha yeni aldım hepsiburadadan dün taktım işlemciyi acaba ısınmasada kapanma gibi bir sorunlu ürün olabilir mi eski işlemcimde hiç böyle birşey olmadı mavi ekran falan arada oluyorduda bu bildiğin elektrik kesintisi gibi oluyor kendini reslemiyorda direkt kapanıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani bilgisayarcıya götürün sorun ya ısıdan (termal macun sorunu) ya psudan ya da işlemci arızalı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavigurt -- 14 Mart 2023; 13:2:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi ekran hatası alıyor musun? Yoksa tak diye kapatıyor mu? Ram xmp ayarını kapatıp dener misin? Soğutucuyu düzgün taktığına emin misin? Prime 95 testi yapar mısın? Sıcaklıktan kapatacak mı bir kontrol et. Kullandığın ssd kronik sorunlu kapanma sorunları yapabilir.

  • asertyu kullanıcısına yanıt

    mavi ekran olmuyor tak diye kapanıyor xmp ayarını kapatıp deneyeceğim eve geçince 3 kere söktüm fanı düzgün takılı termal macunlarınıda yeniledim dediğiniz testide eve geçince yapacağım bilgisayar boştayken sorunsuz çalışıyor ama ufak bir yük binince 5dk sonra falan tak diye kapanıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bsod yemeden kapanması işlemci sıcaklığıda normal ise psu'dan başkası olamaz

  • ainsw A kullanıcısına yanıt

    herşeyi yazmışsınız psu kaç watt yazmamışsınız yada ben görmedim. 200-400w arası psu var ise normal 500w üstü ise psunun ısınıp ısınmadığı fanının dönüp dönmediğini kontrol etmekte fayda var

  • Valla sorun psu ama o psu'nun her türlü yetmesi lazım normal koşullarda. saçma bir kısa devre durumu yoksa psu'da bir sorun var hem de büyük bir sorun.

  • kapandı reset attı gibi konular açıp güç kaynağı yazmayanın konusunu direk kaldıracan.

  • 65 derece işlemcinin makinayı kapatması veya reset atması için yüksek bir değer değil.


    Muhtemelen montaj hatası , işlemci montajı veya güç kabloları montaj bağlantı hatası gibi bir şey var veya psu da sıkntı var. Format atıldığı halde bile oluyorsa parça sıkntısı veya montaj hatası olabilir.


    600 wattlık high power normalde bir sıkntısı yoksa psunun, o sisteme çok rahat yeter. Çok ufak bir ihtimal 5600x te de sorun olabilir ama diğer şeyler de sıkntı öncelikte bnce.

  • Olay görüntüleyicisini açın. Bilgisayar direkt kapandıktan sonra ilk açılışta hemen acın en üstteki hata kodlarını burada paylaşın. Oradan incelemeye devam edelim.

  • Merhabalar bende de aynı sorun bende de asrock b450m vardı işlemci olarak ryzen 5 2600 kullanıyordum ryzen 5 5600x taktırdım pubg açılıyor oyuna giriyorum 1 2 saniye sonra atıyor. not: psu dandır diye yeni psu aldım(750W 80+ Gold) fakat düzelmiyor

  • bilalal0606 B kullanıcısına yanıt

    "Atıyor" derken masaüstüne mi atıyor ? pc reset mi atıyor ? Psu arızası genelde masaüstüne atmaz , bilgisayara reset attırma veya direk kapanma olur.

    Her oyun da oluyor mu bu durum...

  • Arkadaşlar tekrardan Merhaba, sorunu çözdüm Asrock B450M anakart Ryzen 5 5600x'i sadece 8 gb ram'da destekliyor yani sorun ana karttaymış.

    Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.