Şimdi Ara

bilgisayar kendi kendine reset atıyor donup kalıyor yardım edin lütfen !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bende pentium 4 1.5 işlemci var ati A9550 ekran kartı 1280 mb ram var.

bilgisayar bazen kendi kendine reset atıyor donup kalıyor bunu zamansız yapıor bazen yeni açtığımda bazende 5-6 saat çalışmasına rağmen atmıyor bide oyuna girince takılıp kalıyor oyuna girip 30 saniye sonra takılıp kalıyor her oyunda aynısı oluyor nası bi çözüm bulabilirim buna yardım edebilirmisiniz ??

• Kasayı ac.İşlemci bloğunu ve ekran kartı fanının oluğu yer tertemiz olsun.Sonra en basiti speedfan programı ile ısılara bak.Son olarak ta bios a gir default settings yap.
  • guc kaynağın nedır

bahsetığın seyler wındowsun acılması anı yada oyuna gırme anı pcnın bır anda elektrıksel olarak fazlaca guc ıstedığı durumlar

buyuk ıhtımalle guc kaynağı arızalanıyor olabılır
  • benim önceki işlemci 2.4 tü bu 1.5 işlemciyi alalı 2-3 gün oluyor işlemciyle birlikte yeni bir power sub da aldım power sub tan olacağını sanmıyorum önceki işlemcide pc çok fazla ısnıyordu ısı 85 derecelere kadar çıkıyordu şimdi baktım normal problemi anlamış değilim ben yunusun dediği gibi temizlesem olurmu acaba ?
  • power sub markası frisby
  • Bilgisayarım-Özellikler-Gelişmiş-Başlangıç ve kurtarma sekmesinde Otomatik yeniden başlat seçeneğini kaldır.
    Bilgisayarın reset atmadan mavi ekrana geçecek kodları öğren.
  • sorunun nasıl oldu bilmiyorum ama

bir ay once karsılaştığım bir vakaa da suydu reset atan çok ısınan bir bilgisayara servise gittim kasayı açtığımda işlemcinin sogutucusunun ustunden bi halı çıktı onu çıkarıp fırçaladım hava tabancası ile temizledim.

buraya kadar herşey normal ilk temizlemeden önce 77-78 c lerde duran işlemci temizledik herşeyi taktıktan sonra bir anda 80 den başlayarak 105 c ye fırladı ve bilgisayara otomatik koruma reset attırıyodu.

tam 2 saat uğrastım kasayla biosa reset fln attım tam iki saat sonra kendine geldi bilgisayar ama hala 83 c olarak gösteriyor ama ustundeki fan eşşek kadar ve işlemci ısınmıyor yani elimle dokunabiliyorum rahatca 80 derece ne demek yau.

böle enteresan bi anımda olmuştu yani ama sizinki temizledikten sonra duzelir gibime geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada işlemci fanınında dönüp dönmediğini kontrol edersen iyi olur ses ve gurultu varmıydı?o fanın 2000-3000 devirde dönmesi lazım!
  • benim işlemcinin ısısı normal 40 larda çalışıyo ayrıca işlemci fanınada baktım dönüyor ses var ama bilgisayarı ilk aldığım gibi bi ses var öle çok ses çıkarmıyor normal yani sesi şu fanın 2000-3000 devir yapıp yapmadığını nereden öğrenicez ayrıca 2-3 saattir reset atmıyor pc ilk açtığımda oluyor 1-2 defa resetlenme sora olmuyor başka bir problem olabilirmi acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamness

power sub markası frisby

hocam frısby 20 ytl vereceğine forumdan 2.el gercek power alırdın ama almıssın artık
  • İşlemciyi takarken soğutucuyu tam oturtmamış olabilir misin?
  • power sub benim eski bilgisayarındı arkadaşa vermiştim sonra geri aldım ondan power sub tan kaynaklanan bi arızamı diosun?
  • birde şimdi farkettim film izlerkende takılıp kalıyor bilgisayar bekledim biraz reset atar die ama atmadı en sonunda kendim attım ekran kartında bir sorun olmasın oyuna girince de böle oluyordu çünkü beklior biraz sonra donup kalıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: uynus

Kasayı ac.İşlemci bloğunu ve ekran kartı fanının oluğu yer tertemiz olsun.Sonra en basiti speedfan programı ile ısılara bak.Son olarak ta bios a gir default settings yap.

Hocam her mesajınızda biosa gir default settings yap diyorsunuz. Sanmıyorum onunla ilgili olsun.

Güç kaynağiniz Kaç W ? Siz en iyisi bi temizleme yapın.
  • güç kaynağı frisby 250 w
  • Temizleme yaptıysan yine sorunun devam ediyorsa...Güç kaynağini değiştirmeni öneririm 250W. az gelir 650Wlık alırsan işini uzun süre görebilir
    http://urun.gittigidiyor.com/POWERPACK-650W-UPS_W0QQidZZ11136911
  • bence önce kasayı açıp işlemci fanını falan temizle komple makinanın ve takıldığı zamanlarda işlemci fanının çıkardığı ses artıyormu buna bi bak artmıyorsa fanla ilgili bi problem olmayabilir işlencin intel yüksek ısıları görünce koruma amaçlı restart atıyor problem bu olabilir psu y la alkası olabileceğini pek sanmıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.