Şimdi Ara

bilgisayar kasasından gelen fan sesini kesmek için çözüm arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
29.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sıcak yaz aylarında fan sesinden sıkıldım. Artık durulacak gibi değil. vııırrr vırrr diye kafam ütüleniyor. Bilgisayarımda işlemci ve power supply dışında bir fan yok. acaba bilgisayarda en çok gürültü yapan eleman hangidir. işlemci mi? kasa power supply mi. yada çözümleyebiliriz. işlemci amd athlon 3000+ kasa ewerpower 5760. sesi azaltmak için ne yapmalıyım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Kasasından Gelen Fan Sesini Azaltma

Bilgisayar kasasından gelen fan sesi, özellikle yoğun kullanım sırasında rahatsız edici olabilir. Neyse ki, bu sorunu azaltmak için uygulayabileceğin birkaç çözüm bulunmaktadır:

Kasa Fan Sesi Azaltma Teknikleri

• Yüksek Kaliteli Fanlar Kurun: Düşük kaliteli fanlar genellikle daha fazla gürültü üretir. Yüksek kaliteli fanlar, daha sessiz çalışırken aynı derecede etkili soğutma sağlar.
    • Fan Hızını Ayarlayın: Bazı anakartlar, kasa fanlarının hızını ayarlamanıza olanak tanır. Sessiz çalışma için fan hızını düşürebilirsiniz.
    • Fanları Temizleyin: Toz ve kir, fanların gürültülü çalışmasına neden olabilir. Fanları düzenli olarak temizlemek, sessiz çalışmaları için gereklidir.
    • Fanları Yağlayın: Zamanla fan yatakları kuruyabilir ve gıcırtılara neden olabilir. Fanları uygun yağlayıcılarla yağlamak, gürültüyü azaltmaya yardımcı olur.
    • Kasa Sesi Yalıtımı: Kasa içine ses yalıtım malzemesi eklemek, fan sesini dışarıya sızmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Diğer İpuçları

• Gerekli Olmadığında Bilgisayarı Kapatın: Gerekmediğinde bilgisayarını kapatmak, gereksiz fan kullanımını ve gürültüyü azaltır.
    • Mümkünse Sıvı Soğutma Kullanın: Sıvı soğutma sistemleri, hava soğutmalı sistemlerden daha sessizdir ve daha iyi soğutma performansı sağlar.
    • Kasanızı Havalandırın: İyi havalandırılan bir kasa, fanların daha verimli çalışmasına ve daha az gürültü üretmesine yardımcı olur.

Bu çözümleri uygulayarak, bilgisayar kasasından gelen fan sesini önemli ölçüde azaltabilir ve daha sessiz bir çalışma ortamı oluşturabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle tüm parçaları ve fanları söküp düzgünce temizle tozlarını al ses de azalma olcaktır.Ama sesden kurtulmak istiyosan fanları sök kesin çözüm ama sökersende 4-5dk bir pc kendini kapatır
  • quote:

Orijinalden alıntı: treko

Öncelikle tüm parçaları ve fanları söküp düzgünce temizle tozlarını al ses de azalma olcaktır.Ama sesden kurtulmak istiyosan fanları sök kesin çözüm ama sökersende 4-5dk bir pc kendini kapatır
    fanları temizledim. dostum. ama çözüm olmadı. aslında bilgisayarın içi pırıl pırıl ama gel gör ki ses felaket
  • quote:

Orijinalden alıntı: Endimiyon

fanları temizledim. dostum. ama çözüm olmadı. aslında bilgisayarın içi pırıl pırıl ama gel gör ki ses felaket

Alıntıları Göster
    kasayı açıp hangi fandan ses geldiğine bak o fanı değiştir büyük ihtimal işlemci fanı ötüyodur
  • quote:

Orijinalden alıntı: yousuff

kasayı açıp hangi fandan ses geldiğine bak o fanı değiştir büyük ihtimal işlemci fanı ötüyodur

Alıntıları Göster
    paraya kıyıp kaliteli fanlar al 5-6 liralık değil ama 30 -40 liralık emin ol hdd sesinden başka birşey duymazssın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan1995

paraya kıyıp kaliteli fanlar al 5-6 liralık değil ama 30 -40 liralık emin ol hdd sesinden başka birşey duymazssın

işte önemli olan hangi fan olduğu dostum. keşke dediğin gibi sadece hdd sesini duyabilsem.
  • quote:

quote:

işte önemli olan hangi fan olduğu dostum. keşke dediğin gibi sadece hdd sesini duyabilsem.

Alıntıları Göster
    kasada işlemci fanı ve power fanı varmış ikisinide dinle bakalım hangisi ötüyo ona göre değiştirirsin bide işlemci fanını uzun süredir kullanıyosan normaldir yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Teker teker sök öyle çalıştır hangisinin daha çok ses yaptığını anlamış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    masaustu pc ımde 7 fan var ve hıssetmıyorum sessız calısıyor..tum fanlarda oldugu gıbı sıstem ısınır ısınmaz calısmaya basklıyoırlar..benım sıtemıde i7 975 Extreme 3 . 33Ghz işlemci var ve emın olun sogutmak cok zor fan delı gıbı calısıyoır...olagan ustu bır fan yok sadece ıyı yalıtımlöı buır kasa var..kasan ıyı olursa o kadar sesı ve gurultuyu hıssetmezsın..

fan a odaklanırken bu noktayıda kacırma derım

• quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

masaustu pc ımde 7 fan var ve hıssetmıyorum sessız calısıyor..tum fanlarda oldugu gıbı sıstem ısınır ısınmaz calısmaya basklıyoırlar..benım sıtemıde i7 975 Extreme 3 . 33Ghz işlemci var ve emın olun sogutmak cok zor fan delı gıbı calısıyoır...olagan ustu bır fan yok sadece ıyı yalıtımlöı buır kasa var..kasan ıyı olursa o kadar sesı ve gurultuyu hıssetmezsın..

fan a odaklanırken bu noktayıda kacırma derım

Alıntıları Göster
    Power supply arada tozuttuğu oluyor aynı şekil gürültü çıkarıyo tekme attığım vakit düzeliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TheFarez

Power supply arada tozuttuğu oluyor aynı şekil gürültü çıkarıyo tekme attığım vakit düzeliyor

Alıntıları Göster
    benim pc de 7 / 24 açık genelde 2-3 ayda bir içini açıp tüm parçaların çıkartıp güzelce temizliyorum seste inanılmaz bir düşüş oluyor... 2-3 hafta mükemmel bir şekilde sessiz sessiz çalışırken sonra gene tozlanmaya bağlı o uğultu ve ses geri dönüyor...

yeni bir fan almak cidden işi çözer mi ?

yeni fan alınırken dikkat edilmesi gereken bir şey varmıdır uyumluluk boy ebat açısından yoksa standart mıdır ?? benim pc 2004 senesinde alındı baya eski bir şey parçalarını değiştirdim ama anakartla fanlar aynı kaldı...

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

benim pc de 7 / 24 açık genelde 2-3 ayda bir içini açıp tüm parçaların çıkartıp güzelce temizliyorum seste inanılmaz bir düşüş oluyor... 2-3 hafta mükemmel bir şekilde sessiz sessiz çalışırken sonra gene tozlanmaya bağlı o uğultu ve ses geri dönüyor...

yeni bir fan almak cidden işi çözer mi ?

yeni fan alınırken dikkat edilmesi gereken bir şey varmıdır uyumluluk boy ebat açısından yoksa standart mıdır ?? benim pc 2004 senesinde alındı baya eski bir şey parçalarını değiştirdim ama anakartla fanlar aynı kaldı...

Alıntıları Göster
    dün akşam yine temizledim ama nafile sanırım işlemci fanından değiştirmekle başlayacağım

• quote:

dün akşam yine temizledim ama nafile sanırım işlemci fanından değiştirmekle başlayacağım

Alıntıları Göster
    kasada temazsızlık yapan yer olabilir fanlar döndükçe ses çıkaran bir parça olablir herşeyi iyice vidala derim
    anı sorun işyernde ki pc de war çıldrıcam artık kasa kapakları açık ve kasann kendi parçası temzszlık yapıyormş onu elektrkçi bandyla bantladm az da olsa kesldi güzelce tmzledm kasayı fanlarıda yağladım kasa kapaklarıda açık vaziyette sorun azcık kesildi ama sağlam parası güzel 1 fandan başka çaren yok gibi

ewki eski pc kasa dşında çalışıyrdu ve hiçbir ses yoktuuu

• quote:

Orijinalden alıntı: agili

kasada temazsızlık yapan yer olabilir fanlar döndükçe ses çıkaran bir parça olablir herşeyi iyice vidala derim
    anı sorun işyernde ki pc de war çıldrıcam artık kasa kapakları açık ve kasann kendi parçası temzszlık yapıyormş onu elektrkçi bandyla bantladm az da olsa kesldi güzelce tmzledm kasayı fanlarıda yağladım kasa kapaklarıda açık vaziyette sorun azcık kesildi ama sağlam parası güzel 1 fandan başka çaren yok gibi

ewki eski pc kasa dşında çalışıyrdu ve hiçbir ses yoktuuu

Alıntıları Göster
    arkadaşlar fan olarak ne tavsiye edersiniz neye göre seçim yapmak lazım ana kart marka model önemli mi ya da başka bişi ?

• quote:

arkadaşlar fan olarak ne tavsiye edersiniz neye göre seçim yapmak lazım ana kart marka model önemli mi ya da başka bişi ?

Alıntıları Göster
    sen işlemciye uyacak fan şu gbi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: agili

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    aRkadasLar kac Kere weRiLdi Bu KONU ÇözüMü ise gayet DoğaL ve basiTTir kasanın içindeKi faNların dönmesini sağlayaN aparat fanın ortasındaki küçük kapağın altındaKi Vida soMun dUR ve bu vida somunlar zamaNla aşınır ve kurur kurudugu zamanda sürtüNmeDen dolayı vvoNklama sesi çıkmaktadır

ÇözüM:

öNCe ses cıkaran faNı belİrle belirleyemiyosan işlemci üstündeki ve kasanın arkasındaki fanıIn ortasında bi etiket wardı muhtemelen o etiketi kaldır alTında küçük bi kapak vardır veya yoktur o kapağıda kalDır sOnra içindeki somunlara bir miktar makina yağı damlat fanı elinle bi kaç kez döndür o küçük kapağını kapat etiketide üstüne kapat bilgisayarının neredeYse çalıştıgını bile hisetmeeceksiN bu işlemi 2 fana da yap

• quote:

Orijinalden alıntı: JaNckasH

aRkadasLar kac Kere weRiLdi Bu KONU ÇözüMü ise gayet DoğaL ve basiTTir kasanın içindeKi faNların dönmesini sağlayaN aparat fanın ortasındaki küçük kapağın altındaKi Vida soMun dUR ve bu vida somunlar zamaNla aşınır ve kurur kurudugu zamanda sürtüNmeDen dolayı vvoNklama sesi çıkmaktadır

ÇözüM:

öNCe ses cıkaran faNı belİrle belirleyemiyosan işlemci üstündeki ve kasanın arkasındaki fanıIn ortasında bi etiket wardı muhtemelen o etiketi kaldır alTında küçük bi kapak vardır veya yoktur o kapağıda kalDır sOnra içindeki somunlara bir miktar makina yağı damlat fanı elinle bi kaç kez döndür o küçük kapağını kapat etiketide üstüne kapat bilgisayarının neredeYse çalıştıgını bile hisetmeeceksiN bu işlemi 2 fana da yap

Alıntıları Göster
    Pasif soğutma bende işlemci sesinden dert yanıyordum BTF95 aldım miss

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=124

bunu demek istemiş arkadaş ama fiyat ne kadar acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rokhdall

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bilgisayarında işlemci ve power supply dışında fan yoksa sıcak hava dışarı nasıl atılacak
    yanlış bir uygulama
    kasa içindeki sıcak hava dışarı atılmazsa o kasanın soğuması çok sağlıklı olmaz
    kapak sürekli açık olmak zorunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

bilgisayarında işlemci ve power supply dışında fan yoksa sıcak hava dışarı nasıl atılacak
    yanlış bir uygulama
    kasa içindeki sıcak hava dışarı atılmazsa o kasanın soğuması çok sağlıklı olmaz
    kapak sürekli açık olmak zorunda

Alıntıları Göster
    sessiz bir powe supply markası bile bir de fiyatı uygun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.