Şimdi Ara

Bilgisayar Kapanınca Açılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim laptopumda böyle bir durum var.Bilgisayarı kapatınca çok zor açılıyor.Ama uyku modundayken sorunsuz bir şekilde açılıyor.Kaç kere tamirciye verdim yapamadılar.Yeniden başlayıncada sorun olmuyor ama sadece kapanınca açılmıyor.Açılması için 3 tane ışık aynı anda yanması gerekiyor.Sizce sorun boottan kaynaklanabilirmi ?
    Laptopumun modeli samsung np-r60s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow998 -- 11 Temmuz 2012; 2:34:48 >

• Öncelikle bir normal format atın eğer olmassa sorun donanımsal olabilir .
  • Butonda sorun olabilir mi?

Biosu sıfırlamayı deneyin.

Bios ayarlarınızı kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Butonda sorun olabilir mi?

Hocam işte bios ayarları nasıl yapılacak bilmiyorum ama boot ile ilgilidir sorun çünkü uyku modunda açılan bilgisayar kapanınca açılmıyor
    yaso3597 hocam teknik servise veriyorum yapıyorlar 2 gün sonra yine gidiyor bende vermedim artık formatlık sorunu yok attım format ama donanımsal olamaz diye düşünüyorum umut hocamında dediği gibi biostan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü donanımsal olsa yeniden başlatıncada açılmaz uyku moduna alınıncada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow998

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Butonda sorun olabilir mi?

Hocam işte bios ayarları nasıl yapılacak bilmiyorum ama boot ile ilgilidir sorun çünkü uyku modunda açılan bilgisayar kapanınca açılmıyor
    yaso3597 hocam teknik servise veriyorum yapıyorlar 2 gün sonra yine gidiyor bende vermedim artık formatlık sorunu yok attım format ama donanımsal olamaz diye düşünüyorum umut hocamında dediği gibi biostan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü donanımsal olsa yeniden başlatıncada açılmaz uyku moduna alınıncada.

sorun biosta bottan ziyade güç seçenekleriyle alakalıdır.

power management setup kısmı vardır gir oraya

wake up event setup seçeneğinde bıos mu os mu yazıyor?

birde power button diye bir ayar var orada power-off ya da suspend seçeneği vardır hangisi seçili ona bak.

• quote:

Benim laptopumda böyle bir durum var.Bilgisayarı kapatınca çok zor açılıyor.Ama uyku modundayken sorunsuz bir şekilde açılıyor.Kaç kere tamirciye verdim yapamadılar.Yeniden başlayıncada sorun olmuyor ama sadece kapanınca açılmıyor.Açılması için 3 tane ışık aynı anda yanması gerekiyor.Sizce sorun boottan kaynaklanabilirmi ?

Windows mu açılmıyor sistem hiç mi açılmıyor belirtmemişsiniz ? ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Benim laptopumda böyle bir durum var.Bilgisayarı kapatınca çok zor açılıyor.Ama uyku modundayken sorunsuz bir şekilde açılıyor.Kaç kere tamirciye verdim yapamadılar.Yeniden başlayıncada sorun olmuyor ama sadece kapanınca açılmıyor.Açılması için 3 tane ışık aynı anda yanması gerekiyor.Sizce sorun boottan kaynaklanabilirmi ?

Belirtmiş Hocam adam demişki ''uyku modundayken sorunsuz bir şEkilde açılıyor.''
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öncelikle Format attınmı eğer attıysan anakarta kısa devre olabilir ve anakartı kasan çıkarı çıkarıp dene ahşap bi zeminde bide hdd de bad sector olmuş olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerek46

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Belirtmiş Hocam adam demişki ''uyku modundayken sorunsuz bir şEkilde açılıyor.''

Sorunu HDD'den kaynaklıdır.

Sistem açıldığında HD Tune programıyla Error Scan yaptırsın.. Bakalım Bad Sactor sorunu var mı..

• Hocam şöyle bir durum var adam en son yaptığında sorun ekran kartı chipseti değişti ondan dolayı oluyor felan dedi değiştirdik bu sefer sorun çıkmaz dedi ama yine aynısını yaptı uyku modundayken açılıyor çok şükür hiç yoktan iyidir dedim adam o chipsetten dolayı 100 liraydı 175 yaptı bende aslında hiç vermeyecektim ama 3 kere gönderdi yaptılar tekrardan gönderdiler bilgisayarın düzen tutmuyor dedi zaten laptop bilgisayarım oda haklıydı bende 100 lirasını verdim hak geçmesin diye 75 ini alamazsın ona ben karışmam dedim sorunum olmadı dedim adamla helalleştik
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaso3597

Öncelikle bir normal format atın eğer olmassa sorun donanımsal olabilir .

katılıyorum
  • bilgisayarın tüm usb bağlantılarını pilini ve adaptörü çıkar. hiç bir şey takılı olmasın. bu haldeyken açma düğmesine 15 sn kadar basılı tut içindeki statik elektriği boşalt. sonra bios'u güncelleme işlemi yapman gerekebilir keza ben bilmiyoırum demişsin cihaz yeniyse samsungdan destek alabilirsin keza bios güncelleme faydalı olduğu kadar ciddi bir iştir bazen cihaz hiç açılmayada bilir bu işlemden sonra. sorunun mekanikse çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takayashi

bilgisayarın tüm usb bağlantılarını pilini ve adaptörü çıkar. hiç bir şey takılı olmasın. bu haldeyken açma düğmesine 15 sn kadar basılı tut içindeki statik elektriği boşalt. sonra bios'u güncelleme işlemi yapman gerekebilir keza ben bilmiyoırum demişsin cihaz yeniyse samsungdan destek alabilirsin keza bios güncelleme faydalı olduğu kadar ciddi bir iştir bazen cihaz hiç açılmayada bilir bu işlemden sonra. sorunun mekanikse çözülür.

Hocam haklısında bilgisayarı alalı uzun zaman oldu ve bios işlemini yapmaya korkuyorum tam bios güncellenenirken elektrikler kesilirse zaten pili 10 dakika dayanmıyor o zaman bilgisayarı sonsuza kadar kaybedebilirim ama sabır 5 veya 6 gün içinde yurtdışıncan cihaz getirecekler bugün haber aldım o zamana kadar en iyisi hiçbirşey yapmamak cihaz geldikten sonra bütün herşeyi anlatılanlara göre hepsini deneyeceğim. Yardımlarınız için hepinize teker teker teşekkür ediyorum Allah razı olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.