Şimdi Ara

Bilgisayar Isınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam,baylar bayanlar birşey soracam size benim bilgisayarım kasası deli gibi ısınmaya başladı bundan önce böyle değildi böyle ısınma yoktu ben oyunları en yüksek ayara alıp oynuyorum ki öyle oynamak hakkım çünkü MSI R9 280 aldım (oynadığım oyunlar Altta) hava sıcak diyemi böyle ısınıyor yoksa bir sorunmu var ekran kartında anlamıyom normal bişi yapmadan durursan birşey yok ama oyuna girince bi ısını bi ısınıyor kasanın üstüne arka tarafına doğru alüminyum folyo koyup yumurta kırın 10 dk size pişirmezse ne olim ya o derece ekran kartına bişi olcak die korkuyorum kasam Corsair Carbide 200r serisi işlemci soğutucu olarak Hyper 212 evo var yaz gelince böyle olmaya başladı buu ısınma

Sleeping Dogs
    Counter Strike Global Office
    Far Cry 3
    Batman
    Pes 2013
    Fifa 2015
    Yani kısacası özellikleri yüksek oyunda deli gibi ısınıyor neden?

• oyuna girince ısınıyorsa oynadığın oyun çok zorluyordur dicem ama benim işlemcide sorun yokken counteri normalde oynuyordum sıkıntısız 0 ısınmayla benim işlemci şuan boştayken 60 derece bendede sorun var oyuna girince 80-90 oluyor anca düşük grafikli oyunlar oynayabiliyorum

bende işlemci ile ilgili konu açtım fanları temizle , termal macun yenile gibi öneriler geldi denemeni tavsiye ederim

ben fanları temizledim bi etki etmedi ama termal macun u daha yenilemedim
  • Biraz detay ver . GPU Kaç dereceye çıkıyor CPU Kaç dereceye ?
  • visual26 V kullanıcısına yanıt
    Detay verebilrim ama nereden bakıcam ona bi programımı var onun eğer varsa ismini verirseniz bakarım deniyecem ayrıca benm bilgisayar yeni termal macun yeni yani 1 sene bile olmadı alalı 8 veya 10 ay oldu bence ekran kartında var hızlı dönüyo fanı ses çıkartıyor acayip ısındırıyor
  • tiamu27 kullanıcısına yanıt
    "bence ekran kartında var hızlı dönüyo fanı ses çıkartıyor acayip ısındırıyor" hızlı dönerse neden ısındırsın ? İnternette rahatça bulabilirsiniz herşeyi bizden beklemeyin lütfen google ye işlemci sıcaklığı programı yazmak çok mu zor ? Ben yinede söyleyim CPU Trmp ve MSIAfterburner tavsiye ederim.
  • visual26 V kullanıcısına yanıt
    Kardes ne bu atar bende biliyom googleye yazmayi ama bi cok program var herkesin kullandigi programi onerilen programlari herkeson tavsiye edilen programi ogrenmek istiyom amacim bu eger boyle asabileseceginizi bilseydim hic gerek yoktu sormazdim ama yine tesrkkur ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi Afterburner yükleyin. Osd ekranda bilgileri gösterme ekranını aktif edin. Oyun içi sıcaklığa bakın. Kasanız masa altında ise yerini değiştirip daha havadar bir alana taşmayı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar çok ısınıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasanız kapalı bir yerde mi duruyor yani hava akışının kapalı olduğu bir yerde mi? =/
    Yaz aylarında ısının yükselmesi normal fakat kasa nın dışı ısınıyorsa o anormal bir durum.
    Isınma sebebinin ekran kartın olması çok düşük bir ihtimal. Isınan CPU dur muhtemel.
    kasa Fanlarını kontrol et ters takılmış olabilirler . cpu fanını da kontrol et.
    Bios ayarlarında koruma ısı seviyesi vardır onu aç. anormal bir durum olursa sistem kendini kapatır zaten.
  • Kardes kasanin disina kadar vuruyor isiyi ama bi sorunda biliom kendini kapatir bu kapatmiyor ustune fanlar dogru takili

Evet kardes kasa biraz kapali yerde ve onu cikartmam lazim da korkuyom pc masasi sallaniyor ustune yegenlerim ve evdekiler ustune bisi dokerler diye koymaya korkuyorum

After burne indiricem tesekkur ederim onu bi yapim size bilgeri veririrm zaten fan alicam boyle olmaz

• http://i.hizliresim.com/EqDn8q.png
    http://i.hizliresim.com/mzoj6P.png
    http://i.hizliresim.com/DRDV2l.png

bunlarda bilgileri MSI Afterburnden aldım oyun içi bunlar,bide oyun oynarken sol köşede bilgiler çıkıyo o bende çıkmıyor bişi eksik diyo çıkmıyo bende net yok diemi öyle oluyor?

• Cok yuksek deger gpu cok sicak havadar bir yere cikartin.

• Önceden kasanız farklı bir yerde miydi?KApalı bir yere taşıdıysanız bu sıkınıtıların çıkması olası maalesef. =/
  • Michael Scofield kullanıcısına yanıt
    Haklisin havadar yerr almam lazim masa degistirsem kasanin kapaklarini dahi acarim ama onu tehlikeye atamam :)

Kardes Ayni yerdeydi kapali alan dene bilir isi o kadar vuruyorku ara taragi duvar duvardan etkilenip bnm ayagima dahi vuruyor

• Şimdilik fazla ısınıyorsa pcyi az açmaya bak parçaların sıcaklıktan ömrü gitmesin çok lazımsa kapakları açık kullan.Fanların yetersiz olabilir.
    97 çok anormal . işlemci içinde ekran kartı içinde. AMD olsa 60-70 olabilir diyecem ama o da değil. intell bu kadar ısınmaması lazım. Ekran kartının zaten bu kadar ısınanını görmedim.
    Eğer çalışma saati ile oynanmamış ise :)
    Şiddetle bundan şüphelendim ben.
    Stok fanlar kullansan bile bu ısı seviyesine standart ayarlar ile ulaşması zor. O/C kokuyor bu durum.
  • arenasss kullanıcısına yanıt
    Valla O/C yapmadım yapmamda gerek duymuyorum çünkü üstüne yüzeysel bilgim var O/C hakkında,saolsun bi arkadaşımız yardımcı oldu fan aldım 2 tane taktım MSI fan hızını %60 getiriyorum havadar bir yere aldım sıcaklık oyun içinde 60-70 arası oldu
  • Fan aldım kardeşim Hatta Isısı 60-70 Arası Oldu Düşürdüm Arkadaş Yardımıyla, Sadece Akşamları Acıyorum PC yi Zaten Bu Yaz Geldi Geleli Böyle Oldu Bundan Önce Böyle Sıcaklık Olmadı Mevsimden Diye Düşünüyorum
    Sıvı soğutuculu sistemler 200 - 300 TL işlemci ve ya ekran kartı için olanları var.
    70 derece de az değil ama kasa yanıpta gitmez :) Adana da bir arkadaşım 2. el küçücük bir klima bile almıştı hava girişinin karşısına koymuştu amd işlemci crysis de 52 dereceyi geçmiyordu :)) Olurmu aq demiştim ama yurdum insanı işte çözümler bitmiyor :)
    Ya da benim gibi 6 fanlı bir kasa alacaksın ki önermem kafamda filler gergedanlar biribirini ... Ses çok rahatsız ediyor.
  • arenasss kullanıcısına yanıt
    Yurdum insanı :)

Ya aslında acaba garantisi var ısınıyor die bakımamı versem fazla ısınıyor fan çalışmıyor mu die versem düzeltirlermi acaba değer 20 gün beklediğime
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.