Şimdi Ara

FPS Düşüşü-Laptop Isınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son 1 haftadır oyun oynadığım zaman fps düşüşü ve ısınma var. Misal önceden 45 fps aldığımda oyunda arada(çok fazla oyuncu olduğu zaman serverda ve az oyuncu olduğunda bile nadiren) 25 fpsye kadar düşüyor ve oyunda kasılmalar oluyor. 1 hafta öncesine kadar bir şey yoktu ne ısınma nede fps düşüsü. Nden böyle oldu anlamadım? Laptop yaklaşık 3 senedir aynı ve 3 senedir en ufak bir kasma olmadı oyunlarda. en son 6 ay önce format atmışımdır.

-ekran kartı driver silip yükledim
    -oyunu silip yükledim
    -combofix ile tarattım

başka ne yapabilirim? teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GSkill fN

Içini temizlediniz mi?

Laptopun içini açmam imkansız çünkü anlamıyorum. Formatı en son çare düşünüyorum. Başka yapabileceğim bir şey var mı?

Orijinalden alıntı: -toraman-

toz temizliği kaliteli termal macun değişimi fan yağlama gerekli ise fan değişimi

Laptopun içini açmam imkansız çünkü anlamıyorum. Formatı en son çare düşünüyorum. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Harici fan alsam laptopun altına ve sağına koysam bir faydası olur mu? Fan yağlaması nasıl oluyor hocam?

Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

quote:

toz temizliği kaliteli termal macun değişimi fan yağlama gerekli ise fan değişimi

Laptopun içini açmam imkansız çünkü anlamıyorum. Formatı en son çare düşünüyorum. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Harici fan alsam laptopun altına ve sağına koysam bir faydası olur mu? Fan yağlaması nasıl oluyor hocam?

Onlar hava alması için bi bilgisayarcıya götürün derim ben hocam , saygılar :)

quote:

hocam cooler masterin çok iyi ürünleri vardı laptop altılığı pervaneli ben onları kullanırdım eskiden çok işe yarıyor veya laptobun altına kitap falan koyun veya yükseltecek bisey içini açmayın bilmiyorsanız büyük risk
    MSI G274QPF-QD-MSI MPG 110R-Corsair TX850M 850W 80+ GOLD-AMD Ryzen 7 5700X3D-Thermaltake TH240 - Corsair Vengeance PRO SL RGB 32GB (2x16) 3600Mhz Cl18-MSI MAG B550 TOMAHAWK - MSI RX 6900XT GAMING Z - Steelseries Arctis 7 Plus Wireless- Steelseries Apex 7 TKL-Steelseries Sensei TEN Ambidextrous - Steelseries QCK XL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP FPS DÜŞMESİ
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSkill fN

quote:

quote:

Onlar hava alması için bi bilgisayarcıya götürün derim ben hocam , saygılar :)

Yani fan alsam bir faydası olmaz hocam? Çin'de yaşıyorum bilgisayarcılara götürmeye korkuyorum açıkcası onun haricinde başka yapabileceğim var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

quote:

quote:

hocam cooler masterin çok iyi ürünleri vardı laptop altılığı pervaneli ben onları kullanırdım eskiden çok işe yarıyor veya laptobun altına kitap falan koyun veya yükseltecek bisey içini açmayın bilmiyorsanız büyük risk

İçini açmasını bilmiyorum. Çin'de yaşıyorum bilgisayarcılara götürmeye korkuyorum açıkcası. Arkadaşlardan bir fan alıp deniyeyim ilk. Olmadı başında bekleyip temizleteceğim bu Çinlilerde hep parça çalıyor içinden.

• BenKimimSizce kullanıcısına yanıt
    vay arkadaş bu çinliler de ne hain çıktı
    MSI G274QPF-QD-MSI MPG 110R-Corsair TX850M 850W 80+ GOLD-AMD Ryzen 7 5700X3D-Thermaltake TH240 - Corsair Vengeance PRO SL RGB 32GB (2x16) 3600Mhz Cl18-MSI MAG B550 TOMAHAWK - MSI RX 6900XT GAMING Z - Steelseries Arctis 7 Plus Wireless- Steelseries Apex 7 TKL-Steelseries Sensei TEN Ambidextrous - Steelseries QCK XL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

vay arkadaş bu çinliler de ne hain çıktı

Öyle hocam ya burada

Orijinalden alıntı: patren

youtubedab videolarını izleyn kendiniz temizleyin

Zor hocam ya zarar vermekten korkuyorum.
  • Yazılımsal bir sorun değil.Mecburen laptop un içini temizletmeniz gerekiyor.Yani boş yere format atıp düzeliceğini sanmayın.Zaten laptop un temizlenme süresi , kullanıcının pc yi kullanma durumuna bağlıdır.Sadece nette takılan bir kullanıcı ile oyun oynayan kullanıcının laptop unun temizlik ihtiyaçları arasında aylar hatta yıllar olur.Yani siz laptop u temizlettikten belki 4-5 ay sonra bir daha temizletmek zorunda kalırsınız.Cihazı açıp temizlemeyi bilmiyorsanız kesinlikle netteki videolara güvenip bu işe kalkışmayın.Tabi bu sölediklerim cihazın maddi değerinede bağlı .150 -200 liralık pc ise netten bakarak yapın , açarkende videoya çekin böylece topladığınızda elinizde fazla vida kalmaz :)) eğer yeni cihazsa yada pahalıysa tanıdık bir servise götürün en fazla alacağı para 20 - 30 lira olur .Tabi fanlar felan bozulmamışsa.Tekrar sölüyorum eğer cihazın maddiyatı yüksekse uğraşmayın güvenilir bir pc bilişime yada servise verin , üç beş lira kar edicem diye pc yi dağıtabilir , parçalara zarar verebilir hatta kırabilirsiniz.

• Çinde oldugunuzu bilmiyordum.Pc nizin markasını ve resmini paylaşın size yardımcı olalım nasıl açacağınız konusunda.Kimi laptopun ekran kartına ulaşmak kolaydır.Kimi pc nin ise ekran kartına ulaşmak için klavyeyi kaldırmak gerekiyor.Siz markayı modeli yazın ben size yardımcı olurum . Burdan bende videolara bakar ve size paylaşırım

Orijinalden alıntı: Galayev

Çinde oldugunuzu bilmiyordum.Pc nizin markasını ve resmini paylaşın size yardımcı olalım nasıl açacağınız konusunda.Kimi laptopun ekran kartına ulaşmak kolaydır.Kimi pc nin ise ekran kartına ulaşmak için klavyeyi kaldırmak gerekiyor.Siz markayı modeli yazın ben size yardımcı olurum . Burdan bende videolara bakar ve size paylaşırım

Hocam model Samsung NP350-V5C TR01. Sanırım burada götürüp başında bekleyeceğim malzeme çalmasınlar diye Çinli bir arkadaşla gitmeyi düşünüyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=mQI3MdFimsM hocam en iyisi dediğinizi yapın çinli bir elemana verin temizlesin.Ama boşta olup götürdüğünüz anda yapmaya başlarlar mı o bilinmez.Çinli arkadaşınızın da çin de tanıdık sağlam bir servis yoksa olduğu kadar olmadığı kader demeniz gerekir :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galayev

https://www.youtube.com/watch?v=mQI3MdFimsM hocam en iyisi dediğinizi yapın çinli bir elemana verin temizlesin.Ama boşta olup götürdüğünüz anda yapmaya başlarlar mı o bilinmez.Çinli arkadaşınızın da çin de tanıdık sağlam bir servis yoksa olduğu kadar olmadığı kader demeniz gerekir :))

Samsung bayiisini varmış oraya soracağım bi olmazsa arkadaşla gideceğiz artık başında duracağım. 50 TL alırlar gibime geliyor temizlemeye.

Orijinalden alıntı: jimhendrix

benim samsung bana da zor gelmişti, dün stajda sağolsun abi söktü temizledik, birtek fan ve ızgara değil, anakart üstünde de tozlanma vardı, klavyeyi falan de temizledim
    3-4 derece fark oldu, çok toz yoktu ama sesi soluğu kesildi laptopun

Yarın götüreceğiz bakalım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.