|
Bilgisayar iPhone'u Görmüyor: Sorunu Çözme Kılavuzu
iPhone'unuzu bilgisayara bağladığınızda yalnızca şarj oluyorsa ve bilgisayarınız cihazı görmüyorsa bu sorun için birkaç basit çözüm vardır.
Adım 1: Kabloyu ve Bağlantı Noktalarını Kontrol Et
Farklı bir kablo deneyin ve iPhone'unuzu farklı bir USB bağlantı noktasına takın. Zarar görmüş veya gevşek kablolar bağlantı sorunlarına neden olabilir.
Adım 2: Bilgisayarınızda Güncellemeleri Kontrol Et
Bilgisayarınızda işletim sistemi ve iTunes (varsa) için güncellemeler olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeler, uyumluluk sorunlarını çözebilir.
Adım 3: Güven Modunu Yenile
iPhone'unuzu bilgisayara bağlayın ve "Güveniyorsunuz" uyarısı görünene kadar bekleyin. "Güvenme"yi seçin ve ardından iPhone'unuzu bilgisayardan çıkarın. Tekrar bağlayın ve tekrar "Güven"e dokunun.
Adım 4: Yazılım Güncellemelerini Kontrol Et
iPhone'unuzda en son iOS sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye giderek güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.
Adım 5: iPhone'unuzu Yeniden Başlatın
iPhone'unuzu kapatıp yeniden açmak geçici yazılım sorunlarını çözebilir. iPhone'unuzu nasıl yeniden başlatacağınızla ilgili talimatlar için Apple Destek web sitesini ziyaret edin.
Adım 6: Bilgisayarınızın Güvenlik Duvarını Kontrol Edin
Güvenlik duvarınız iPhone'unuzla bilgisayarınız arasındaki bağlantıyı engelleyebilir. Güvenlik duvarı ayarlarınızı kontrol edin ve iTunes'a veya iPhone'unuzu algılayan başka bir yazılıma izin verin.
Adım 7: iPhone'unuzu DFU Moduna Sokun
DFU modu (Aygıt Yazılımı Güncelleme) iPhone'unuzu bilgisayarınızda kurtarma moduna sokmanıza olanak tanır. DFU moduna girme adımları cihaz modeline göre değişir. Apple Destek web sitesinden iPhone'unuzu DFU moduna sokmak için özel talimatları bulabilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra iPhone'unuzun bilgisayarınız tarafından algılanıp algılanmadığını kontrol edin. Sorun devam ederse Apple Destek ile iletişime geçerek daha fazla yardım isteyebilirsiniz.