Şimdi Ara

Bilgisayar evimde çalışmıyor, başka yerde çalışıyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
12.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu tür sorun yaşayan arkadaşlar yakınlarınızda yüksek gerilim hattı varmı ? yüksek gerilim hatlarının yaydığı elektromanyetik alanların yakında olan cihazları etkilediği malum. Özelliklede monitörlerin frekanslarını bozduğu bu nedenle orada çalışmayıp başka yerde çalışıyor olmaları aklıma gelen tek ihtimal bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By ilKer

    Evde 5 tane klima var diyorsun. Klimalardan birini sat yeni bi bilgisayar al :D

    Di mi ya :D
  • Geçenlerde elektirkçi çağırıp voltajı ölçtürdüm gayet normal çıktı ama pc yi açmaya çalıştım yine açılmadı.
    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kasayı açtım remleri söktüm ama ekran kartını ( hd 4650 ) çıkarmayı beceremedim. sonra bios pilini söküp alttaki demiri bir iletken yardımıyla kasaya değdirdim. Sonra tekrar pili taktım ve remleri farklı yuvalara taktım. İlk 1 saat çalıştı sonra yine reset attı. sonra yine yine.
    Kasa 1 haftadır arkadaşta o kullandı ama 1 kere bile reset atmamış. Eve gelince 1 2 saat sonra 1 kere reset atıyor. sonra yarım saat. sonra bi başladımı resete fişini çekene kadar kendi kendine açılıp reset atıyor.
    Sorunu bulamıyorum bir türlü.
    Yüksek gerilim hattı da yok yakınlarda.
    Farklı bir pc getirip denedim çalışıyor.
    Bazı arkadaşlar monitör çalışıyor mu diye sormuş ama yukarıda belirttiğim gibi monitörle alakası yok sadece kasa kendine reset atıyor.
    Çıldıracam arkadaş az kaldı. Yarın hp servisi arayacağım tekrar. henüz dolmadı garantisi. Bakalım ne diyecekler.




  • yok mudur bir çözümü :(
  • toprak hattına bir yerden faz geliyor olabilir bi kontrol ettirirmisin bide sök kasayı fişlerini filan 5 dk bekle takıp dene


    kasanında altına bişe kur yere temas etmesin

    bide kasayı evde nasıl kullanıyorsn dik-yan- üstüne monitör yada ağarlik filan koyuyormusun-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce_1 -- 2 Aralık 2011; 20:54:32 >
  • elektriği kontrol ettirdim sorun yoktur dedi elektrikçi.. kasayı yanda denedim amuda da kaldırdım yine reset atıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surrealist2

    elektriği kontrol ettirdim sorun yoktur dedi elektrikçi.. kasayı yanda denedim amuda da kaldırdım yine reset atıyor.

    hocam ben bilgisayar teknik servisi işi yapıyorum bazen bize geliyor böyle arızalar durmadan reset yada reset atınca görüntü gelmeme felan topraklı priz son çare ama senin sorunun büyük bir ihtimal anakart servise gönder anakart değiştirmelerini iste bide öyle dene
  • Selamlar.
    Arkadaşlar hala sorun yaşayanlar varsa bu tür konularda lütfen pc konfigürasyonları ve problemi detaylı bir şekilde yazarlarsa elimden geleni yaparım.
    Mesaj yazdığım konuları takip etmediğim için mesaj göndermenizi istiyorum. Sorununuzun buradan cevaplarım herkes faydalanır.
  • anakart modelim asus p5g41c-m lx işlemcim:intel core2 duo quad 2.5 ghz ram kinston hyprex 2 gb ses kartı yok internete airties wus 300 ile bağlanıyorum harddisg samsung 320 gb power supply 400 watt ekran kartı driverını cd sinden kuruyorum.onboard ses kartını biostan kapatım onborad ekran kartını kapattım olmadı garantiye gönderdim bişey yok dendi.sonra garantisi bitti.aracı firmadan asıl firmanın numarasını alıp oraya istanbul a gönderdim adamlar 3 gün denediler bişey yok dendi.kasayı başka yere götürüyom sıkıntı yok evimde toprakalamda var.şuan kart bir net kafade ama o makinada anakart amd ve işletim sistemi vista ayrıyetten zotac 9800 gt aldım bi arkadaştan üstelik o ddr 3 kasaya onu taktım çalıştı ve hiçbirsorun yok tekrar söylüyorum benim olan zotac 9500 gt 1 gb 128 bit olan ekran kartı şuan bir net cafede çalışıyor.bana yardımcı olursan beni çok sevindireceksin.eğer olmazsa msı n 430 gt 2gb ile değiştircem bu kart nasıl.ayrıyetten kasanın yakınında uydu anteninn çanağı var onun zararı olur mu.ilgin için şimdiden tşkler.




  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE BU DURUM BENİM BAŞIMADA GELDİ BEN SORUNUN NERDEN OLDUĞUNU DENEME YOLUYLA ÖĞRENDİM. EVDE Kİ BÜTÜM PRİZLERİ DENEMEME RAĞMEN ELİMDE BULUNAN BEŞ TANE KASAMA ELEKTRİK GELMİYORDU SEBEBİ ÇOK BASİT BİR ŞEY ÇIKTI MONİTÖR POWER VE KASA NIN POWER KABLOLARI YANMIŞ KAPLOYU ARKADAŞIN KAPLOLARI İLE DEĞİŞTİRDİM VE KASA ÇALIŞMAYA BAŞLADI BU DURUM KASAYA SYSTEM YÜKLEDİM VE ÇALIŞAN KASALARI KAPATTIM BAŞTAN DENEMEK İÇİN BUI SIKINTI MEYDANA GELDİ AMA KAPLOLARI DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA SORUM HALOLDU. SİZE TAVSİYEM KABLOLARI DEĞİŞTİRMENİZ....
  • kardeş o piriz de başka bi bilgisayar denermisin hemde uzun sure test et bakalım. birde power kablosunu power suplye takınca dikkat et cızzttt diye bi ses geliyormu. tahinimce + ve - ler birbirlerine çok yakın.
  • Evdeki prizler ile dışarıdaki prizlerin gücü,direnci farklı olabilir. Bilgisayarın çalışması için belli bir ısı gereklidir.
    Belki evinizde bilgisayarın çalışması için ısı yoktur.
  • a, ito ay telepono mabuti o masama? mahal o hindi? Gusto kong bumili para sa aking anak na lalaki. ngunit ako ay hindi kailanman bumili online, maaari mo ba akong tulungan tiyakin? tingnan ang:http://www.jelife.com/s/ah
  • Anakartı sök ram ve işlemcileri sök bios pilinde çıkar tornavida veya aliminyum folyo ile arkasındaki lehimlere kısadevre yap ve statik elektriği boşalt
  • Kafayı yemek üzereyim arkadaşlar ltfn bir çare bulun bir arkadaşıma format attırmak üzere pc götürdüm ama olagan dışı bir şekilde pc açılmadı neyse belki evde tamir ederim die eve götürdüm power dügmesine bastım açıldı ondan sonra tekrar arkadaşa götürdüm taktık prize bastık power e gene açılmadı eve geri götürdüm power e bastım tekrar açıldı ltfn bi çare bulun bu işe hayretler içindeyim neden böyle bişey oluyor elettirikte de sorun yok anlamadım valla yardımcı olursanız sevinirim şimdiden sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim dizüstü bilgisayarımda da benzer bir sorun oluştu. Üç dört ay kadar hiç kullanılmadan bir kenarda prize takılı olmadan duruyordu. Sonra prize taktım, çalışmadı (elektrik de almadı). Bilgisayar tamircisine götürdüğümde orada çalıştı. Sonra eve götürdüm, yine çalışmadı. Tamirciye geri götürdüm, çalıştı. Tamircide defalarca da denedik. Evde denemediğim priz kalmadı. Evde çalışmıyor, tamircide çalışıyor. Evdeki prizlerde tüm elektrikli aletler (tv, fırın, masaüstü bilgisayar, vs.) çalışıyor ancak dizüstü bilgisayar çalışmıyor. Var mıdır bunun bir çözümü?
  • bymgo kullanıcısına yanıt
    Sorun statik elektrik olsa tamircide de çalışmaz sanırım?
  • yil oldu 2017 ankara merkezde ayni sorun benim de başima geldi . mahalleden kaynakli bir sikinti sanirsam.yan binalarda da denedim çalişmiyor. Fakat başka mahallerde denedim çalişiyor.
    Ayrica harici gün istemeyen bir ekran karti taktiğimda da sikintisiz çalişiyor. Tedaş i aradim gelmişler sorun yok diyip gitmişler. Psu u değiştirmeyi düşünüyorum son çare.
  • Yuh be her yıl hortlatmışlar konuyu yazık.

    Sorun yaşayan arkadaşlar akım koruyucu prizlerden deneyebilirler. Veya başka bir evde denesinler. Olmadı uzay montajı yapsınlar. En azından bir fikir sahibi olursunuz.
  • Pc serviste çalışıyor benim evde çalışmıyor yardım lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.