Şimdi Ara

Bilgisayar Durduk Yere Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gündür başıma geliyor oyun oynarken bilgisayarım birden kendini resetliyor yeniden başlatıyor yani. Kapanıp öylece durmuyor.
    Ve 2 seferde de Rainbow Six oynarken oldu ama hiç kasma ve FPS düşüklüğü yok oyunu pürüzsüz oynuyorum High ayarlarda.
    İlk başta PC kendine restart atınca elektrik 1 saniyeliğine filan gitti sandım ama bugünde olunca elektrikte değil PC de bir sorun olduğunu anladım.

MSI Afterburner programıyla uzun süreli Rainbow Six oynamamdan sonra baktığımda ekran kartı ve işlemcide ısınma sorunu görünmüyor 70 dereceyi geçen donanım yok. Yakın zamanda kasaya dokunma çarpma temizleme işlemi vs yapmadım.
    Sorunun harddisk, anakart veya Ram lerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu arada bilgisayarda 250GB harddisk var.
    C' de 5GB, D' de 9GB boş alan var.

Harddisk için yaptığım HD Tune sonuçları:

Son olarak HD Tune programında Health kısmında listedekilerin hepsi OK ve Error Scan kısmında tüm kareler yeşil yani bad sector sorunu da yok sanırım.

İşlemci: AMD Phenom(TM) II X6 1055T Processor 2.80 GHz
    RAM: 12,00 GB DDR3 (2x2 Kingston, 1x4 Kingston, 1x4 Nanya)
    Ekran Kartı: AMD Radeon R7 370 O.C Edition
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
    Anakart: Asus M5A78L LE
    PSU: Thermaltake TT-500AL1NC 500W
    Bağlantı: 25mbps Uydunet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 13 Ocak 2018; 0:32:35 >

• İlk akla gelen ısınma sorunudur fakat zaten sizde o sorun gözükmüyor. Belki yazılımsal bir sıkıntı olabilir. Tam olarak incelenmeden kesin çözümü bulmak zor olacaktır. Belki arkaplanda uygulama çakışmasından ötürü olabilir, driverlarda eksik ve hatalı yazılım sorunu olabilir. Sizlere tavsiyem en azından temiz bir kurulum yapmanız olacaktır. Donanımsal olarakta ram'lerin yerlerini değiştirebilir, en azından çıkartıp takabilirsiniz. Bilgisayar elektriğe bağlı olmadan birkaç defa başlat tuşuna basabilirsiniz. Belki faydası olur.
  • Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü birkaç haftadır sorunsuz oynuyordum. Donanımsaldır diye düşünüyorum. PSU'da olabilir. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu anlayamıyorum ki bi türlü.
  • PSU değerlerini paylaşır mısınız?
  • Neyi sorduğunu doğru anladıysam:
    Thermaltake TT-500AL1NC 500W
  • Up
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür sorun yok. İlk başta dolu olan ve kırmızı görünen C: diskinde 6GB, D: diskinde 15GB yer var şuan. Üstelik bugün oyunu aşağı indirdiğimde CPU sıcaklığı 78 dereceydi. Sanırım sorun hem Harddisk'ten hemde işlemcinin fazla ısınmasından kaynaklı. Sorunun anakartla alakası olduğuna ihtimal vermiyorum artık çünkü 35 dereceyi geçtiğini görmedim. En yakın zamanda gidip vatandan bir termal macun alırım artık işlemcime. Zaten 10-15 lira birşey diye biliyorum.

Anakart, CPU, ve GPU sıcaklıklarına bakmak için AIDA64 Extreme (deneme sürümü) kullandım. MSI Afterburner galiba tam göstermiyor onu da az önce CPU temperature max: 74 yazdığında fark ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    4 ay önce açıldı
    Bilgisayar durduk yere kitleniyor
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim de aynı sorunum vardı. Sorun anakartın sata portları cevap vermeyi kesmesinden kaynaklanıyordu.

reset atınca yeni açılışta hard diski görmüyordu. bu şekilde anlamış olduk. anakartın sata portlarından zaten 2 si arızalıydı. çalışan 2si ise böyle yapıyordu. muhtemelen güney köprüsünde sorun var. çünkü arızalı portu değiştiğim halde sorun çözülmemişti..

hard diskteki sorunlar pc ye reset attırır. misal xp makinaya ESET antivirüs yükledikten sonra böyle hata vermeye başladı.

yani program bile bunu yapar. bence senin hard diskte fazla yer kalmamış. yüklenen programlar sıkıntı çıkarıyor..hdd veya sistemde..
  • Yorum için teşekkür ederim. Durumu biraz izleyip iyice analiz ettikten sonra sorunun kesin olarak neyden kaynaklandığını anlarım. İşlemciye alacağım termal macundan sonra yine pc kendine reset atarsa zaten sorun ya anakart yada harddiskten kaynaklanmış olacak ozaman da harddiski değişirim sanırım.
    Sağlıcakla. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.