Şimdi Ara

Bilgisayar çalışıyor görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamımi aleykum kolay gelsin herkese ben 2gun önce asus hd6570 2gb ddr3ekran kartı güncellemesi yaptim bilgisayar halen onboard ile açmaya devam etti bios ayarlarından onboard iptal etmek istedim ama disabled seçeneği olmadığı için pci-e yaptim halen onboard ile açmaya devam etti tekrar.bilgisayari açtım driver kaldırdım biosa geri döndüm ne olur ne olmaz diyerekten onboard geri etkinlestirdim birde bi kaç ayar daha yaptim ama ne yaptığımı tam olarak hatta hiç hatırlamıyorum şimdi kasada herşey çalışıyor fakat görüntü yok ekran kartını diğer bilgisayarimda denedim driver yukledim sorunsuz çalışıyor yardımcı olabilir misiniz

Ha birde bilgisayar açılırken 1uzun 3kisa bip sesi veriyor

Anakart:asus ph81 m lx r2.0
    Ekran karti:asus hd 6570 2gb ddr3-l
    İslemci ıntel core i3
    Ram:hi-level 1x4gb ddr3
    Bilgisayar markası:toplama kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihsoyak -- 21 Ağustos 2016; 16:33:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran kartının girişine takmıyor musun nasıl onboarda geçiyor? yanlış driver filan yüklendiyse düşük çözünürlükte açılıyor olabilir.

Orijinalden alıntı: K120

ekran kartının girişine takmıyor musun nasıl onboarda geçiyor? yanlış driver filan yüklendiyse düşük çözünürlükte açılıyor olabilir.

Ekran kartının girişine takiyorum hocam kasanin içinde ne varsa hepsi çalışıyor tek tek başka bilgisayarda denedim Yalniz sadece görüntü alamiyorum monitör de sağlam sinyal yok ve 1uzun 3kisa bip sesi geliyor.
    Onboard girişine taktiğim zamanda aynı degisen birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihsoyak -- 22 Ağustos 2016; 2:08:09 >

Orijinalden alıntı: meaninglessname

başka bilgisayarda ekran kartınız çalışıyorsa pci slotunda sorun var demektir....

Ne yapmam gerek peki bir bilgi verir misin

• dostum anakartı değiştirmen gerekiyor. ama sen yinede tam emin olmak için başka bir bilgisayarda daha dene, eğer çalışırsa senin anakartın slot'u bozulmuş demektir. geçmiş olsun :) aynı sorun bende de var ama allahtan 2 slot um var benım :p
    Daha Fazla Göster
  • Fatihsoyak F kullanıcısına yanıt
    anakartta PCI X8 ya da X4 slot varsa
    slotun ucunu dremel vb. bir aletle kesip açarak ekran kartını takabilirsiniz. Taktığınız slotun hızını alırsınız ama çalışmasına çalışır. Performanstan yana bir beklentiniz yoksa uygulanabileck bir yöntem, sadece uygun alet ve edevat ve dikkatli çalışma gerektirir.

Başka diyeceğim, sadece slotta mekanik fiziksel bir arıza varsa hurda anakartlardan slot sökülüp takılabilir. Ama sıcak havalı havya ve ince işçilik gerekir. Elektronik bi arıza varsa anakart değiştirmek gerekir zannımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Ağustos 2016; 16:21:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

anakartta PCI X8 ya da X4 slot varsa
    slotun ucunu dremel vb. bir aletle kesip açarak ekran kartını takabilirsiniz. Taktığınız slotun hızını alırsınız ama çalışmasına çalışır. Performanstan yana bir beklentiniz yoksa uygulanabileck bir yöntem, sadece uygun alet ve edevat ve dikkatli çalışma gerektirir.

Dremel ile kestikten sonra kesin sonuç alabilir miyim peki birde ne kadar hız eksikliği olur

• Aslında havya ile yapabilecek bir kişi tanıyorum ama çok zahmetli bir iş

Oyun falan oynanmayacaksa x4 slotun hızı yetecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Ağustos 2016; 16:24:29 >

Orijinalden alıntı: meaninglessname

dostum anakartı değiştirmen gerekiyor. ama sen yinede tam emin olmak için başka bir bilgisayarda daha dene, eğer çalışırsa senin anakartın slot'u bozulmuş demektir. geçmiş olsun :) aynı sorun bende de var ama allahtan 2 slot um var benım :p

Başka bilgisayarda da denedim büyük bir ihtimal hatta kesin gibi slot bozulmuş sanirim

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Pci xpress hem ileriye hem geriye uyumludur. Bir kart daha düşük slotta hem daha yüksek slotta çalışabilir. Hız deneyerek görülür, kullanılan uygulamaya da bbağlı bir nevi.
    Ekran kartını x8 slotta çalıştırırken fazla performans düşüşü hissedilmeyebilir, ama x4'te hissedilebilir.
    Oyun falan oynanmayacaksa x4 slotun hızı yetecektir.

Hocam ben kasamda x8 veya x4slotu bulamadım pciex16slotu var oda ekran kartının takılacak yeri

Evet baktım, sizin anakartta x4 ve x8 slot yokmuş. x1 slotun hızı da çok düşük olur çalışsa da işe yaramaz. Slotta mekanik, pin yamulması vs. türünde bi arıza varsa hurda anakartlardan slot sökülüp değişim yapılabilir. Bunu araştırın derim.

Yeniyse garantiye göndersene.

Bu arada ekran kartına psudan gelen güç kablosunu takıyorsun değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Ağustos 2016; 10:30:30 >

Ben PCI-X slotunun arızalı olduğunu hiç düşünemedim. Ayarlardandır zannettim.

Slotu kesmek için dremel gerekmiyor. Isıtılmış bir metalle plastiği geriye doğru eritip açabilirsiniz.

gerçi biraz çirkin duruyor ama işe yarıyor..
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.