Şimdi Ara

Ekran Kartı Çalışıyor Ama Görüntü Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 9 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 9
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 7
  • Ortalama Mesaj Aralığı 4 saat 49 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 7
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • miGma (7 mesaj) shawnz (3 mesaj) Din Djarin (2 mesaj) ardasevinc (2 mesaj) LaiLaiLiao (2 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (18 mesaj) Tablet (2 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, işlemci çok ısındığı için Cooler Master 212x soğutucu aldım, malum takmak için anakartı sökmek gerekiyordu. Söktüm soğutucuyu takıp tekrar monte ettim, her şey sorunsuz çalışıyor (fanlar vs.) ama ekranın ışığı yanıp sönüyor (power saving mode yazıyor) ve ekrana görüntü gelmiyor. Kart HD6950. Ramlerin yerlerini değiştirdim, ramlerden birini çıkarıp tek ram olarak kullanmayı denedim, hdd ve dvd'yi söküp denedim ama nafile. İşlemciyi vs. de kontrol ettim, ekran kartını çıkarıp tekrar taktım. Ayrıca onboard girişine takınca da sinyal gelmiyor. Sorun ne olabilir? Ekran kartını ilk alıp taktığımda da aynı sorun olmuştu, nasıl düzelttiğimi hatırlamıyorum ama biraz uğraşarak düzeltmiştim.

    Bir de, vga kablosu ekran kartına bağlı değilken monitörde sadece sinyal yok yazıyor, ama kabloyu ekran kartına takınca power saving mode'a geçip monitörün ışığı yanıp sönmeye başlıyor, bu ekran kartını algıladığını gösterir sanırım? Şimdiden teşekkürler..



    |
    |




  • Yaklaşık 2 hafta önce benzer bir problemle karşılaştım. Bende uzun süre problemi ekran kartımda, ramlerde falan aradım. Fakat en son bilgisayardan çok iyi anlayan bir arkadaşıma gösterdiğimde problemin monitörden kaynaklandığını söyledi. Başka monitör getirip denedim, sorunsuz çalıştı. Bende mecburen monitörümü değiştirmek zorunda kaldım.

    Tam olarak öyledir diyemem fakat monitörden de kaynaklanabilir.
    Böyle bir problem yaşadığım için belirtmek istedim.
  • Onboard ekran kartına taktığında harici ekran kartını söktün değilmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miGma

    Merhabalar, işlemci çok ısındığı için Cooler Master 212x soğutucu aldım, malum takmak için anakartı sökmek gerekiyordu. Söktüm soğutucuyu takıp tekrar monte ettim, her şey sorunsuz çalışıyor (fanlar vs.) ama ekranın ışığı yanıp sönüyor (power saving mode yazıyor) ve ekrana görüntü gelmiyor. Kart HD6950. Ramlerin yerlerini değiştirdim, ramlerden birini çıkarıp tek ram olarak kullanmayı denedim, hdd ve dvd'yi söküp denedim ama nafile. İşlemciyi vs. de kontrol ettim, ekran kartını çıkarıp tekrar taktım. Ayrıca onboard girişine takınca da sinyal gelmiyor. Sorun ne olabilir? Ekran kartını ilk alıp taktığımda da aynı sorun olmuştu, nasıl düzelttiğimi hatırlamıyorum ama biraz uğraşarak düzeltmiştim.

    Bir de, vga kablosu ekran kartına bağlı değilken monitörde sadece sinyal yok yazıyor, ama kabloyu ekran kartına takınca power saving mode'a geçip monitörün ışığı yanıp sönmeye başlıyor, bu ekran kartını algıladığını gösterir sanırım? Şimdiden teşekkürler..

    Boşta olan kablo varsa onlar iletken bir alana dokunup kısa devre olabiliyor, benim bi arkadaşıma da olmuştu tüm fanlar dönüyordu ama ekranda görüntü yoktu monitör standby moddaydı etrafta kasanın metaline değen kablolar vardı onları kağıtla sardım ve sorun çözüldü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >





  • Maalesef hiçbiri işe yaramadı, başka monitörde denedim, onboardda denerken ekran kartını çıkardım, kabloları kağıda sardım. Bilgisayar açılırken bip sesi falan gelmiyor (normalde de gelmiyordu), ama ramleri söküp çalıştırınca bip sesleri geliyor yani anakart bozuk değil sanırım. Başka ne olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 7 Haziran 2013; 4:00:57 >
  • Beyler tek çalışmayan ekran kartı değilmiş, kasanın önündeki ışıklar da yanmıyor, mouse+klavye çalışmıyor (ışıkları yanmıyor), bilgisayarı ilk açtığımda dvd-rw'nin ışıkları birkaç kere yanıp sönüyor, sonra hiç yanmıyor. PSU'nun tüm kablolarını kontrol ettim sorun yok..

  • Anakart olabilir sonuçta çoğu şeyi denedin .
  • Uzay montajı şeklinde de denedim olmadı, anakart sanırım.. Kasaya sürtmemem gerekiyormuş çıkarıp takarken, ben değdirdim, bu yüzden olabilir mi? Eğer bu yüzden olduysa düzeltme şansım var mıdır?
  • biosunu sifirlayip dene. Sistem stabilite sıkıntısı cekiyor olabilir, montaj yaparken fazla sıkmış ve yuvaya zarar verdirmiş olma ihtimalinde yuksek. Bu aralar bu konular cok aciliyor. Arkadaslar intel cok buyuk uyaniklik yapti sozde pci-e ve ram kontrolcusunu islemciye gomdu . Bu yuzden anakartinizin islemciye degmeyen bacaklari yanlis degen bacaklari bile sıkıntı artik.
  • Aynı sorun bende de var mouse klavye çalışmıyor fanlar çalısıyor dıt sesi geliyor işin kötüsü pc de kapanmıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    biosunu sifirlayip dene. Sistem stabilite sıkıntısı cekiyor olabilir, montaj yaparken fazla sıkmış ve yuvaya zarar verdirmiş olma ihtimalinde yuksek. Bu aralar bu konular cok aciliyor. Arkadaslar intel cok buyuk uyaniklik yapti sozde pci-e ve ram kontrolcusunu islemciye gomdu . Bu yuzden anakartinizin islemciye degmeyen bacaklari yanlis degen bacaklari bile sıkıntı artik.

    Biosu sıfırladım (pili 10 dk çıkarıp tekrar taktım), hala aynı. Bip sesi de yok, anakart bozuldu galiba.. Ama ramleri çıkarınca bip sesi geliyor, bu bozulup bozulmadığı hakkında bilgi verir mi?
  • Ram yok sinyali aliyorsun iste... ramler takildigi zamanda ses gelmiyor 2 sey arizali olabilir. Ram yada anakart. Tabi anakart derken islemcinin yuvasindaki bacaklarin degmemesi ramlerin calismamasina ornek.
  • Görüntünün gelmemesi işlemcidende kaynaklanabilir,bi işlemcini yokla derim,yada bütün parçaları söküp kablo soket girişlerini sakin bi kafayla kontrol ederek tekrar tak,imkanın varsa arkadaşının kasasını getirip sendeki parçaları teker teker arkadaşının kasasında deneyip sorunlu parçayı bulman daha kesin bir çözüm olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RhythmOfTheNight -- 7 Haziran 2013; 11:17:03 >
  • montaj hatası tamamen sök bida kur sistemi. soğutucuyu takarken anakartın üstüne ayak gibi bişey oluşturuyosun. 4 tane küçük metal. o metaller anakarta direk temas ediyosa (BAZI anakartlarda) kısa devre yapmasına sebep oluyor. araya küçük bi plastik gibi bişey koymayı deneyebilirsin. direk temas ettirme. veya anakartın arkasından sabitliyosun ya o metalleri. o sabitleme işlemini yaparken çok sıkma biraz gevşek bırakmayı dene. ama dediğim gibi çok ince bi plastik koyarak araya temas etmesini engellemen gerekiyor.
  • Benim masaüstü bilgisayarda da böyle bir sorun vardı. Sorun monitördeydi. Monitör ayarları bozulduğundan birkaç dakika sonra kapanıyordu. Bilgisayarcıya götürdük. Düzeldi.

    NOT: Bilgisayar 10 yaşında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shawnz

    montaj hatası tamamen sök bida kur sistemi. soğutucuyu takarken anakartın üstüne ayak gibi bişey oluşturuyosun. 4 tane küçük metal. o metaller anakarta direk temas ediyosa (BAZI anakartlarda) kısa devre yapmasına sebep oluyor. araya küçük bi plastik gibi bişey koymayı deneyebilirsin. direk temas ettirme. veya anakartın arkasından sabitliyosun ya o metalleri. o sabitleme işlemini yaparken çok sıkma biraz gevşek bırakmayı dene. ama dediğim gibi çok ince bi plastik koyarak araya temas etmesini engellemen gerekiyor.

    Hocam bu çok mantıklı geldi de tam olarak hangi kısmın nereye değmeyeceğini anlayamadım, bahsettiğin parça bende şöyle:

    http://t1306.hizliresim.com/1b/7/nvyqg.jpg

    Bunu anakartın arkasına yerleştirip, ön taraftan vidayı takıp tekrar arkadan somunla sabitliyoruz, üstteki vidaların anakarta değmesi sorun olur mu, ve o metalin anakarta hiç mi temas etmemesi lazım? Tam anlatamadım sanırım şöyle: (attığım dakikada başlıyor)

    http://youtu.be/XLlrqzwxJig?t=4m3s

    Bu parçanın anakarta değmemesini nasıl sağlarım?

    Edit: Dediğin gibi yaptım, o dört köşeye kağıt koyup değmemesini sağladım ama olmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 7 Haziran 2013; 13:38:20 >




  • gönderdiğin resimde altı siyah olan ucu vida gibi olan 4 tane metal parça varya onlardan bahsediyorum. soğutucu için ayak işlevi görüyo onlar. farkettiysen içi tamamen metal değildir onun altındaki siyah alan anakartla temas edip kısa devre yapmasını engellemek için yapılmıştır zaten. fakat sen bunu çok sıktığıgın zaman (bazen parçaların dandikliğinden de kaynaklanıyo) bi şekilde metallerin anakarta değip kısa devre yapmasına sebep oluyo. ben her soğutucu söküp taktıgımda başka arkadaşlarım için yaptıgımda bile başıma çok kez gelmiş bi durumdur bu. bazen araya bişey koymasan bile olabiliyo sadece tekrar kuruyosun.

    ama şuna emin ol çalışan bi sisteme soğutucu takıp böle bi problem yaşıyosan. olabilecek 3 şey var.
    işlemciye çok bastırıp fiziksel bi zarar vermişssindir. tecrübeliysen işlemciyi çıkarıp altındaki pinlere bakarak problem olup olmadığını anlayabilirsin. ( ki senin durumda böle bişey oldugunu hiç sanmıyorum )
    2. durum çok yük uygulayıp anakartı bozmuş olabilirsin. ( senin durumda böle bişey oldugunu da sanmıyorum çünkü anakartlar esnektir kolay kolay bozamassın bu şekilde zaten bu tarz şeylere dayanabilmeleri üretilirken dikkat edilen bi konu ) çok abandıysan üstüne düşük bi ihtimalle bozmş olabilirsin.
    3. sü kısa devre. çalışan bi sisteme soğutucu taktıgında anlamsız bi şekilde parçaların çalışmaması elektrik alamamaları durumu oluştuysa tamamen kısa devreyle ilgilidir.

    işi bilen birine gösterirsen yarım saatte hallederler. hatta eğer olabilirse vatana götürüp rica edersen sorunun %95 kısa devre oldugunu da söyleyerek konuya girersen hemen halledeceklerini düşünüyorum. ( ama teknik servisleri kalabalık oluyo biraz şanslı olman lasım )





  • @shawnz Çok sağol gerçekten, dediğin gibi o dörtlü anakarta değdiği için açılmıyormuş, daha sağlam bir şekilde kağıt koyarak hallettim şimdi çalışıyor, çok sağol tekrar. Diğer yardım etmeye çalışan arkadaşlara da teşekkürler. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 7 Haziran 2013; 20:42:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miGma

    @shawnz Çok sağol gerçekten, dediğin gibi o dörtlü anakarta değdiği için açılmıyormuş, daha sağlam bir şekilde kağıt koyarak hallettim şimdi çalışıyor, çok sağol tekrar. Diğer yardım etmeye çalışan arkadaşlara da teşekkürler. :)

    Bişey değil ama ben gine de kısa devrendir demiştim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

  • rica ederim sevindim çözdüğüne. hayırlı olsun soğutucun da
    |
    |
    miGma kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.