Şimdi Ara

BİLGİSAYAR ÇALIŞIYOR FAKAT MONİTÖRE GÖRÜNTÜ GELMİYOR, KLAVYE FARE DE IŞIĞI YANMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kısaca özetliyim;

    Bilgisayarımda 12 gb ddr4 mhz 2400 ram mevcut vatan bilgisayarda topladım, görev yöneticisinden baktığımda 8 gb olarak gördüm ve 4 gb donanıma ayrılmış yazıyordu bende ram silgi temizliği ve slot değişikliği yaparak sorunu halletim şu an 12 gb. (Ayrıca 8 gb olan ram 2133 mhz olarak gözüküyor buda bios ayarıyla yapılıyor gerek varmıdır değiştirmeme sorun yaratır mı ? Bios ayarlarıyla oynamak istemiyorum açıkçası. )

    Gelelim asıl soruna son zamanlarda bilgisayarı açarken sinyal yok hatası alıyorum, herşey normal çalışıyor fanlar ışıklar vs sadece monitöre ve klavye/fareye sinyal gelmiyor.


    Konuyla alakalı benzer çözümler denedim hatayla karşılaşanlar için muhtemel çözümler ;

    * Statik elektrik atma power tuşuna uzun süre kabloları çıkartıp basarak , bios sıfırlama pil sökme, ram ve ekran kartını silgiyle temizleme ve ram slot değişikliği, ekran kartını dahili anakart üzerinden bağlama, işlemci sökme ve termal macun yenileme ( işlemci hassastır anlamayan bulaşmasın yanlış takarsanız yönünü tırnakları eğersiniz) akla ne gelirse denedim evde ve ekipmansız olarak fakat sonuç yine aynı ekranda görüntü yok...

     

    Sonunda bilgisayarı açmayı başardım çözüm yolum şudur, Psu (power supply) ile kasa arasındaki power kablom psu girişindeki 3 pin'e temassızlık yapıyordu ilk takarken cızırtı elektrik sesi ufak da olsa geliyor akabinde iyice ittirdim ve ekrana klavye mausa da görüntü geldi. Bu nasıl mümkün olabilir psu ya power kablosunu iyice ittirince nasıl ekran geldi bunun cevabını merak ediyorum. 

    Power kablosu oturmazsa ya hiç açılmaz yada tam olarak açılır herşey yanlış mı düşünüyorum ?








  • Sorun kabloda değil psunun kendisinde olabilir, PSU çıkışlarını ölçmek gerekli.
  • PSU frisby 600 w kasada aynı marka almamak lazım sanırım bu markayı, sorun devam ederse PSU alırım o halde teşekkürler.

  • Bios gir load optimized default de çık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.