G

Er
01 Ocak 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 0 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar bilgisayarım çalışırken hiçbir sıkıntısı yok canavar gibi fakat ilk açılışta genellikle kasa çalışıyor; ekrana, klavye ve fareye sinyal gelmiyor.


Kasayı açıp ram çıkart-tak yapıyorum aynı zamanda anakarta biraz baskı uyguluyorum ram slotlarında temassızlık olabilir diye ve tam oturduklarından emin oluyorum ekrana görüntü geliyor sorun çözülüyor fakat 2-3 günde bir sürekli bunu yapmam gerekiyor. Hatayla karşılaşan var mı yardımcı olabilir misiniz ?


Bu arada denediklerim bazı uygulamalar ; PSU sağlam farklı psu ile denendi , ekran kartı da aynı şekilde sağlam denendi, anakarta ses uyarı cihazı takıldı hata algılamadı sinyal vermedi, bios sıfırlandı pil vs çıkartıldı. Tüm bağlantılar kablolar kontrol edildi. Kasaya bağlı usb girişleri çıkartılıp da denendi. Ramler tek tek denendi her bir slotta.


Benim görüşüm ya anakartım da arıza var çünkü ram slotlarına tersten baskı uygulayınca görüntü geliyor, ya da ramler çıkart tak yapınca görüntü geliyor ramler de sıkıntı var.

Ramler sıkıntılı olsa ara ara çalışma durumu yine de olur mu ?


Yardımcı olursanız sevinirim bu arada 3 servise götürdüm sorunu dahi tespit edemediler, ankarada düzgün bir servis tavsiyesi de bırakırsanız sevinirim. Bu arada bilgisayar Vatan'dan toplama garantisi doldu.


Ramlerim : GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Single Ram (1067 mhz görüyor bios ekranında.)


         CORSAIR 4GB (1x4GB) Vengeance DDR4 2400MHz CL16 Single Ram


Bu arada ram mhz 1067 mhz olarak görüyor görev yöneticisinde, 1200 görmesi gerekirken.

Merhaba arkadaşlar, kısaca özetliyim;

Bilgisayarımda 12 gb ddr4 mhz 2400 ram mevcut vatan bilgisayarda topladım, görev yöneticisinden baktığımda 8 gb olarak gördüm ve 4 gb donanıma ayrılmış yazıyordu bende ram silgi temizliği ve slot değişikliği yaparak sorunu halletim şu an 12 gb. (Ayrıca 8 gb olan ram 2133 mhz olarak gözüküyor buda bios ayarıyla yapılıyor gerek varmıdır değiştirmeme sorun yaratır mı ? Bios ayarlarıyla oynamak istemiyorum açıkçası. )

Gelelim asıl soruna son zamanlarda bilgisayarı açarken sinyal yok hatası alıyorum, herşey normal çalışıyor fanlar ışıklar vs sadece monitöre ve klavye/fareye sinyal gelmiyor.


Konuyla alakalı benzer çözümler denedim hatayla karşılaşanlar için muhtemel çözümler ;

* Statik elektrik atma power tuşuna uzun süre kabloları çıkartıp basarak , bios sıfırlama pil sökme, ram ve ekran kartını silgiyle temizleme ve ram slot değişikliği, ekran kartını dahili anakart üzerinden bağlama, işlemci sökme ve termal macun yenileme ( işlemci hassastır anlamayan bulaşmasın yanlış takarsanız yönünü tırnakları eğersiniz) akla ne gelirse denedim evde ve ekipmansız olarak fakat sonuç yine aynı ekranda görüntü yok...

 

Sonunda bilgisayarı açmayı başardım çözüm yolum şudur, Psu (power supply) ile kasa arasındaki power kablom psu girişindeki 3 pin'e temassızlık yapıyordu ilk takarken cızırtı elektrik sesi ufak da olsa geliyor akabinde iyice ittirdim ve ekrana klavye mausa da görüntü geldi. Bu nasıl mümkün olabilir psu ya power kablosunu iyice ittirince nasıl ekran geldi bunun cevabını merak ediyorum. 

Power kablosu oturmazsa ya hiç açılmaz yada tam olarak açılır herşey yanlış mı düşünüyorum ?

Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Mesaj Sayısı: 5
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.