Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaş hepinize şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sorunuma gelecek olursak bilgisayar açılmıyor nasıl açılmıyor derseniz şu şekilde; bilgisayar ın açma duğmesine bastığımda fanlar ekran kartı fanları ışıklar falan yanıyorken ekran gelmiyor. Mouse ya da klavye de kullanılır halde değil. Ama dandik bir Mouse taktığımda pc açık olmasa bile ışıkları yanan Mouse'u taktığımda pc prize takıkken ışıklsrı yanıyor o farenin.

Bilgisayarcıya goturdum sorun anakartta dediler gittim tertemiz vatandan anakart aldım takma işlemini gerçekleştirdim her şey mükemmel çalıştırdım yine aynı sorun. Bu sorun nasıl oluştu bilmiyorum da bilgisayarı gece kapadım uyandığımda açtım böyle oldu. Bir çok insana sorduğumda sorun ram dir dediler de ben burdaki insanların da fikirlerini almak istedim. Ozelliklerimi alta bırakıyorum

Amd a8-5600k işlemci
    Msi gtx 1050 ekran kartı
    2x8 gb ram
    350w psu

Ek olarak ramleri çıkartıp slotları değiştirip tek tek takma gibi şeyleri de denedim.

Anakarttan herhangi bip sesleri gelmiyor anakartımda öyle bir özellik yok sanırım yada ışık yanıp sonmuyor.

Anakart arızası olsa yeni anakartta da olmazdı anakart sorunu elendi.

Psu olsa obur fareye guç gitmezdi.

Ram yada işlemcimi olabilir emin değilim bu konuda anlayanlar daha iyi kapacaklardır olayı zaten cevaplarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tourens -- 16 Aralık 2017; 16:50:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Ekran kartı çıkışından mönitöre gelen kabloda sorun olabilir. Başka kablo ile servis denediyse ve sorun devam ettiyse bunu eleyebiliriz.
    2. Ekran kartı çıkışınız arızalı olup görüntü vermiyor olabilir. (Eski masaüstü bilgisayarımda ekran kartı çıkışı arızalanmış ve bu sorunun aynısını yaşamıştım. Kartın üstünde başka çıkış olduğu için onu kullanarak bu sorunu çözmüştüm.)
    3. Ekran kartınız arızalı olabilir. (Ekran kartı arızalıysa yani çalışmayacak hale gelmişse yine bu sorun olur)

Bu tür sorunlar genelde bu sebeplerle olur. Anakart da buna sebep olur ancak onu değiştirdim dediğiniz için o olasılığı dışarıda bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 16 Aralık 2017; 16:54:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.