Şimdi Ara

Bilgisayar açılırken yaşanan ilginç olay...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar defalarca sizlerin yardımına başvurarak sorunlarımı çözdüm. Önerileriniz benim için kıymetli ve değerlidir. Bu seferki sorunum ise şöyle; bilgisayarımı açma-kapama tuşuna basarak açıyorum, bilgisayar 1-2 saniye kadar çalışıyor, ekran kartı işlemci v.b. fanları çalışıyor, daha sonra tekrar kapanıyor bilgisayar(Elektrik kesintisi gibi). Sonra tekrar açılıyor ve tekrar kapanıyor. Bu saniyelik olay ve ekrana görüntü gelmiyor tabiki bu kadar kısa sürede. Bu olay onlarca kez olduktan sonra bilgisayar açılmayı başarıyor. Sonrasında problem yok ama açılırken ki bu derdi anlayamadım. Nerede problem olabilir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım...

• PSU deneyiniz sorun ondan kaynaklanabilir. Anakart üzerinde kısadevre yapabilecek bir yer var mı kontrol ediniz.
  • Onur bey, kabloları kımıldattığınızda anakartı ışığı yanmaya devam ediyormu. Şimdi işin aslına bakıcak olursak kablolarda da olabilir diye düşündüm, güç kaynağında da. Sıradan donanımları çıkartarak gidebiliriz. DVD rom / HDD gibi. eğer sorun hala devam ederse, güç kaynağınızı değiştirme imkanınız varsa değiştirip bir daha deneyin. Aklıma gelenler bunlar. Tabiki başka yorumlarda gelebilir.
  • Öncelikle Claer cmos jumper i ni bulabilirsen kısa devre yapmalısın.Yada en iyisi anakarttaki pili sök ve oradaki artı ve eksi uçlarını bir metalle yaklaşık 10-15 saniye kısadevre et.Elbette bunları yaparken anakartta enerji olmasın fişi sök.Eğer bios ayarların bozulmuşsa muhtemelen düzelecektir.Kolay gelsin
  • Sorun her ne ise, sadece bilgisayar açılırken yaşanıyor. Açılmakta zorlanıyor ama sonra açılıyor, açıldıktan sonra problem yok. kabloların anakart ile temasını kestim belki kısa devre yapıyorlardır diye.
  • Bilgisayarında herhangi bir donanım degisikligi yaptıysan psu'nun gücü bilgisayarindki donanımlar için yetersiz kalıyor olabilir.
  • psu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun power düğmesinden de olabilir bir deneme yapın kasayı açın power düğmesinden gelen kabloyu çıkarın kendiniz anakartaki uçları kısa devre yapın
  • hocam bios pilini değiştir öncelikle o bitmiş gibi duruyor,
    bilgisayarı kapattıktan sonra güç kablosunu çıkarıyorsan buda sebep olabiliyor, çünkü;
    bu işlem normalde donanım değişikliği yada overclock yaptığın vakit sistemi olası bir yanlışlıkta zarar görmesini engellemek için ekrana görüntü vermeden kısa süreli ön çalıştırma yapması. işte anakartın bu değişikliği anlamasını yukardaki sebepler doğuruyor bunlara dikkat edip tekrar gözlem yap.
  • Bilgisayar durup dururken de kapandı dostlarım. Aniden elektrik kesiliyor sanki... Bulamadım sorunu, kısa devre yapacak bişi de göremedim... Napcam şaştım, illa teknik servise para mı vermek gerek :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unjust_ -- 21 Nisan 2010; 12:20:26 >
  • çok büyük bir ihtimal power suplly arızası
  • Emaneten çalışan bir PSU alıp sisteminize monte edin ve o şekilde kullanın en az 1 gün.Bahsettiğiniz sorun büyük ihtimalle PSU dan kaynaklanıyor gibi çünkü
  • sanirim yeni bir donanim degisikligine gittin? Ayni olay bende de var 4 aydir. cok arastirdim ama hicbir sekilde sorunun kesin sebebi ve cozumune ulasamadim. Cok yuksek ihtimalle donanim uyumsuzlugundan kaynaklanan ve acilista 15-20 saniye kaybina sebep olan bir durum. Forumda ana karti degistir, onboard kartlari disable yap, bios guncelle vs. gibi oneriler verildi ama nafile. Tavsiyem durumu benim gibi kabullenmen :)
  • eğer sistem saatin sürekli geç kalıyorsa pil arızası.
    saat geri kalmıyorsa bios'a gir ve ayarları kayıt edip çık düzelecektir.
    elektrik kesintisi gibi bir olaydan bios ayarların problem olmuştur. ACPI ayarı kapalıysa açık olmalıdır (p4 sonrası)
  • bilgisayar çalışırken kendini birden kapatıyorsa; olayların görünebilme sıklığına dayanarak en yüksek ihtimal ısınma>power suply>anakart
  • pc bağlı olduğu prizde toprak sistemi çalışıyormudiye ölçtür psu statik yapıyor.
  • Bilgisayarı teknik servise götürdüm. Hiç bişi bulamadılar. Sadece bu anakartlarına çift slot ram takılsa iyi olur. Bak iki tane siyah, iki tane mavi slot var. 1gb + 1 gb taksan iyi olur. Tek başına 2 gb çalışmayabilir dedi. Anakartın özelliğiymiş, dual mi dedi dial mi dedi bilemedim, bişi dedi... Bunun doğruluk payı nedir sevgili dostlarım ?
  • ben toprak sisteminde ısrarcıyım
  • söylediğini dikkate alıp, priz değiştirdim lord_day_walker
  • quote:

Orijinalden alıntı: unjust_

Bilgisayarı teknik servise götürdüm. Hiç bişi bulamadılar. Sadece bu anakartlarına çift slot ram takılsa iyi olur. Bak iki tane siyah, iki tane mavi slot var. 1gb + 1 gb taksan iyi olur. Tek başına 2 gb çalışmayabilir dedi. Anakartın özelliğiymiş, dual mi dedi dial mi dedi bilemedim, bişi dedi... Bunun doğruluk payı nedir sevgili dostlarım ?

kaç ram slotu var 4 mü yani?

dual çalışması avantajınıza olur tabi aynı marka model 2 adet ram kullanırsanız..... %33 kadar RAM aktarım hızınız artabilir.
    tek ram kullanmanız bilgisayarınızın açılmamasına neden olmaz (bu kesinlikle yanlış)

fakat şöyle bir durum var tek slotta en fazla 1 gb ram destekliyor olabilir cihaz anakart marka modelinden BIOS güncellemlerine ve ram desteğine bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.