Şimdi Ara

Bilgisayar açılırken yaşanan ilginç olay... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ehehh kışın zor çalışan araba motoru gibiymiş. cikleyi çekin ööle deneyin

sorun çözüldü mü?
  • evdeki torak sistemi nasıl ölcülür aslında forma resimli anlatmak lazım önemli çünkü bende bi sorun olmuştu bir zaman pc çalışıyor kapatıyorum çatığımda görüntü gelmiyor. çalıştığım teknik servise götürdüm 2 gün test ettim sorun yok eve geldim terar çalıştırdım pc 2 saat sonra açtım acılmıyor tekarar sonra firmanın elektrik ustasına anlattım dediki prizde toprak sistemi çalışmıyor olairi geldik eve beraber öltüm gecekten sorun vardı toprak sistemini tüzelttikten osra hiç sorunum kalmadı canafar gibi çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TVT(Patron)

quote:

Orijinalden alıntı: unjust_

Bilgisayarı teknik servise götürdüm. Hiç bişi bulamadılar. Sadece bu anakartlarına çift slot ram takılsa iyi olur. Bak iki tane siyah, iki tane mavi slot var. 1gb + 1 gb taksan iyi olur. Tek başına 2 gb çalışmayabilir dedi. Anakartın özelliğiymiş, dual mi dedi dial mi dedi bilemedim, bişi dedi... Bunun doğruluk payı nedir sevgili dostlarım ?

kaç ram slotu var 4 mü yani?

dual çalışması avantajınıza olur tabi aynı marka model 2 adet ram kullanırsanız..... %33 kadar RAM aktarım hızınız artabilir.
    tek ram kullanmanız bilgisayarınızın açılmamasına neden olmaz (bu kesinlikle yanlış)

fakat şöyle bir durum var tek slotta en fazla 1 gb ram destekliyor olabilir cihaz anakart marka modelinden BIOS güncellemlerine ve ram desteğine bakalım.

ANAKART : Intel® P965 Express
    İŞLEMCİ : Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz x 2 (2.13Ghz)

Bilgisayarımın özellikleri bunlar , ancak tek slotta 2gb ram destekleyip desteklemediğini biliyorum. Fakat görüp okuduğuna göre ve 2gb olarak algıladığına göre problem yok diye düşünüyorum. Bilgin varsa yazar mısın TVT(patron)

• quote:

Orijinalden alıntı: lord_day_walker

evdeki torak sistemi nasıl ölcülür aslında forma resimli anlatmak lazım önemli çünkü bende bi sorun olmuştu bir zaman pc çalışıyor kapatıyorum çatığımda görüntü gelmiyor. çalıştığım teknik servise götürdüm 2 gün test ettim sorun yok eve geldim terar çalıştırdım pc 2 saat sonra açtım acılmıyor tekarar sonra firmanın elektrik ustasına anlattım dediki prizde toprak sistemi çalışmıyor olairi geldik eve beraber öltüm gecekten sorun vardı toprak sistemini tüzelttikten osra hiç sorunum kalmadı canafar gibi çalışıyor.

Lord_day_walker toprak sistemi nasıl ölçülür bilmiyorum ama anlattığın sorunun muhtemel olduğunu düşünerek, bilgisayarı bağladığım prizi değiştirdim. O prizi boşa çıkardım. Sorun bazen uzun süre kendini göstermediğinden; çözüm önerinizin işe yarayıp yaramadığını yazamıyorum şimdilik.

• pazara kadar nasıl ölçüldüğün resimli anlatıcam takip edersin muhtemel çözüldüğünü umuyorum. saygılar
  • anakart MARKA MODEL VE REV
    RAM MARKA MODEL Lazım ayrıntılara bakmak için

Ama şöyle söyleyeyim Bu 965 chipset 8 Gb Ram Destekliyor bu da her slota 2GB RAM düşer ve bunu destekler.

İşin birde şu yönü var biz eskiden hatta halaa RAM in üzerindeki chip sayısını sayardık. Misal 64 mb ram alırdın üzerinde 4 chip olurdu Anakart çalıştırmazdı. 8 chipli alırdın çalışırdı. Her chip 16 MB olunca anakart adresleme yapamazdı ama 8 MB lik chipler sorun çıkarmazdı. Hala ver oyle makinalar kamyon tartan kantarlara bağlı eski pcler falan var ram arızası olduğunda o cihazlara ram uydururken aynı problemleri yaşıyoruz. Yada bi anakart alırsın Bir marka ramin bir modeliyle uyumsuz olurdu bios updatei çıkardı ilerleyen aylarda.

Firmamızdan birini yerinde servis için evine çağırsan elemanlar toprak hattını kontrol eder,BIOS RESET YAPAR, RAM slotlarını değiştirir tüm kartları klavye mouse web camleri söker dener. Sorun yine aynıysa monitörüde söker. Bip sesisinin geliş zamanını dinler yine aynı şekilde kapanıp kapanp açılıyorsa Merkeze getirir cihazı. BIOS UPDATE yapılır. Anakart test cihazına bağlar hangi aşamaya gelince reset attığına bakar ona göre çözüm üretilir. Bunları orada bulunan imkanlarla denemeye çalışın bence.

hem monitörün hemde bilgisayarın power kablosu hiç toprağı olmayan bir prize bağlayın deneyin oyle bir priz yoksa kabloların yanındaki toprak çıkışlarını bantlayın oyle takın prize
    evde ki başka cihaz kaçak yapıyor olabilir apartmanın toprağıda kötüyse tüm cihazlar Toleransına göre az veya çok bundan etkilenir.

Birde fazla uzatmak gibi olmasın ABIT GURU 3D bi anakartım vardı zamanında aşırı overclock yaptığımda bilgisayar açılmaz duruma gelirse beş altı defa bıos ekranında resetler doğru konfigürasyonda açardı bilgisayarı... Yine açamazsa resetler açardı... sizin overclock yok ama herhalde..

aklıma gelenler şimdilik bunlar

• çok benzer bir olayda sorun power idi aslında kaliteli bir power kullanıyodu (Powerman) ama power sağlam olmasına rağmen buna benzer bi hata veriyodu ASUS G31 P5KPL AM anakart.Dandik bi power takıp denedik sorun çözüldü.denemekte fayda var.Elektrik tesisatlarıda hiç akla gelmeyen arızalara sebep olabiliyor.enterasan bi olay anlatayım başıma gelen.Celeron 700 makinam var o zaman sistem donuyo arada sonra dikkat ettim buzdolabı çalışmaya başlayınca donuyo,ben motorun sesini duyunca PC donmuş oluyo zaten başka bi odada kullandım sorun yok.Demekki benim eski kullandığım hat dolabıın bağlı olduğu hatta imiş ve dolap çalışınca yük alınca benim sistem dalgalanmayı absorbe edemio ve çakılıoyo.40yıl ara bulamassın
  • Priz değişikliği işe yaradı sanırım. iyi güç kaynakları toprak hattındaki sorunlarda sistemi korumak adına çalışmayı reddedebiliyormuş. Bilgisayarı götürdüğüm teknik servisin söyledikleri bunlardı. Ram olayındada single mode 'da çalışıyor ve tek slota 2 gb 800 mhz ram bağlı. Bilgisayar açılırken SINGLE MODE diye özellikle belirtiyor. O yüzden tek ram takılı olmasının sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum. Ancak bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var ise ; Intel® P965 Express anakartım var. 4 ram slotu var. Bunlardan ikisi siyah diğer ikisi mavi. Bu anakartlarda tek ram slotu ile çalıştırılan 2gb ram sorun çıkarır. İlla iki slotu birden kullanmak gerektiğine dair birşeyler duydum. Hem mavi hem siyah slota aynı ramden takmak gerekir diye. Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım...
  • quote:

Arkadaşlar defalarca sizlerin yardımına başvurarak sorunlarımı çözdüm. Önerileriniz benim için kıymetli ve değerlidir. Bu seferki sorunum ise şöyle; bilgisayarımı açma-kapama tuşuna basarak açıyorum, bilgisayar 1-2 saniye kadar çalışıyor, ekran kartı işlemci v.b. fanları çalışıyor, daha sonra tekrar kapanıyor bilgisayar(Elektrik kesintisi gibi). Sonra tekrar açılıyor ve tekrar kapanıyor. Bu saniyelik olay ve ekrana görüntü gelmiyor tabiki bu kadar kısa sürede. Bu olay onlarca kez olduktan sonra bilgisayar açılmayı başarıyor. Sonrasında problem yok ama açılırken ki bu derdi anlayamadım. Nerede problem olabilir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım...

Beyler arkadaşımızın sorununu daha dün bende yaşadım.Harici disk takılı pcye e satadan müzik dinliyorum çat mavi ekran sonra reset tabi baktım harici disk bilgisayarımda görmüyor ama disk yöneticisinde bomboş olarak görebiliyorum.Daha sonra pili çıkarttım falan ram slotlarını değiştirdim arkadaşımzın dediği gb pc açılıyor kapanıyor işlemci fanı gerektiği hızda dönmüyor bir süre sonra eski hızında açılıyor pc bende anlayamadım.Sorun anakartmı rammi yada powermı.Powerı da 2 ay mnce aldım Thermaltake 650 watt tak çıkarlı ramler dominatör 2*2 gb 1066 anakart Gigabyte EP35 DS3P bios güncel.Aklıma pil takılıyor ama bitmiş olabilirmi diye ihtimal veremiyorum ama sorun nerede şu anda miss gb çalışıyor pc bazen mavi ekran veriyor bazen 2 gün mavi yemiyoruum donanımlar hata vermiyor tek kaybım 1 Tb harici diskimdeki verileri kaybettim oda mavi ekrandan sonra oldu anlayamadım bu işi

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy35

quote:

Arkadaşlar defalarca sizlerin yardımına başvurarak sorunlarımı çözdüm. Önerileriniz benim için kıymetli ve değerlidir. Bu seferki sorunum ise şöyle; bilgisayarımı açma-kapama tuşuna basarak açıyorum, bilgisayar 1-2 saniye kadar çalışıyor, ekran kartı işlemci v.b. fanları çalışıyor, daha sonra tekrar kapanıyor bilgisayar(Elektrik kesintisi gibi). Sonra tekrar açılıyor ve tekrar kapanıyor. Bu saniyelik olay ve ekrana görüntü gelmiyor tabiki bu kadar kısa sürede. Bu olay onlarca kez olduktan sonra bilgisayar açılmayı başarıyor. Sonrasında problem yok ama açılırken ki bu derdi anlayamadım. Nerede problem olabilir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım...

Beyler arkadaşımızın sorununu daha dün bende yaşadım.Harici disk takılı pcye e satadan müzik dinliyorum çat mavi ekran sonra reset tabi baktım harici disk bilgisayarımda görmüyor ama disk yöneticisinde bomboş olarak görebiliyorum.Daha sonra pili çıkarttım falan ram slotlarını değiştirdim arkadaşımzın dediği gb pc açılıyor kapanıyor işlemci fanı gerektiği hızda dönmüyor bir süre sonra eski hızında açılıyor pc bende anlayamadım.Sorun anakartmı rammi yada powermı.Powerı da 2 ay mnce aldım Thermaltake 650 watt tak çıkarlı ramler dominatör 2*2 gb 1066 anakart Gigabyte EP35 DS3P bios güncel.Aklıma pil takılıyor ama bitmiş olabilirmi diye ihtimal veremiyorum ama sorun nerede şu anda miss gb çalışıyor pc bazen mavi ekran veriyor bazen 2 gün mavi yemiyoruum donanımlar hata vermiyor tek kaybım 1 Tb harici diskimdeki verileri kaybettim oda mavi ekrandan sonra oldu anlayamadım bu işi

Arkadaşım sorunun pek benimki ile benzemiyor. İstersen yeni konu aç, böylece daha fazla ilgilenen olacaktır. Ama benim zannımca hard disklerde bir problemler meydana gelmiştir ; muhtemelen elektrik voltajındaki dalgalanmalardan. İşlemci fanının az çalıştığından eminsen power yeterli enerjide göndermiyor olabilir. Yada sistem saati geri kalıyorsa bios pili bitmiştir. Daha iyi bilen ve bu konunun ehli olan arkadaşlarımız daha net cevaplar verecektir eminim ki. saygılar.

• Gerek yok konuya kardeşim kirlilik yaratmayalım.Bilgisayarın 1-2 sn ara ile kapanıp açılması paralel olan konu disk konusunda çözüm olduda bu powera basınca pc neden açılıp kapanıp tekrarlardan sonra açılıyor asıl soru işareti burada...
  • değerli arkadaşım. kullandıgın anakartı bir süre önce kullandım msı marka idi.kısa bir süre önceydi. işlemcide t6400 2.13 aynıydı herşey.birebir aynı sorunu yaşadım. bilgisayar acılıyor ramleri ve işlemciyi görüyor. sonra cat diye gidiyordu bazende sorunsuzca acılıyor acıkkende aniden elektrik gider gibi kapanıyordu. T6400 serisi işlemciler eskide kaldılar ve 65 nm teknolojisine sahiptirler. yeninesil anakartlar ise 45 nm uyumlu ankartlardır. fakt 45 nm ankartlarda 65 nm işlemci kullanmak mümkündür. fakat tam tersi 65 nm anakartta 45 nm işlemciyi kullanmak mümkün diildir. eski 65 nm teklojisine sahip cihazlarda bu gibi sorunlar cıkabiliryor. yıllarca sorun vermiyor bazen herhangi bir donanımın takılıp cıkartılması atıyorum ram vb, vb bu sorunu ortaya cıkartıyor ve kafa karıştıyor. insan diyorki yılalrdır kullanıyorum şimdi neden böyle oldu??? diye düşünüp alakası yok kanısına varabiliyorlar. psu da sorun olamdıgına eminsen bence problemin ramlerde olabilir hangi slota taktıgın öenmli diildir. bazen performans değişiklikleri gösterebilirler. ama ikisinide ayrı yerlere takarsan atıyorum birini sarıya digerini siyah olana.ramlarde performansın artacaktır. bende 300 mb daha fazla görüyordu öyle yapıtgımda. sorunun çözümünü bios u son versiyona güncelleyerek çözdüm. pili cıkartmam veya 10-15 saniye zıt kutuplara metal değdirmem işe yaramamıştı. statik sorunu da meydana gelmiş olabilir. bütün parçaları bence sök hepsini temizle ardından tek tek tekrar monte et. ramleri aynı slotlara tak ikiside bir renk olan slotlarda olsun. satayı sata 6 ya diilde sata 1 e tak ide2 yerine ide 1 i kullan kısacası tek tek yapboz gibi parçala sonra birleştir ide kablonun uç kısmına belki iletkenleşmiş ibr toz pamukçuğu fln sıkışmıştır. açmışkende temizle güzelce işlemciyide sök belki fan bacakları gevşemiştir işlemci ısınıyordur sonra cat diye kapanıyordur. bende o sorunuda vermişti. t6400 deli ısınıyor işlemci üstünde fan olamdan 2 dkka bile çalışmıyordu.. birde böyle dene ben bu küçük anlamsız şeylerin faydasını görerek sonu çözmüştüm. ama biosu önce bi resetle sonra dediklerimi yap eger çözüm alamassan sonra bios güncelle. şimdiden koaly gelsin.
    quote:

• Değerli dostlarım; sorun bazen uzun süre kendini göstermediğinden sizlere kesin birşey yazamıyorum. Ben sadece prizi değiştirdim, lord_day_walker arkadaşımın çözüm önerisine inanarak. Bazı güç kaynaklarının toprak hattındaki problemlerde çalışmayı reddettiğini öğrenmiş oldum böylece. Güç kaynağım ; Cooler Master 500W... Priz değiştiğimden beri 1 hafta geçti ve henüz sorun tekrar etmedi. Bu kadar uzun süre ; böylesine normal çalıştığı olmazdı. İşin ilginci, toprak hattına bağlı ups ne işe yarıyor o zaman ? Powercom Bnt-1000ap ups im var. Voltaj az geldiğinde yada elektrik kesildiğinde bilgisayarı desteklemesi gerekmez mi ? Açıkçası kafam karışık, işin içinden çıkamadım ama şimdilik sorun yok gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy35

Gerek yok konuya kardeşim kirlilik yaratmayalım.Bilgisayarın 1-2 sn ara ile kapanıp açılması paralel olan konu disk konusunda çözüm olduda bu powera basınca pc neden açılıp kapanıp tekrarlardan sonra açılıyor asıl soru işareti burada...

Arkadaşım mavi ekranlardan v.b. bahsediyorsun. Yani konu bambaşka. Ben senin iyiliğin ve sorularının cevap bulması için söyledim. Benim için ne farkeder ki ? Açıkcası sorunun komplike; hem mavi ekranlardan, hem harici disklerden, hemde bilgisayar açılırken meydana gelen sorundan bahsediyorsun. Bu durumda tüm bilgisayarı etkileyen bir parçada problem olması gerekir ki ; bu parça da ANAKART...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unjust_ -- 26 Nisan 2010; 10:05:06 >
  • konuyu hortlatmış olmayalım.benim bilgisayar da başka yerde açılır.ama evde yok.hep aynı prize takarak kullandım.sorun yoktu.ama şimdi açılmıyor.teknşik servise götürdüm monitörü kablosu ile bir yerde.orda çalıştı.fakat evde çalışmıyor
    bu nasıl bir iş.evde çalışmıyor deyende.ekrana bir şey gelmiyor.ama kasa çalışıyor.voltaj sorunu ise orda eskiden aynı bilgisayar takılıydı.
  • mrb kolay gelsin arkadaşlar benim monitorum lcd önceki monitörümde böyle bi sorun yoktu sorun bilgisayar açılıyor ekran geliyor gidiyor sonra belki 10 belki 20 defa acıp kapatıyorum en sonun da acılı olarak kalıyor lütfen yardım şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal702

mrb kolay gelsin arkadaşlar benim monitorum lcd önceki monitörümde böyle bi sorun yoktu sorun bilgisayar açılıyor ekran geliyor gidiyor sonra belki 10 belki 20 defa acıp kapatıyorum en sonun da acılı olarak kalıyor lütfen yardım şimdiden teşekkürler

2010 yılında yazılmış bir konuya yazmışsınız. Yeni konu açabilir ya da sizin konunuzla ilgili bir konuyu inceleseydiniz daha iyi olurdu.

Siz yeni bir konu açıp Bilgisayarınızın özelliklerini, işletim sistemini hangi çözünürlükte bu sorunu yaptığını
    Yaptığınız kontrolleri de belirtirseniz sorun daha kısa sürede çözülür.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.