Şimdi Ara

Bilgisayar Açılınca Görüntü Gelmeme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunun gözlenebilmesi için videoyu ekliyorum ve ardından detaylıca sorunumun anlatımına geçiyorum:

http://youtu.be/llmXvQ4KInk

Bilgisayarıma herhangi bir işlem yapmamış olmama rağmen, bilgisayarım çalışırken görüntü vermemeye başladı.
    Herhangi bir donanım parçasından bu sorunun oluştuğunu düşünerek parçaları başka bir bilgisayarda test ettim. Ram'i ve HDD'yi deneme imkanım oldu, bir sorunla karşılaşmadık. Diğer parçalar için bir test yapamadım ancak; ekran kartını söküp bilgisayarı çalıştırdığımda aynı sorunun devam ettiğini gözlemledim.

Bilgisayarı açar açmaz "insert" ile biosa geçmeyi denedim ve sonuç alamadım.
    Anakart üzerinde; bios pilini çıkarıp taktım, jumper ile biosu sıfırladım ve sonuç yine değişmedi.

Biosun sesli uyarılarından da yok.

Led ışıklar bilgisayar açılınca yanıp söndüğünden 10 saniye ara ile bilgisayarın reset attığını düşünüyorum.

Benim uyguladığım çözümleri ve çıkarımlarımı ifade etmeye çalıştım. Sorun hala çözülmedi. Bundan sonrasının konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlara kaldığını düşünüyorum.

Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

Ek: Bilgisayarı almamın üzerinden 1 sene geçti. Vatandan sistemi topladığım için garantiye gönderme imkanımız mevcut. Tabi sorunu doğruca tanımlayıp ilgili parçayı göndermek mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.

• İşlemci ve anakart hariç bütün parçaları farklı bir sistemde denedim ve bir sorunla karşılaşmadım.
    Bu tür sorunların genelde anakarttan kaynaklanmasından dolayı, anakartı servise bırakacağım.
    Servisten döndüğünde gelişmeleri ekleyeceğim.

Orijinalden alıntı: spectro61

ekran kartını da denedin mi kendi ekran kartımı var yoksa vga yı mı kullanıyorsun ?

Anakartım MSI 970A-G46, tümleşik ekran kartı yok.
    Zotac GTX550Ti ekran kartım mevcut ve konuda belirttiğim üzere ekran kartını denedim. Ekran kartımın hiç bir arızası olmadığı halde GT9600 ile de sistemde deneme yaptık ve sorun devam etti.

quote:

Orijinalden alıntı: yalcin48

bence anakartla beraber işlemciyidi gönder kardeşim

İşlemciyi denemeden göndermeyi düşünmüyorum. Karşılaşıldığı üzere bazen teknik servislerde istenmeyen durumlar olabiliyor. Ayrıca, oldukça haklısınız; sorunun işlemcide çıkma olasılığı da mevcut ki bu da anakarttan sonra 10 gün beklemek demek.

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Ek# Şu an anakart vatan müşteri hizmetlerine teslim edilmiş durumda. İşlemcim fx4100 ve uygun bir sistem bulduğum zaman deneyip buraya sonuçları yazacağım.

• 13 Eylül tarihinde vatandan ürünün iade alınacağına dair bir mesaj geldi.

Vatandan eski anakartımdan varsa değişim istedim ve Zonguldak'tan 3 gün içerisinde anakartım geldi.

Şu an yeni anakartımı teslim aldım, sistemi kurdum ve hiç bir sorun olmadan sistemin çalıştığını gözlemledim.

Konuda adı geçen sorunu ileride yaşayacak kişilere umarım faydası olur.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.