Şimdi Ara

Bilgili arkadaşlar lüfen bana yardımcı olun cpu ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni Bir PC Toplicam Fakat testlere baktım bir türlü karar veremedim aksine kafam daha da çok karıştı. Ben phenom düşünüyordum sonra Q6600 düşündüm fakat bir işlemciye şimdilik okadar para çok diye düşündüm. Testlerde bi de baktım 6000+ baya iyi durumda gibi ama tabiri yerinde ise üç kuruşluk aklımız var o da karıştı gitti yani. Bana bir yardım ederseniz sevinirim. Aşağıda işlemcileri alacağım Fiyatlarıyla birlikte verdim. Fiyat/performans oranına göre bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler . . .

CPU AMD ATHLON 64 5600 X2 Dual Core SOC940 Adet - 89.50 USD + KDV
    CPU AMD ATHLON 64 6000 X2 Dual Core SOC940 Adet - 99.50 USD +KDV
    CPU AMD PHENOM 8750X3 TribleCore 2,4MHZ 3Mb SOC940 Adet - 133.50 USD +KDV
    CPU AMD PHENOM 9550 QUADCORE 2,2MHZ 4Mb SOC940 Adet - 147.00 USD +KDV
    CPU AMD PHENOM 9950 QUADCORE 2,6MHZ 4Mb SOC940 Adet - 194.00 USD +KDV
    CPU QUADCORE Q6600 2,4Ghz LGA775 1066MHZ Adet - 1.00 USD +KDV
    CPU C2D INTEL 3.16 GHz(E8500)6 MB 1333MHz Core2Duo Adet - 3.50 USD +KDV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fba44 -- 24 Eylül 2008; 0:27:30 >

• 1 - Sistemi ne yönde kullanmayı düşünüyorsunuz ? [ Oyun için mi mesela ? ]
    2 - Oyun için kullanacaksanız Ekran Kartı olarak ne düşünüyorsunuz ?

Eğer oyun ağırlıklı düşünüyorsanız, İntel kanadında, E8400 ve Q6600 arasındaki çözüm size 19" bir ekranda [ Çözünürlülük max 1280x1024 ] olacağından HD 4850 ile yeterli derecede performans verecektir. Ve yaklaşık 2 sene boyunca upgrade etmeden bu sistemi kullanabilirsiniz.

Bu sistemin AMD tarafındaki tek alternatifi 9950 olacaktır.

Intel seçimi size + olarak O/C yani hız aşırtmada fayda sağlayabilir. Stock bileşenler ile işlemciler üzerinde günlük stabil kullanımları için O/C bölümüne detaylı göz atmanızı tavsiye ederim.

Muhtemelen bu işlemci grupları zaten 2009 sonunda intelin 32nm westmare işlemcisini piyasaya sürmeye başlaması ile [ bir sorun olmaz ise ] hem Amd hem Intel kanadında güncelliklerini yitirsede, sizi 2010 u çıkartabileceğini düşünüyorum.

Eğer Socket değişimi olmaz ise yeni işlemciler il beraber ( bu bence zayıf bir ihtimal ) intel bir sistem daha avantajlı gibi duruyor.

Eğer intel tercih eder, sistemi daha uzun süre kullanmayı hedeflerseniz, yine tercihinizi Q6600 dan yana kullanın derim ancak en büyük dezavantajı 65nm olması ve en yakın Q serisi 45nm işlemcilerin arasında dünya kadar fiyat farkı olduğudur.

• oyun icin yeni bir 7 serisi AMD anakart alin... tek ekran kartinin uzerine cikmayacaksaniz 770 chipseti yeterlidir. bu asamada cift cekirdek destegi olmayan oyunlarla AMD Athlon Le-1640 islemcisini rahalikla sonuc alirsiniz. zaten fiyati baya bir ucuz... hatta baya baya ucuz... ama sistemde biraz daha fazla performans ve bir cok uygulamada basarim gormek istiyor iseniz 2,3 ve 4 cekirdekli islemcileri tercih edebilirsiniz. tabi GHZ mantigini da gozetmeniz gerekiyor...

Sahsi fikrim;
    Oyun ve standart ev kullanicisi icin:
    Athlon Le-1640 2,6ghz 72ytl
    Gigabyte MA770-DS3 132ytl
    2 Adet Kingston 1gb DDr2 800mhz CL5 62ytl
    48xx serisinden Gigabyte ekran karti...

Biraz daha fazla uygulama ve performans ariyanlar icin ayni sistem ile en az 2,4ghz 3 cekirdekli bir islemci seciminiz olsun... 3ghz'de 6000+'da tercih edebilirsiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: X Files

1 - Sistemi ne yönde kullanmayı düşünüyorsunuz ? [ Oyun için mi mesela ? ]
    2 - Oyun için kullanacaksanız Ekran Kartı olarak ne düşünüyorsunuz ?

Eğer oyun ağırlıklı düşünüyorsanız, İntel kanadında, E8400 ve Q6600 arasındaki çözüm size 19" bir ekranda [ Çözünürlülük max 1280x1024 ] olacağından HD 4850 ile yeterli derecede performans verecektir. Ve yaklaşık 2 sene boyunca upgrade etmeden bu sistemi kullanabilirsiniz.

Bu sistemin AMD tarafındaki tek alternatifi 9950 olacaktır.

Intel seçimi size + olarak O/C yani hız aşırtmada fayda sağlayabilir. Stock bileşenler ile işlemciler üzerinde günlük stabil kullanımları için O/C bölümüne detaylı göz atmanızı tavsiye ederim.

Muhtemelen bu işlemci grupları zaten 2009 sonunda intelin 32nm westmare işlemcisini piyasaya sürmeye başlaması ile [ bir sorun olmaz ise ] hem Amd hem Intel kanadında güncelliklerini yitirsede, sizi 2010 u çıkartabileceğini düşünüyorum.

Eğer Socket değişimi olmaz ise yeni işlemciler il beraber ( bu bence zayıf bir ihtimal ) intel bir sistem daha avantajlı gibi duruyor.

Eğer intel tercih eder, sistemi daha uzun süre kullanmayı hedeflerseniz, yine tercihinizi Q6600 dan yana kullanın derim ancak en büyük dezavantajı 65nm olması ve en yakın Q serisi 45nm işlemcilerin arasında dünya kadar fiyat farkı olduğudur.

Q6600 ile aynı fiyat segmentinde yer alan E8500 de hem o/c performansı hemde default performansı ile alternatifler arasında yer almalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

oyun icin yeni bir 7 serisi AMD anakart alin... tek ekran kartinin uzerine cikmayacaksaniz 770 chipseti yeterlidir.
    Gigabyte MA770-DS3 132ytl

MA770-DS3'ün 2.0 revizyonunu almanızı tavsiye ederim güney köprüsü SB700 ile güncellendi.Dikkat etmenizde fayda var.
  • İşlemci ile beraber ekran kartı da alacak mısınız, (200 dolar işlemci + 200 dolar ekran kartı) yerine (100 dolar işlemci + 300 dolar ekran kartı) gibi 1 seçenek daha iyi olur gibime geliyor. Benim tavsiyem 4 çekirdekli phenom 9550 almanız olur, hem 4 çekirdek hem de en ucuzu. Phenom 9950 'yi tavsiye etmem çünkü anakart ile birlikte pahalıya gelir o işlemci. Bütçe sorun değilse Q6600 de alabilirsiniz ama oyun için olabildiğince ekran kartına yüklenmek en iyisi olur.
  • Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için tşk ederim. Zaman ve Emeklerinizi verdiniz tabi özür dileyerek söylemeyi unuttum ben bilgisayarda oyun harici her şey le uğraşcam tasarım program vs. vs. uygulamalar için yani. Ben AMD 9550 yada 6000+ düşünüyorum ama bilmiyorum athlon 6000+ ile phenom 9550 arasında çok bi fark varmı hatta bazı test sonuçlarına baktıgımda 6000 9550 den daha iyi gibi görünüyor sizin fikriniz nedir. Ve Orta ayarda 80-90 dolarlık bir anakart ve ekran kartı da önerirseniz sevinirim. TŞKLER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer çoklu işlemler önemliyse burada X4 9550 daha mantıklı bir seçim olacaktır. Tabii kullandığınız programların dört çekirdek desteği de varsa daha iyi olacaktır. Ama çoklu işlemler o kadar önemli değilse 6000+ alabilirsiniz. Gerçi güç tüketimleri de farklı ama...

Ben X4 9550 önerebilirim şahsen. Güzel bir işlemci. Tabii ihtiyaca göre...

Ekleme: Ekran kartı olarak FireGL ya da Quadro almanızda fayda var. Ne anlamda bu işlerle ilgilisiniz bilmiyorum ama eğer ticarî değilse nVidia daha çok tavsiye ediliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 25 Eylül 2008; 12:21:09 >
  • Phenom x4 9550: 4 cekirdekli bir islemcidir, bu sebeple cok sayida zor islemin altindan kalkabilir.

Athlon x2 6000+: 2 cekridekli ve 9550 islemcisine gore daha fazla frekansa sahiptir. cok sayida uygulamanin acik olmadigi bir ortamda cok daha hizli sonuc alir. ama uygulamalar cogaldigi zaman bu sure en az 3 ve 4 cekirdekli ve frekansi daha dusuk islemciler kadar duser..

GIGABYTE DS3 AMD 770 DS3 AM2+ DDR2 1066Mhz ANAKART 89,90 $ + KDV= 132,60 YTL
    ASUS EAH3650 512MB GDDR3 128BIT EKRAN KARTI 85 $ + KDV= 125,38 YTL

ozellikle GDDR3 olmasina calistim.... bu sistem guzel bir sistem olur...

ama tercihen ramleri yuksek tutmak sarti ile alttaki gibi bir anakartta secebilirsin.. boylece ekran kartini da almak zorunda kalmazsin... nitekim oyun da oynamayacaksin. ama oyun oynasan bile oynatir o da ayri bir konu;

ASUS M3A78-EM ATI 780G AM2+ HD3200 GPU HYBRID CROSFIRE ANAKART 109 $ + KDV= 160,78 YTL

M3A78-EM olmasi gerek mutlaka.. bu anakart en yuksek versiyon Phenom islemcilerini, yani 140watt TDP'li islemcileri destekliyor.. ama bide bunun "EMH" modeli var.. bu onlar cok karisiyor.. EMH'lar 140watt tdp degerine sahip islemcileri desteklemezler.

Fiyatlar Vatanbilgisayar'dan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 25 Eylül 2008; 12:37:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fba44

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için tşk ederim. Zaman ve Emeklerinizi verdiniz tabi özür dileyerek söylemeyi unuttum ben bilgisayarda oyun harici her şey le uğraşcam tasarım program vs. vs. uygulamalar için yani. Ben AMD 9550 yada 6000+ düşünüyorum ama bilmiyorum athlon 6000+ ile phenom 9550 arasında çok bi fark varmı hatta bazı test sonuçlarına baktıgımda 6000 9550 den daha iyi gibi görünüyor sizin fikriniz nedir. Ve Orta ayarda 80-90 dolarlık bir anakart ve ekran kartı da önerirseniz sevinirim. TŞKLER

Anladığım kadarı ile aynı anda birden çok program ile çalışacaksanız mutlak tercihinizi 4 çekirdekten yana kullanmanız. Gerek Render gerekse diğer işlemlerde İşlemciye ciddi yük binecektir.

Ekran kartı seçimi bu yönden bakıldığında bence çok profosyenel olarak çalışmayacaksanız orta sınıf bir kart işinizi görecektir. FireGL ve Quadro serileri özel programlar sayılabilecek 3D programlarına yönelik yüksek sayıda ( milyonlarca ) poligon işleyebilecek sistemlerde kullanılabilirler. Ancak pahalı kartlar olacağından seçim yaparken bu yönde bir alım yaparsanız çok ama çok dikkatli olun.

İşlemciyi, anakartı falan bir tarafa bırakın, hani yanlış bir seçim bile olsalar 400 - 500 YTL civarında bir meblağ tutacaklardır, hata yaptım der 300 - 400 YTL ye 2. el olarak bile belki satabilirsiniz ama belirtilen kartlar hele ki 1000 usd + bir kart seçimi yaparsanız ve bu konuda yeterli bir bilginiz yoksa bence çok iyi araştırın derim.

Bu kadar yatırıma rağmen FireGL ve Quadro serileri render yaparken işlemciye yük bineceği için hiç bir katkısı olmayacak ve bu render sürelerinin kısaltılmasına neden olmayacaktır.

Kısaca mutlak 4 çekirdekli bir sistem üzerine yoğunlaşın. Gün geçtikçe faydasını göreceksiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.