Bilgi sahibi olanlar, aralarındaki farkları söylüyebilirler mi? google de düzgün bir kaynak bulamadım.
Bilgi İşlem : Çeşitli kurumlarım ve Şirketlerin kendi bünyelerindeki bilgisayar,ağ,yazıcı v.b tamir bakımın yapıldığı ilgili büro yada birim.
Bilgisayar İşletmeni : Bilgisayar operatörü ile aralarındaki farkı bilmiyorum.
Bilgisayar Operatörü : Bilgisayarı kullanan kimse
Teşekkür ederim, bu bilgi işlem belli oldu, bilgisayar operatörü sanırım hastane türü yerlerde çalışabiliyor.Şu bilgisayar işletmenide sanırım, belediye türü yerlerde çalışıyor.Daha geniş bir kaynak bulmaya çalışıyorum
Bilgi işlem:Şirketler arası her türlü işlemlerin yapıldığı ofis yada bürodur orada atıyorum migrosa aitsin diyelim migrosta çıkan siparışler,gelen ürünler,giden ürünler vs bunları adetlerinin ve stok sayılarının bilgisayara işlenmesi beraberinde tekson denilen özel cihazla alınan barkodların bilgisayar ortamına aktarılarak yazıcı ile çıktısını alarak tekrar ürünün olduğu yere gelerek etiketini takmakla beraber kalmayıp diğer başka şirket olsun diyleim aynı türde işlemlerin yapıldığı büro tarzı yerlere bilgi işlem deniliyor.. Bligisayar işletmeni:Bilgi işlemin bir nevide büyüğüdür diyebiliriz yani şirkette bir tane bilgisayar bozulsun bu direk bilgi işleme gidiyor ordaki sorumlular hallediyor formatı,programların yüklenmesi ve ağa bağlantılı ve hazır sistem haline getirilinceye kadar uğraşıldıktan sonra tekrar yerine takılıyor. Bunlar nerede çalışırlar;Belediye,hastane,iğdaş,tedaş vs tarzı büyük şirketlerde çalışırlar genelde bazı şirketlerinde kendilerine ait bilgisayar işletmenliği bölümüde bulunmaktadır. Bilgisayar oparetörü:Bilgisayar kullanan ve o bilgisayarlardan sorumlu olan herhangi bir kimseye bilgisayar oparatörü denir bunlar genelde şirketlerde bilgisayar başında çalışan kişilere deniyor.
Bunlar benim bildiklerim yanlışım varsa söyleyebilirsiniz.
Ama bunlarla ilgili daha fazla kaynakları googleden araştırabilirsiniz yani öyle kısa tanımlarla olucak iş değildir yazılı sorusu olsa hadi neyse hadi kolay gelsin hocam
Hocam çok teşekkürler, google de bilgi aradağımda sertifika veren kurslar çıkıyor genelde, yada memurlar.net.Gerçekten lazımdı sağolasın :)
quote:
Orijinalden alıntı: Çağdaş
Hocam çok teşekkürler, google de bilgi aradağımda sertifika veren kurslar çıkıyor genelde, yada memurlar.net.Gerçekten lazımdı sağolasın :)
Rica ederim hocam ama tek yapmanız gereken örnek Bilgi işlem nedir? gibi birşey sorduğumuzda zatenkarşınıza konuları çıkartıyor.
İşinize yarayan bilgi lazım ve daha detaylı olabilicek düzeyde.. memurlar net zaten normal memurlar,özürlü memurların bir arada bulunduğu forum sitesidir.