Şimdi Ara

bilek güreşi hakkında (gir içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir olaya şahit oldum geçen. bir arkadaşım var benim kendisi body builder yaklaşık 2-3 senedir bu işin içinde yarışmalara vs katılmış bir genç. baya hacimli güçlü kuvvetli birisi. bir tanıdık var bizim çocuk ama sadece bir dönem barfiks çekmiş baya hemde. okul yıllarında(1 2 sene önce falan) lisedeyken barfiks çekmiş hergün. biz böyle kafede otururken falan bi an dedi bodyci arkadaş bilek güreşi yapalım diye. bu arkadaşı zayıf gördüğünden herhalde bu barfiks çeken arkadaş bu bodyci olanı saniyede indirdi. tekrardan denediler yine. tekrar tekrar ve tekrar. en son dedi ben indirmicem sadece durucam sen indirmeye calıs. vücutçu arkadaşın biyerleri çıkıcaktı az daha indiremedi en son yine kaybetti dediler işte nasıl böyle kuvvetli bileğin falan. tavsiye ettiği tek şey nizami barfiks oldu. ben zaten Street workout cu olduğum için en çok yaptığım hareketler arasında. bilek güreşi yapmadık o arkadaşla ama ne olur sonuç merak ediyorum. sizce bilek güreşi için en iyi egzersiz barfiks midir ? değilse hangisidir ? bir de böyle bir anısı olan varsa paylaşsın güzel olur

• street workoutu her zaman merak etmişimdir nasıl yapılır falan barfiks çekemiyorum ben ne yapmam laızm

ayrıca bilet güreşinde taktik ve herkesin sandığının aksine bilek değil omuz ve gövdenin kolu döndüren kasları önemlidir
  • Bilek guresinde omuz onemli barfiksin alakasi da odur muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barfiks diyemem, yıllardır barfiks çekerim fakat bileğim güçlü önüme geleni deviririm diyemem hatta iddiam yok.
    Biraz genetik olacak birde bilek için çalışmalar var onları yapacaksın dumble alacaksın elinde çevirecen falan filan. İnternette programlar var.
    1 senedir hacime yöneldim barfiks devam ediyor yine ve bileğimin güçlendiğini biliyor ve hissediyorum. Sadece barfiks çok bişi ifade etmez sonuç olarak.
  • bende body builder yapmama rahmen bir gün arkadaşın biri(şişman) baktım herkesi deviriyor dedim şimdi ben bunu deviririm geldik başladık adamda yağ gücü mü var ne baya sarstı kolumu direndim ama imkanı yok ,deviremicem psikolojik aklıma öfke getirip güç verdim koluma yine çıt yok en sonunda bıraktım resmen kolumu yerinden sökmüstü Allah tan pek izleyen yoktu yoksa karizma -
  • Body'de ne çalıştığına bağlı.

Ben yüzmeyle uğraşmıştım bir dönem. Şuan biraz yağlı ama 40 santime yakın kol çevrem var. 6 senelik body'ci arkadaşımı yeniyordum bilek güreşinde. Şuan ben yağlandım, o acayip abarttı sporu, şuan yeniyor tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

street workoutu her zaman merak etmişimdir nasıl yapılır falan barfiks çekemiyorum ben ne yapmam laızm

ayrıca bilet güreşinde taktik ve herkesin sandığının aksine bilek değil omuz ve gövdenin kolu döndüren kasları önemlidir

Hocam şimdi bir girsem yani yazsam roman olur diyeyim sana şimdi Street workoutta. ne zaman istersen, nasıl istersen, ve nerde istersen çalışabilirsin. şimdi mesela sana şöyle söyleyeyim. bir örnek verirsem, benim bir arkadaşım bu işe başlarken. ona dedim ki, önümüzdeki 3 ay için kendine bir hedef koy. dedi ki önümüzdeki 3 ayın 100 tane nizami şınav çekmek. bunun gibi. işe öncelikle kendine bir hedef bir yol çizerek başlarsın. bunun gibi binlerce örnek verilebilir mesela. 3 ayda mesela 15 barfiks çekicem dersin(hiç çekemiyosan). yada şukadar dips yaparım vs. en başta. en ana hareketlerde uzmanlaşman gerekir. bu sana, çalışmana, azmine, kararlılığına ve disiplinine bakar. 3 ayda da uzmanlaşabilirsin. 6 ayda da. 1 yılda da. yada hiç. atıyorum mesela 70 80 tane nizami şınav çekebiliyorsan. +20 tane nizami pull up yapabiliyorsan. en az 20 25 dips yapabiliyorsan olmuşsun demektir bu antrenmanlar insana inanılmaz bir kondisyon, güç, kuvvet katar. kendin bile şaşırırsın. bu seviyeye gelince artık daha komplike hareketlere geçebilirsin. muscle up olsun, ne bileyim human flag olsun, tek kol barfiks olsun vs. ama bana sorarsan. ben +20 pull up çekecek seviyeye gelince ekstra ağırlık takıp devam etmeni öneririm. böylece kas kazanımı da çok iyi olur. bunların yanında tabii ki beslenme de önemli bir yer tutuyor. sağlıklı, düzenli, saati saatine yemek yemelisin. fastfood dan kesinlikle uzak durmalısın. belki 2 haftada bir falan yiyebilirsin. kola ice tea yada diğer gazlı içecekler yok. erken yatıp erken kalkacaksın. ve her atrenmanda maximumu zorlayacaksın. durmıcaksın. başlarda çok zorlanırsın fakat bir köşeyi döndün mü barfiks şınav ve dipste uzmanlaştın mı daha kimse tutamaz seni. bana göre klasik body building den çok daha etkili, eğlenceli, kondisyon gerektiren, ve daha güzel sonuçlar veren bir çalışma türü. dediğim gibi önce en ana diye tabir ettiğimiz 3 harekette uzmanlaşman lazım. şınav, barfiks, dips

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 27 yaşındaki hocamı yenmiştim
  • Bilek güreşi lisansım var lisedeyken bilek güreşi müsabakalarına katılmıştım iki bölge birinciliğim var. Bir kere de Rusyaya gitmiştik fakat hazin son 0 çektim. 7-8 sene geçti hiç düzenli spor yapmadığım halde kollarım hala boru gibi ayriyetten zayıfım. Ama 4 sene aralıksız her gün belirli saatlerde belirli setlerle el yayı çalıştım. En faydalı olan şey mekik barfiks vs boş iş yani.
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco de Lucia -- 13 Eylül 2013; 19:13:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesertEagle67

bende body builder yapmama rahmen bir gün arkadaşın biri(şişman) baktım herkesi deviriyor dedim şimdi ben bunu deviririm geldik başladık adamda yağ gücü mü var ne baya sarstı kolumu direndim ama imkanı yok ,deviremicem psikolojik aklıma öfke getirip güç verdim koluma yine çıt yok en sonunda bıraktım resmen kolumu yerinden sökmüstü Allah tan pek izleyen yoktu yoksa karizma -

WTF

Body builder üreten bir arkadaş aynı zamanda da psikolojik aklına öfke getiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

bende body builder yapmama rahmen bir gün arkadaşın biri(şişman) baktım herkesi deviriyor dedim şimdi ben bunu deviririm geldik başladık adamda yağ gücü mü var ne baya sarstı kolumu direndim ama imkanı yok ,deviremicem psikolojik aklıma öfke getirip güç verdim koluma yine çıt yok en sonunda bıraktım resmen kolumu yerinden sökmüstü Allah tan pek izleyen yoktu yoksa karizma -

WTF

Body builder üreten bir arkadaş aynı zamanda da psikolojik aklına öfke getiriyor.

ne demek istediğinizi anlamadım ama öfke insana güç kazandırır ....
  • Bilek güreşi gerçek gücü yansıtmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

WTF

ne demek istediğinizi anlamadım ama öfke insana güç kazandırır ....

Haklısın

• Bilek güreşi aslında ön kol ağırlıklı çalışmakta bitiyor omuz da oldukca etkili ayrıca genetikde önem arzediyor tabiki . Yani senin body çalışan arkadaşın 2 3 sene de olsa ön kol çalışmadıysa bilek antremanı yapmadıysa ve karşıdaki eleman genetik olarak ondan iyi ise yenilmesi anormal değil . Benim düşüncem böyle saygılar .
  • ih

• quote:

Orijinalden alıntı: Deadlifter

quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

street workoutu her zaman merak etmişimdir nasıl yapılır falan barfiks çekemiyorum ben ne yapmam laızm

Hocam şimdi bir girsem yani yazsam roman olur diyeyim sana şimdi Street workoutta. ne zaman istersen, nasıl istersen, ve nerde istersen çalışabilirsin. şimdi mesela sana şöyle söyleyeyim. bir örnek verirsem, benim bir arkadaşım bu işe başlarken. ona dedim ki, önümüzdeki 3 ay için kendine bir hedef koy. dedi ki önümüzdeki 3 ayın 100 tane nizami şınav çekmek. bunun gibi. işe öncelikle kendine bir hedef bir yol çizerek başlarsın. bunun gibi binlerce örnek verilebilir mesela. 3 ayda mesela 15 barfiks çekicem dersin(hiç çekemiyosan). yada şukadar dips yaparım vs. en başta. en ana hareketlerde uzmanlaşman gerekir. bu sana, çalışmana, azmine, kararlılığına ve disiplinine bakar. 3 ayda da uzmanlaşabilirsin. 6 ayda da. 1 yılda da. yada hiç. atıyorum mesela 70 80 tane nizami şınav çekebiliyorsan. +20 tane nizami pull up yapabiliyorsan. en az 20 25 dips yapabiliyorsan olmuşsun demektir bu antrenmanlar insana inanılmaz bir kondisyon, güç, kuvvet katar. kendin bile şaşırırsın. bu seviyeye gelince artık daha komplike hareketlere geçebilirsin. muscle up olsun, ne bileyim human flag olsun, tek kol barfiks olsun vs. ama bana sorarsan. ben +20 pull up çekecek seviyeye gelince ekstra ağırlık takıp devam etmeni öneririm. böylece kas kazanımı da çok iyi olur. bunların yanında tabii ki beslenme de önemli bir yer tutuyor. sağlıklı, düzenli, saati saatine yemek yemelisin. fastfood dan kesinlikle uzak durmalısın. belki 2 haftada bir falan yiyebilirsin. kola ice tea yada diğer gazlı içecekler yok. erken yatıp erken kalkacaksın. ve her atrenmanda maximumu zorlayacaksın. durmıcaksın. başlarda çok zorlanırsın fakat bir köşeyi döndün mü barfiks şınav ve dipste uzmanlaştın mı daha kimse tutamaz seni. bana göre klasik body building den çok daha etkili, eğlenceli, kondisyon gerektiren, ve daha güzel sonuçlar veren bir çalışma türü. dediğim gibi önce en ana diye tabir ettiğimiz 3 harekette uzmanlaşman lazım. şınav, barfiks, dips

şınav 20 tane çekerimde düz şınav mı çekip duracağım mesela bb nin mantığını az çok biliyorumda bunun 0. mesela 2 günde bir mi yapacağız bu hareketleri yoksa her gün mü birde dips çekecek yer yok malesef etrafımda aslında barfikste yok zaten ben 2 tane nizami çekebilsem gerisi gelir ama olmuyor

• El yayı çalışın arkadaşlar.

bilek güreşi hakkında (gir içeri)
  • Sacramental kullanıcısına yanıt
    aynen öyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.