Şimdi Ara

BİLARDONUN KURALLARINI BİLENLER ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere her şehirde her ayrı bilardo salonunda bilardonun kuralları farklı oluyor. Her seferinde oynayınca yok çift atış diye bir şey yok, faul oldumu beyaz topu alıp istediğin yere koyarsın kimse karışamaz falan diye herkes bildiğini okuyor. Bu konudan gerçekten rahatsız oluyorum.Kuraları gerçekten tam olarak bilen varmı? Burda bilgileri paylaşalım derim.

Ben ufak bir soruyla başlamak istiyorum. Sona siyah top yani 8 numaralı top kaldığında hangi deliğe atcağımızı söyleyerek atışımızı yapıyoruz. Peki bundaki esas kural nedir? Son top son delik diye bir kural var mıdır? Yoksa uygulaması farklı mı?

Artık bilardonun kurallarını tam olarak bilmek istiyorum, diğer kurallar biliyorum faka bu 8 numaralı top baya sorun oluyor.

Tecrubeli arkadaşlar bizleri burada bilgilendirirse çok sevinirim. Şimdiden bilorda seven ve bilgilerini paylaşan bütün Dh üyelerine teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le.Mans

quote:

Ben ufak bir soruyla başlamak istiyorum. Sona siyah top yani 8 numaralı top kaldığında hangi deliğe atcağımızı söyleyerek atışımızı yapıyoruz. Peki bundaki esas kural nedir? Son top son delik diye bir kural var mıdır? Yoksa uygulaması farklı mı?

O her yerde uygulanan bi kural değil sanırım, tek amacı son topu sokmayı biraz daha zorlaştırmak olabilir diye düşünüyorum. Söylediğiniz deliğe sokamazsanız bitiremiyosunuz oyunu.
  • quote:

Seninde dediğin gibi her yerde farklı oynanıyor.Ben her top için delik söylüyorum mesela.
    Bazıları serbest oynar,Bazıları siyah top için delik söyler.Yani maç yapmadan önce konuşulup kuralları belirleyip maça başlanması gerekir.Asıl kural budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneKaşif

Seninde dediğin gibi her yerde farklı oynanıyor.Ben her top için delik söylüyorum mesela.
    Bazıları serbest oynar,Bazıları siyah top için delik söyler.Yani maç yapmadan önce konuşulup kuralları belirleyip maça başlanması gerekir.Asıl kural budur.

Alıntıları Göster
    Tamam deliği söyleyip atılıyor fakat daha sonra rakipin senin sölediğin deliği söyleyebilirmi acaba?
  • quote:

Tamam deliği söyleyip atılıyor fakat daha sonra rakipin senin sölediğin deliği söyleyebilirmi acaba?

Alıntıları Göster
    Söyleyemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

Söyleyemez

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MaNia©

Söyleyemez

Emin misin :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca Bilenler?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Söyleyemez

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: uffuk

quote:

Söyleyemez

söyleyemez

dipnot: lisede bilorda salonlarına gitmekten okulu bırakmıştım dışardan bitirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: novalgine_plus

quote:

quote:

Söyleyemez

söyleyemez

dipnot: lisede bilorda salonlarına gitmekten okulu bırakmıştım dışardan bitirdim

Alıntıları Göster
    http://www.bilardoturk.com/index.asp?main=2&submain=3&submain2=0

"Eğer her iki oyuncu da kendi grubundaki topları bitirmiş iseler ve her ikisi de 8 numaralı topa atış yapıyorlar ise, bir oyuncunun deklare ettiği deliğe (o oyuncu atışı kaçırdığı taktirde) diğer oyuncu da atış yapabilir. Başka bir deyişle, bazı yeni oyuncuların oynadığı “son top son delik” kuralı diye bir şey yoktur. Kendi top grubunuzda attığınız son topun girdiği delik, 8 numaralı topu atacağınız delik ile ilgili değildir. 8 numaralı topu istediğiniz deliğe atabilirsiniz."

N'apıyım ben şimdi

• quote:

http://www.bilardoturk.com/index.asp?main=2&submain=3&submain2=0

"Eğer her iki oyuncu da kendi grubundaki topları bitirmiş iseler ve her ikisi de 8 numaralı topa atış yapıyorlar ise, bir oyuncunun deklare ettiği deliğe (o oyuncu atışı kaçırdığı taktirde) diğer oyuncu da atış yapabilir. Başka bir deyişle, bazı yeni oyuncuların oynadığı “son top son delik” kuralı diye bir şey yoktur. Kendi top grubunuzda attığınız son topun girdiği delik, 8 numaralı topu atacağınız delik ile ilgili değildir. 8 numaralı topu istediğiniz deliğe atabilirsiniz."

N'apıyım ben şimdi

Alıntıları Göster
    ıstakaların ustasıyım,esmerin hastasıyım diye giriş yapayım:)

her top atılacakken delik söylemek şarttır sadece siyah değil.söylenen delik bidaha söylenebilir.

söylenen top söylenen deliğe girmezse veya başka deliğe gierse veyaa başka top başka deliğe girerse(buna karambolde denir)bu durumda sıra rakibe geçer.giren top çıkartılmaz.beyazda kaldığı yerden devam eder istenilen yere konulmaz.

faul durumunda çift vuruş diye bişey yok.beyazı alır istedğin yerden başlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

her top atılacakken delik söylemek şarttır sadece siyah değil.söylenen delik bidaha söylenebilir.

söylenen top söylenen deliğe girmezse veya başka deliğe gierse veyaa başka top başka deliğe girerse(buna karambolde denir)bu durumda sıra rakibe geçer.giren top çıkartılmaz.beyazda kaldığı yerden devam eder istenilen yere konulmaz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: berat23

8 toptan bahsediyoruz dimi. nasıl her top için delik söylücez?

• quote:

Onun olayı sanırım son topta, şansa bala bir vuruş sonucunda siyah top girip de sayı alınmasın diye. Yani işi şansla değil tecrübeyle bitirme olayı bir nevi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paramparca

quote:

Onun olayı sanırım son topta, şansa bala bir vuruş sonucunda siyah top girip de sayı alınmasın diye. Yani işi şansla değil tecrübeyle bitirme olayı bir nevi.
    beyazı deliğe sokarsa,istediğimiz yere koyabiliriz değil mi?

bazıları çizgilerin belirlediği alan içinde koyabilirsin falan diyorda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: paramparca

quote:

hazır konu açılmışken bnde soriim. istanbulda bildiğiniz snooker masası var mı? düzgün bi yer olursa sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade77

beyazı deliğe sokarsa,istediğimiz yere koyabiliriz değil mi?

bazıları çizgilerin belirlediği alan içinde koyabilirsin falan diyorda..

Alıntıları Göster
    her top için delik söylenir mi ya..yeni yeni kurallar icat etmeyin..son topta bi delik söylersin oraya sokarsın.
    istediğin yere koyamazsın topu..açılışta beyaz topu koyduğun yere koyarsın..ikinci noktaya denk geliyodu sanırım..
    amerikanı sevmem gerçiçok karambol, az 3 top oynardım eskiden..bayaadır oynamıyorum..çok güzel yenilirim..hep yenilirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

her top için delik söylenir mi ya..yeni yeni kurallar icat etmeyin..son topta bi delik söylersin oraya sokarsın.
    istediğin yere koyamazsın topu..açılışta beyaz topu koyduğun yere koyarsın..ikinci noktaya denk geliyodu sanırım..
    amerikanı sevmem gerçiçok karambol, az 3 top oynardım eskiden..bayaadır oynamıyorum..çok güzel yenilirim..hep yenilirdim

Alıntıları Göster
    Delik söylemek zorundadır ?
    Her atışında da bunu belirtmek zorundadır .
    Mesela sen orta deliği seçtin atamadın diğer arkadaşın atmaya çalışırsa o deliği kullanamaz .
    Ve her seferinde atıcan deliği söyleyip eğer yanlış deliğe atarsan sayı karşı tarafa geçer .

Siyah top için konuşuyodum ben yaff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 1 Ağustos 2008; 2:35:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Mesela sen orta deliği seçtin atamadın diğer arkadaşın atmaya çalışırsa o deliği kullanamaz .
    Ve her seferinde atıcan deliği söyleyip eğer yanlış deliğe atarsan sayı karşı tarafa geçer .

Siyah top için konuşuyodum ben yaff

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

nasıl ya gerçekten mi? 8 top için deilmi. mesela ben çizgili topları aldım dielim. her topu sokarken deliğimi söylücem?

• quote:

quote:

nasıl ya gerçekten mi? 8 top için deilmi. mesela ben çizgili topları aldım dielim. her topu sokarken deliğimi söylücem?

Alıntıları Göster
    Hayır ya öyle saçmalık mi olur .

Ben siyah top için konuşuyorsunuz sandım pardon

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Alıntıları Göster
    quote:

yukarıda bi alıntı yaptım,, orda öle demio kafa karıştı gene

• quote:

quote:

yukarıda bi alıntı yaptım,, orda öle demio kafa karıştı gene

Alıntıları Göster
    Ben bulunduğum yerde de başka yerlerde de dediğim gibi oynuyorum .

Netten oynamaya kalksam gene bu şekilde oynuyorum .

Benim için kural bu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.