Şimdi Ara

Bigmac menü 140 LİRA oldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 yılında 13.95? olan Bigmac menünün restoran fiyatı an itibariyle 140 TL oldu. Eve sipariş fiyatı ise 170 TL oldu.


    Bigmac menü 140 LİRA oldu!



    Teşekkürler Ak parti, teşekkürler erdoğan!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Daha önce müstehak demiş miydim? Bigmac menü 140 LİRA oldu! 

  • Bir şeyede benzemiyor.
    Bir şeye benzese.
    Ben bunlarla doymuyorum da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Aynen akpli kardeş bu durumun suçlusu akp değil vatandaş. Yoksa bütün yemekler çok ucuz ama vatandaş aptal ya işte ille de 140 liraya big mac yiyeceğim diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meşhur big mac endeksine göre şu an 5.17 usd ediyor. arjantin ve lübnana bakınca durum ortada. fiyatların isveç, danimarka, ab ortalaması ve abd ile yarıştığını da belirtmek gerek. ilk saydığım ülkelerde pahalı olma nedeni ile ikinci grubun neden pahalı olduğu arasındaki farkı ise açıklamaya gerek yok. 2014te erasmusa danimarkaya gittiğimde aklım çıkmıştı big mac fiyatlarını görünce burada 10 küsürken orada 60 küsüre geliyordu lira bazında. şimdi eşitlenmişiz sayılır. eskiden en azından ülke döviz bazında ucuzdu, şimdi hem döviz bazında pahalı, hem de kalite olarak daha düşük.







  • Boşver hocam. Big Mac'i mevsiminde yiyin falan da diyebilirdi. Gerçi iki türlü de aynı yere varıyor tespitiniz üzere.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam 200 TL verip markalı pizza görün pizza demeye bin şahit isterdi , adamlar 200 TL pizza yapıp satamayacak duruma gelmiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş verin BigMac düşünsün. Yenmeye ihtiyacı olan o, biz değiliz. Yemezseniz fiyat düşer, yerseniz çıkar. Tamamen fiyatı belirleyen yiyenler. Çünkü fiyat fazlasıyla abartı. Bakın görün yemeyin fiyat nasıl 100 TL altına iniyor.

  • 52% yemeği hak etmiyor umarim 200 tl olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 16 Ağustos 2023; 21:48:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yalnız Türkiye'deki Big Mac ile ABD ve Avrupa'daki Big Mac arasında dağlar kadar fark var. Türkiye'deki uluslararası fast-food zincirlerindeki porsiyonlar ABD/Avrupa'daki çocuk menüsü boyutunda.

  • dolcia kullanıcısına yanıt

    Bu arkadaşın kırmızı reçeteli ilaçlar kullandıgını düşünüyorum. Lütfen bloklayın ve yazmayın.

  • Hamburger faydalıdır yiyin, çünkü içinde et var.

  • Aşırı normal bir durum, Çünkü izmir de nereye gitsem starbucks lar cafeler ağzına kadar dolu millet sıra bekliyor.

    BG MC Popayes gibi restorantlar da ağzına kadar dolu. Bu durumda adamlar satışlarına göre yani arz talep meselesi olarak istatistiklerine bakınca basıyorlar zammı.

    Halbuki bim de susamlı hamburger ekmeği 4 lü 27 tl, Hamburger köftesi 60 tl, içine biraz marul ve mayonez veya hamburger sos sıkınca çok daha iyisi oluyor hemde 2 tane bigmac çıkıyor 90 liraya. 5 liralık patates 1 lt kola aynı fiyata 2 menü almış oluyorsun.

    Millet de şu yönden haklı, Artık ev araba doktor mühendis için bile hayal oldu, 2 milyona 2+1 ev bulamıyorsun. Araba alamıyorsun, arsa marsa alamıyorsun. millette madem bir halt alamıyoruz alamıyacağız da bari yiyelim içelim gezelim diyorlar.

    Eğitim seviyesi biraz artsa zaten çözülecek herşey ama. kapitalist sistemi anlamak istemiyor bizim insanımız. Komünist sisteme o kadar karşılar ki kapitalizm den başka birşeyi duymaya bile tahammülleri yok çünkü şuanki kapitalist sistemde istedikleri siyasal islam dimdik ayakta duruyor.

    Asıl olay Kışın başlayacak. 2000 tl doğalgaz faturaları gelmeye başlayınca hem soğukta hemde çoluk çocuk baba bana bigmac al dediğinde :D görücem ben insanları.

    MÜSTEHAK hemde sonuna kadar. kurunun yanında bizde yanıyoruz ama, Bileti pahalı bir komedi filmi gibi düşünüyorum ben. O bedeli ödüyorum ama markette çevremde akp ye oy veren beyinsizleri aaa her hafta zam mı olur deyip kasada malzeme bırakanları görünce kahkaha atıyorum. bıraktığı şeyide ben alıyorum bön bön bakıyorlar..





  • big mac 100 tl olduğunda yemeyi bırakmıştım. tamam ülkede enflasyon var da sen fastfood'sun be kardeşim, rütbeni bil, bu fiyatlar ne. kocaman kuşbaşı kaşarlı pideyi 120 tl ye yiyorum ben şu an.

  • Fiyat pahalı olabilir. Boyut ufak olabilir. Bunlar elbette tartışılır. Tartışılır da her zamlı ürün başlığında insanların konuyu farklı yerlere çekmesi beni öldürecek.


    - Big mac yemeyin zararlı.

    Tüm dünyada o yüzden satılıyor çünkü, ayrıca her gün yenen bir şey değil.


    - Big mac hamburger mi aynı paraya whopper var?

    Whopper istemiyor, Big mac istiyorum?


    - Big mac yiyeceğine lahmacun ye, pizza ye, x ye, y ye. Daha sağlıklı daha ucuz oh mis.

    Canım big mac çekti belki lahmacun istemiyorum?


    - Evde yap.

    Tabii arkadaşla buluşmaya giderken yanımda yemek götürecektim sizler de haklısınız.


    Evde yaparak, tercihleri değiştirerek ya da tamamen yememekten vazgeçerek pahalılığı durdurmak mümkün olsaydı mevsiminde yiyeceksin sebzeyi meyveyi teorisi gerçek olurdu en başta. Yaz bitiyor bamya 170 lira mesela.


    - Bamya yeme sen de ölmezsin?

    Tamam.


    Dipnot: Bu yazıdaki hiç bir şey gerçeği yansıtmamaktadır ve tarafıma hamburger doktor tarafından yasaklanan yüzlerce yiyecekten sadece biridir.





  • robotica R kullanıcısına yanıt

    Geçen hastanede yatarken yemekte bamya çıkmıştı; fiyatını bileydim daha yavaş yerdim, çünkü bir daha yeme imkânım olmayacak gibi.

  • Bizdeki big macle amerikalının yediği aynı olamaz. O adamlar hayvan gibi yiyor bizdekinden 3 tane söyler daha yok mu der. Yani amerikada buradaki hamburgeri sattıklarını hiç sanmıyorum.


    Zaten kalite öyle düştü ki önceden patatesleri falan başka olurdu dışarıda öyle yapan mekan yoktu. Şimdikiler ezik büzük tatsız ve az.

  • 5 dolar para mı ki hocam

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.