Şimdi Ara

Bf4 Performans Sorunu Yasayanlara Cozum (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
24
Favori
16.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mikelanj

Ani frame dususleri, karelenme, anlik takilmalar yasayanlar icin cozum;

http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility

Reddit forumlari bu cozumle calkalaniyor arkadaslar, denedim, benim de isime yaradi, oyun simdi gercekten yag gibi akmaya basladi. Normalde sistemim Bf3'u ultra v-sync acik akici sekilde oynatirken Bf4'u hic bir ayarda (low bile) akici oynayamiyordum. Oyun ici Fps degerleri ultra'da bile 80'lerde gezerken anlik takilmalar (stutter) beni deli ediyordu.

Bu program registry'ye mudahele ederek windows'un kullanmadigi cpu cekirdeklerini kullanima aciyor. Programi calistirip scan ettiriyorsunuz, park etmis cekirdekleri buluyor. Unpark all diyip restart atiyorsunuz hepsini devreye sokuyor. Boylece elinizdeki beygir gucunu sonuna kadar hizmetinize sunuyor. Forumdaki kullanicilarin bazilari yuzde 30 yuzde 40'lara varan performans artisi yasamislar. Benim kare oranlarim zaten iyiydi cok artmadi ama oyunun akiciligi geri geldi.

http://www.reddit.com/r/battlefield_4/comments/1puiok/getting_cpu_lag_in_battlefield_4_i_found_a_fix/

Bu da programin kullanimi, xfactor video hazirlamis;

http://www.youtube.com/watch?v=QkfIFP0g2xY

Umarim sizin de sorunlarinizi cozer, ben gercekten bu islemden sonra oyundan daha fazla keyif alir oldum.

Hocam bu programı bende kullandım fakat eski haline nasıl geri döndürücem ?

GalataSaray A.Ş.

• SayK0-92 kullanıcısına yanıt
    Programdan geri alinamiyorsa Regedit'ten hallolur buyuk ihtimalle. Bilgim yok fazla, ben "unpark" yapip biraktim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mikelanj

Programdan geri alinamiyorsa Regedit'ten hallolur buyuk ihtimalle. Bilgim yok fazla, ben "unpark" yapip biraktim.

program haricinde şoyle bir yontem daha bulunmakta;

Başlat>regedit>düzen>bul>bunu arama yerine
    yapıştır. (0cc5b647-c1df-4637-891a-
    dec35c318583)

-Sizce hangisi daha avantajlidir ???

Vede bu islemi umarim her pcyi actigimizda yapmiyoruzdur ? 1 Defa yapiyoruz ve tamamdir ???

Bf 4 teki micro stutter gercekten berbat bir durum,Gpu kullanimlari dusuk kaliyor.Sanirim oyun firmalarinin oyunu bunlar :) Yeni karta teşvik...

• Sanal çekirdeklerde sanırım işe yaramıyor. Üstelik oyun daha kötü oldu bende, belki başka bir sebebi vardı emin değilim. FPS 50'nin altına düşmemesine rağmen tam olarak akıcı değildi oyun. Sistemdeki başka sorunlar nedeniyle format attım. HT'yi kapattım ve unparking yapmama rağmen düzeldi. Şu anda problem yok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Zaten HT'nin kapatılması gerektiği ile ilgili yorumlar okumuştum birkaç incelemede. Kesinlikle FPS artışı sağlıyor yazıyordu.

Orijinalden alıntı: artuda

Sanal çekirdeklerde sanırım işe yaramıyor. Üstelik oyun daha kötü oldu bende, belki başka bir sebebi vardı emin değilim. FPS 50'nin altına düşmemesine rağmen tam olarak akıcı değildi oyun. Sistemdeki başka sorunlar nedeniyle format attım. HT'yi kapattım ve unparking yapmama rağmen düzeldi. Şu anda problem yok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Zaten HT'nin kapatılması gerektiği ile ilgili yorumlar okumuştum birkaç incelemede. Kesinlikle FPS artışı sağlıyor yazıyordu.

Güzel bilgi olmus teşekkür ederim. Ancak bana ht'nin açılımını yazar misin? Cunku ben formattan sonra baktigimda ht bende herzaman enable. Kapattigimda bf de oyun tikanio. Tam oyuba girio on saniye sonra tikanio. Şu yüzden sordum yanlis htyi mi kapatim acaba

Ht bios da enable olanlarin başka bi yolla kapatma yöntemi warmi

İ7 6700K // MSI Z170A M7 GAMING // GSKILL RIPJAWX 16 GB DDR4 2400MHZ // GIGABYTE GTX 980 Tİ XTREME EDİTİON RGB // ASUS ROG PG348Q 100hz // THERMALTAKE X31 KASA // CORSAIR BRONZE 80 750 WATT // LOGITECH G910 GAMING KLAVYE // LOGITECH G303 GAMING MOUSE // RAZER TİAMAT ELİTE 7.1 REAL // ASUS STRIX SOAR 7.1 SES KARTI // KINGSTON HYPER X SSD // WD BLACK 1TB

• İşlemci ısınmasına dair birşey diyen yok.Minik bi test yapmış olan veya tecrbesi olan biri yok mu ?

İşlemci çöp olmasın

Steam İD:PlayasTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playas

İşlemci ısınmasına dair birşey diyen yok.Minik bi test yapmış olan veya tecrbesi olan biri yok mu ?

İşlemci çöp olmasın

Elbet ısınacak lakin aynı oranda fan devri artacağından sıcaklığın bir düzeyde sabitlenmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRK_Z7D

win 8 de işe yaramıyor.
    ben bi tane win 8 de çalışan buldum bu linkihttp://bitsum.com/about_cpu_core_parking.php

resimdeki gibi yapıp apply ve sonra OK iş bitmiştir.
    Performans artışı aldım.

Bf4 Performans Sorunu Yasayanlara Cozum

ben ikisinde de disabled yaptım ama elle 99a çektim. gpunun %100 olmamasıyla aynı mantıkdan dolayı

• hacilar bütün her şeyi denedim yine ayni atiyor çalişmayi durdurdu diyor ne yapmak lazim bir fikir verin bu yöntemleri uygulayinca kasmalar azaldi ama hala atiyor hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler "core parking" hiç yeni bir olay değil ve malesef bu konunun BF4 ile gündeme gelmesi Windows'un değil EA'nın başhıyarlığı. 2014 yılında her yeri multicore Cpu'lu makinalar kaplamışken EA oyunu tüm çekirdek ve thread'lere yayacak şekilde optimize edip tüm işlem gücünü kullanabilmeli. Bir başka deyişle, çekirdekler babalarının hayrına park etmiyorlar, eğer akıllı bir program (oyun, encoding app, video player, şifreleyici) çok çekirdek talep ederse park durumu rafa kalkıyor ve Windows tüm çekirdekleri Intel Cpu'lardaki FW ile konuşarak devreye sokuyor. Buna en güzel örnek TrueCRYPT isimli programdaki benchmark aracı. Coreparkingi kapatmadan tüm çekirdekleri yüzde 99'a vurduruyor. BF4 için bu çözüm EA'nın hıyarlığını dolaylı yoldan kullanıcının aşmasıdır. Başlığı açan kardeşimize yinede çok teşekkürler.

Tamamen haklısın.Yani oyun yapımcıları adam gibi oyun yapmıyorlar orta düzeyli sistem yapanlar için dahada zor.Ben imzamdaki sistemim ile istediğim performansı alamıyorum.Battlefield 4 için geçerli sadece.

Diğer Oyunlarda fazla sorun yok.Birde şöyle bi sorun var.Her oyundada geçerli Blizzard oyunlarında bile var bu sorun.Ses kartı ile oyundaki performans arasında fps düşüşü oluyor.Genelde realtek ses kartı kullananlar bu sorunu yaşıyor.Diablo 3 oynarken sound yerinden ses değerini en yüksek yapmıştım.elite canavarlar çıktığı zaman baya bi karmaşa oluyordu canavarlar falan işte o zaman ses yüzünden fps 70 60 a kadar düşüyordu.@peset sayesinde ses kalitesini en düşüğüne çektim 170 den aşağı indiğini görmedim.Battlefield 4 oyunundada hiç deneyemedim düzgün bir şekilde headphones seçili şuan hi-fi gibi speakers type seçenekleri vardı.

Belkide Realtek ses kartları yüzünden çoğu oyundan performans sorunu yaşıyoruz.Bu anlattıklarımı "hadi canım sende" gibi düşünenler olabilir.Gerçekten bu olay var.harici ses kartı veya computer management(aygıt yöneticisi) oradan realtek sound card'ı disable yapacağım .Yakın bi zamanda deniyeceğim ses kartı alıp bakalım farkı tespit edersem konu açıp herkesi bilgilendireceğim.

|
    Battlefield 4 için HT Enable kalsın disable yapınca çok takılıyor fps düşüyor.ve Process lasso öneririm .Unpark cpu yapmak isteyenler process lasso kullansın yoksa işe yaramıyor diğer dandik programlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 14 Nisan 2014; 22:41:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Archelot

Windows 8'de parking diye bir olay yok bilginiz olsun.

Malesef var.Ve regedit'ten sonu 83 ile biten değeri değiştirince 3-4 gün içinde core park unpark olayıda bozuluyor.unpark all diyorsun işe yaramıyor.En son process lasso 64 bit indirmiştim o program ile ayarladım.Dahada kurcalamam bozuluyor çünki. Dediklerim Windows 8.1 için geçerli .

anlamadığım bir nokta var nvidia experience ile optimize ettiğim halde aynı sorun

sebebini bilen varsa yardım edebilirmi?
  • Hocam biraz geç gördüm bunu. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Oyunu low a getirsem kasıyodu az çok. Pc yi kırıcaktım sinirden. Şimdi ise hight da oynuyorum. Allah ne muradın varsa versin kardeşim. Gerçekten çok çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: mustafaemre10

oha okadar fark ettirdimi

Senaryo modunda evet bu oyarlarda oynayabiliyorum. Tabi multiplayerda kasmam gerekti bazı özellikleri ve arada kasma oluyor ama yapıcak bir şey oyk. Bu kadarı da yeterli benim için.
  • Bende Amd Phenom x4 9650 var 4 çekirdekli işlemci. Oyunda msı afterburner ile baktığımda cpu kullanımı yüzde yüz sabit değil, 80 - 100 arası gidip geliyor, bf4 te multide ani fps düşmeleri var var.acaba bu unpark yöntemi bende işe yarar mı ? Işlemcimi 2.3 ghz den 2.8 e overclok ettim. Bunun üzerine unpark işlemi sıkıntı yaratır mı ?

Edit: Yaptım arkadaşlar oldu 4 çekirdek işlemcimin 2 çekirdeği parked olmuş unpark yaptım. Tüm çekirdekler açıldı ve ani fps düşmeleri ortadan kalktı. Oyun akıcı hale geldi. Işletim sistemim windows 8.1 x64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 9 Mayıs 2015; 20:27:38 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.