Şimdi Ara

Beynimizin %100 unu Kullanıyor Olsaydık..... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
5.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    fixlendi o bug yeni güncelleme ile artık kullanabiliyorsun sen daha yapmadın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: histrio

kaynak vererek açın böyle konuları inandırıcı olsun biraz :D

lucy
  • Aslında ne kadarını kullandığımız size bağlı.Yani şöyle.Sen yeni şeyler öğrendikçe , yeni tecrübeler edindikçe , yeni şeyler gördükçe , insanlarla tanıştıkça herşey beyninde bir sinir hücresine kaydedilir.Eskiden pasif yani kullanım dışı olan sinir hücresi artık aktif olur.Siz de artık düşünürken o sinir de katkı yapar.Asıl düşünmeye etki eden şeyler anladığımız , önem verdiğimiz ve bize diğerlerinden daha çok duygu yaşatmış olanlarıdır.Yani eğer bir şiiri ödev gereği ezberlediniz.Ama ne anladınız , anladı iseniz de sizin için önemi yok.Düşünmeye çok etki eder ve arka planda kalır.Ayrıca gördüğümüz herşey kaydedilir ama düşünmeye önemli olanlar daha çok etki eder.Görsel hafızası çok olanlara daha az etki eder.Ki görsel hafıza da size göre şekillenir ve güçlenir.Beynimiz bölümlere ayrılır.Mesela görsellikle ilgili olan kısımda daha çok görsel şeyler olur.Daha da 5 duyunun beyinde işlenmesi ve zeka ile ilgili çok şey var ama ben anlatacak kadar bilgili değilim.

Beynimiz vüdudu kontrol etmez.Omirilik soğanı tüm vücutsal olayları kontrol eder(sindirim , boşaltma , bağışıklık vb.) .Yani beyin sadece zihne ayrılmış.Beyin yaşamsal olarak sadece kan basınç ve sıcaklığını düzenler.Omirilik de beynin parçasıdır ve beyinden gelen sinyalleri vücuda , vücuddan gelen sinyalleri beyne iletir.Vücudda sinir sistemi ile yapar bunu.Yani omirikden gelen hareket sistemi sinir sistemi ile parmağa gider.Parmak acı hissini sinir sistemi ile omiriliğe gönderir.Beynimizin beyincik kısmı da dengeyi sağlar.Aslında bunlarda beynin parçasıdır ama düşünmeye ve duyulara (dokunma hariç) etki etmez.

edit:Zeka sadece fen , mat değildir.Çok iyi kitap yazmak , çok iyi futbol oynamak da yüksek zekadır.

edit:%100'ü kullanan insan yoktur herhalde.Varsa da kafayı yer.Ayrıca iyi hafıza da zamanla kendinizin kazandığı birşeydir.Ama şu manyak iyi hafızalar size bağlı değildir.Anormaldir.Allah'ın imtihanı yada hediyesidir insana.

edit:Zekayı sen kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winxperror -- 25 Ağustos 2014; 23:23:11 >

• Lucy yi izleyip konu açmış
  • iyi sallamışlar insanlar ne meraklı bu zeka olaylarına çalışın istediğiniz herşey olur zaten adam %100 ulaşma amacı yatığı yerden beyniyle iş yapmak
  • var mı böyle bi mantık ya beynimizi yüzde olarak kullanmıyoruz ki beynin her tarafını kullanıyoruz ha bide kullanmayacaksak beynimizi niye 1 kilo 30 gram olsun ağırlık yapmasın yaa :D
    Ne işler var arkadaş ya
  • bu ne lan skyrim mi oynuyon değişik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala su cocukca seye inanan var, yok %1ini yok %10unu beynin her bolumunun ayri bir islevi var senin beynin tek isleve calisiyorsa bilemem tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 25 Ağustos 2014; 19:46:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saydın mı

• %50'sini kullanabilseydik uzayda oksijensiz yaşayabilir miydik?

Oksijensiz kalmak beyinle ilgili değildir,solunum ile alakalıdır.

Konu içeriği Facebook'tan kopyalanmış gibi duruyor.

• Zaten kullanıyoruz.

quote:

Günümüzde popüler bir cümle gezinip dolaşıyor,genellikle buna herkesin inandığı bir cümle “İnsanlar beyninin %3 ünü kullanıyor” şeklinde.Bu cümleye ilk zamanlar bende inanıyordum ama şimdi bana çok komik geliyor.Zeka mantığı nedir ki? Yani nasıl ölçülüyor bu zeka IQ saçmalığına kesinlikle inanmıyorum ben;çünkü IQ da sorulan 1-2 soruyu bilmiyorum diye salak olacak halim yok dimi.Bu kelime ile araştırma yaparken bir web sitesine denk geldim ve bu konu ile ilgili yorumları okumaya başladım.Yorumların içerisinden bazı örnekleri burada vermek istiyorum:
    -----bildiğim kadarı ile %3ünü kullanabiliyor insanlar.eğer %100 kullanabilse havadaki atomların üstünde yürüyebilirmiş.böyle bir şey okuduğumu hatırlıyorum
    -----Arkadaş bu olayı baya abartmış.%100 ünü kullanırsak uçuyoz baksana.Havadaki atomların üzerinde yürümek zeka ile alakalı bir durum olabilir mi ? Yani adam 99 da kalsa takılarak yürüyecek bumudur ?Zeka ile alakası yok ama istek ile alakası kesinlikle var.Yani zeka ile alakası yok kişinin istemesi ile alakalı bir şey.Bir kişi isterse de zekaya gerek yok.. %100 veya %3 fark etmez.%lik beyin zeka sistemini söyleyenleri ve inanları kınıyorum..
    ------%10 die biliyorum...arada tabi istisnalar oldu Einstein gibi..
    -----Evet birde bu var Einstein daha zeki o daha fazla kullanıyor.Nerden biliniyor daha zeki olduğu.Beynini açmışlarda yarısı boş yarısı dolumuymuş ne ile ölçmüşler bu zeka olayını.Bulduğu formüllerle,Nobel ödülleriyle değildir herhalde.Düşünsenize Einsteinilk önce beyninin %10 unuı kullanıyordu sonra formüller bulunca %50 ilahi güç,daha sonra Nobel alınca %60..He sonra ne oldu karısı onu terk edince %50 ye düştü.Almanların başına gelen nazi onu Almanya’dan kovunca %40 oldu. Bunlar çok komik masallar bence.
    ----- hakikaten merak ettim..kaçta kaçını kullanıyoruz ve bu öğrenilebilirimi (kaçta kaçını kullandığımız)
    -----Bir arkadaşta yorumda soru sormuş.Kardeşim gerçekle ilgisi olmayan şeylere hurafe denir.Zeka kullanımı hurafedir.
    ----- ben dahi denilen kişilerin %7 sini kullanabildiklerini duymuştum.
    -----vay be ben beynimin %7 sini kullanıyorum belki o zaman ben dahiyim.Haha çok komik bunlar arkadaşlar ya.Bir de hiç farkında mısınız yüzdeler sürekli değişiyor.Dil gibi bir şey bu ya Türkiye’de 15,Almanya’da 8 gibi mi acaba ?
    Ve dahası..
    * Bilim adamları %4 civarını kullanabiliyoruz demişti.
    * %50 kullana bilen bir insan dağları yerinden oynatabiliyormuş.
    * İnsanlar beyinlerinin %3 'ü ile %4'ünü kullanabiliyormuş, Ünlü matematik
    dahisi Einstein ise %9 ' unu kullanabilmiş diye bir yerde okumuştum....
    * bende normal insanlar %2-%3 diye biliyorum.. bir de şöyle düşünün her insanı eşit sayarsak biri iş bulamazken diğeri mucit oluyor yani aslında her ikisinde de eşit beyinler var ama biri %3 ünü kullanıyor biri daha fazla kullanıyor. ( EN SAÇMA DÜŞÜNCE BU )
    * %20 arkadaşlar..İstatistiklere göre %30'unu kullananlar bile var ama bu rakam maksimum tabi ki..Bende %2-3 civarı zannediyordum ancak kendi doktoruma sorduğumda istatistiksel bilgiyi verdi bana..
    * insan beyninin yüzde 10unu kullanıyor Einstein belirlemelere göre 12 falan kullanıyordu
    * arkadaşlar atmayalım lütfen!!!!!!ALBERT EINSTEIN bile %3'ünü kullanıyormuş.bunu sağlam bi kaynaktan okudum.yani ALBERT EINSTEIN bu kadarını kullanabiliyorsa normal insanlar ne kadarını kullanır hesaplayın...

Bir hikaye;
    Sunucu : Evet Ricardinho şuan yüzde kaçta kaç ile oynuyorsun ?
    BJK Oyuncusu : İnsanlar yüzde kaç ile oynadığını bilseydi, her maça %100 ile oynamak için çıkardı.
    Buda ona benzer. İnsan beynini maksimum derecede kullanıyor bununda % kaç olduğunu kim nereden bilecek

Tubiktak’tan açıklama;
    Öncelikle sorunuzun başında belirttiğiniz varsayıma göz atalım isterseniz: “Beynimizin çok düşük bir yüzdesini kullanırız.” Yaklaşık bir asır önce ortaya atılan bu iddianın kaynağı bazı bilim insanlarının söylem ve bulgularının yanlış yorumlanıp çarpıtılmasına dayanıyor. Bugün, sinir bilim ve beyin görüntüleme tekniklerindeki gelişmeler öyle gösteriyor ki, beynimizdeki tüm sinirler çeşitli eylemler sırasında aktive oluyor. Daha açık bir deyişle, kullanmadığımız herhangi bir sinir ağı bulunmuyor. Konuyla ilgili bir başka yaklaşımsa sinir hücrelerinin herhangi bir uyarıcı almadıklarında dejenere olarak işlevselliklerini kaybediyor olma özellikleri. Örneğin, görsel sistem. Gelişmenin erken dönemlerinde göz sinirleri yeterli uyarıcıya maruz bırakılmadıklarında görme yetisi kayboluyor. Benzer şekilde, eğer ki beynimizde kullanılmayan sinir ağları bulunsaydı, işlevselliklerini kaybetmiş olmalarını beklememiz gerekirdi. Fizyolojik kanıtlar bir yana, iddia evrimle de uyuşmuyor. Aktif olmayan, hayatta kalma mücadelemize katılmayan sinir ağları içeren büyük bir beyin evrimsel gelişimle de bağdaşmıyor.
    Beyin yüzdesinin psikolojiyi önemli ölçüde etkilediğini savunuyorum

• Böyle bir şey yok... Sadece myth. Amerikan bir filozofun "Beynimizi tam olarak kullanamıyoruz, insan beyni potansiyeli çok" demiştir. Bunu yanlış anlayan(!)lar bunu insanların üzerinde bir fırsatçılık gibi kullanmıştır. Onu bırakın buna film bile yapıldı abi
  • filmde gördüğünü gerçek sanmak bırakın arkadaşlar bunları, yüzde1'ini bile kullanıyosanız bunu en verimli şekilde kullanmaya çalışmak en iyisi
  • Şu saçma muhabbet yine çıkmış piyasaya. Az araştırıp öyle konu açın lan.
  • Arkadaslar lucy i falan izlemedim vede yorumlariniza Dikkat ederseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur.

Lucy akar

aynen izleyip gelmiş
  • %3unun kullanildigini geriye kalaninin bos beles orada glikoz yaktigini sananlar...

• filmi izlemeyenler için :D
    http://www.imdb.com/title/tt2872732/
  • Beynin pasif olan herhangi bir kısmı yoktur.Tıbben kanıtlanmıştır yani beyin %100 çalışmaktadır.Bildiğim kadarıyla %10 senin kontrolünde hafıza ve bilinci oluşturan kısım.Hani hareketleri kontrol etmemiz falan.Kalanı ise vücut işlevleri için işte organların çalışması uzun süreli hafıza vs. şeyler için.Yani sen bütün %100 e hakim olsan yani bilincin kontrolünde olsan muhtemelen organlarının dengesini bozar ölürdün şaka bir yana hani inanmayın öyle şeylere.Elbet insan beyninin bazı gizemleri var ama ama öyle insanı süper bişeylere çevirebilecek şeyler değil tabi bunlar
  • beyninin tamamını kullanamadığın için sanıreım böyle aptallıkalra inanıyorsun :(
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.