Şimdi Ara

Beynimi kemiren düşünceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim merhabalar, biraz canım sıkkın, aklımı kurcalayan bir takım düşünceler var, sizlere açmak, biraz da içimi dökmek istedim.

Araba almadan önce aklımda farklı olma isteği vardı. Aracımın gri, siyah, beyaz gibi sıradan renklerden olmasını pek istemiyordum. Aslına bakarsanız hala "Şeker Beyazı, Kum Beji" gibi renkler bana son derece sıradan ve zevksiz geliyor. Fiat Palio'nun fıstık yeşili ve turuncu renkleri, Alfa Romeo'nun kendine has kırmızısı nasıl beğenilmez ki. Aracımı alırken de aynı heyecan vardı. Metalik mavi bir arabam olacaktı. Evet aracımın rengi çok güzel belki ama, arka bagaj kapağındaki oynamalar ve stop lambalarının görüntüsü ile arkadan bakınca aracıma, hiç hoşuma gitmiyor. Kötülemek istemiyorum ama yakışmadığını düşünüyorum diye hafifçe ifade edeyim. Aracımın önü, yanı her şeyi çok güzel (Çünkü orijinal) ama arka tarafı perişan geliyor. Aslında aracımdan çok memnunum. Yaşına göre çok iyi bir araba. Ama öyle ki, keyfekeder arka bagaj kapağını değiştirmek istiyorum. Stopları ile birlikte 1000 liradan fazla bir parayı çıkarmayı göze aldım. Yeter ki araba orijinal gibi olsun.
    Ve şu anda, o araba almamdan önceki düşüncelerimin tam aksine, gri ve basit bir arabayı kullanmak istiyorum. Çekişi, konforu pek önemli değil, sıradan bir araba olsun diyorum. Hatta şu anda yaşıma göre çok zıt bir kafa yapısı içerisindeyim. Normalde derler ki,
    "İlk önce hatchback ve spor tarzı, sonra C sınıfı sedan, sonra D sınıfı sedan, sonra Crossover ya da SUV"
    Ama şu anda Hatchback arabayı sadece ufak olması, kullanım kolaylığı sunması, hafif olup az yakması gibi sebeplerle seviyorum. Peki şu anda hangi arabalar cezbediyor beni?
    İster inanın ister inanmayın Fiat Linea almayı düşünebilirim. Ya da Toyota Avensis (D sınıfı olmasına rağmen) yakıtından korkmasam almayı düşünebilirim. Ne bileyim Fiat Albea bile cezbediyor beni. Orijinal ve oynanmamış bir araç olacak olduktan sonra.
    Gerçi hoş, şu halimle Avensis'e binsem "Babasının arabasını kaçırmış" muamelesi görürüm o da bir gerçek. Fakat şu anda "hız" ve "performans" istemiyorum. Böyle sıradan ve trafikte sırıtmayacak bir araba alıp tın tın gitmek cezbediyor beni. Şu anki aracımda arka tarafı böyle modifiya tarzında oynanmış olup, benim tın tın sürmem bana bile garip geliyor nedense. Aracımı da satmak istemiyorum ama, en basit orijinal ve gri renkli araç dahi müthiş cezbediyor beni. Zaten ciddi ciddi bir bagaj kapağı iki stop lambasını kafaya koydum.

Bütün otomobilleri de severim. Yani herkesin yerin dibine soktuğu arabalar dahi güzel gelir gözüme. Şu lafı benimsemişimdir "Her otomobil bir sanat eseridir"

Durumum bu. Biraz karışık yani. Sadece içimi dökmüş olmak istedim. Okuyan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 16 Aralık 2013; 6:20:32 >

• Sen gaffayı yimişin gardaş benden demesi al aha da didim işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 16 Aralık 2013; 9:09:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • "Sık kafasına gitsin! Karahanlıııı..."
  • Hocam şuan kullandığınız aracınız ?
  • Bir otomobil için alım satım aşaması düşünülür, yakışan yakışmayan aksesuarlar düşünülür ne yapsam daha hoş durur.diye düşünülür ama böyle felsefe yapıp can sıkılmaz hocam. Yani sabahın köründe konu açacak kadar nasıl dert edinmişsin böyle anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Bir otomobil için alım satım aşaması düşünülür, yakışan yakışmayan aksesuarlar düşünülür ne yapsam daha hoş durur.diye düşünülür ama böyle felsefe yapıp can sıkılmaz hocam. Yani sabahın köründe konu açacak kadar nasıl dert edinmişsin böyle anlamadım.

Hocam dert etmek değil de, yani alırken sadece motorun ve şasenin durumuna baktım. Araç bu konuda gerçekten çok iyi. Gidişi olsun, çalışması olsun, frenleri olsun her şeyi iyi ama, adı üstünde beynimi kemiren düşünceler bunlar. Yani arka bagaj kapağını orijinal hale getirmek biraz pahalıya mal olacak ama stopları hiç olmazsa orijinale çevirmeye niyetim var.
    Aslında aksesuara hiç dikkat bile etmemiştim. İlk arabam olacağı için ve bir sürü arabaya bakıp vazgeçtiğim için (Şöyle izah edeyim, 2.0'lara baktım ilkten, 2.0 Tempra, Corona, Vectra v.b, sonra 1.6'lara baktım Civic, Astra, Bora v.b, sonra şu son sahibi olunur denilen Saab gibi araçlar geçti kafamdan, sonra Renault Safrane'a niyetlendim, olmadı vazgeçtim Tofaş'lara niyetlendim vazgeçtim derken artık bıkkınlıkla birlikte bu araçta karar kıldım) bu aracı alırken "Benzini koyunca istediğim yere gidebileyim, beni yolda koymasın yeter" diyerek aldım.
    Dediğim gibi aracımın her şeyinden memnunum ama arka kısmını da orijinal hale getirirsem harika olacak. Yani diyorum ya arabayı satmak istemiyorum. Ama olur da satarsam da üstüne 3-5 daha koyar sıfır araba alırım. Boş olsun, basit olsun ama istediğim gibi olsun.

Sabahın körü meselesine gelince hocam bizim nöbetler gece başlayıp sabaha bittiği için, nöbetin son bir iki saatinde artık kafa atmaya başlıyoruz.
    Teşekkür ederim tek ciddi cevap sizden ve diğer "oyuncu11790" isimli arkadaştan gelmiş.

@Oyuncu11790, hocam aracım VW Polo 1.4 Trendline donanım, aslında herşeyi ile güzel de, arka kısmı...

• Sende normal ve sıradan (bende dahil) otomobil kullanıcısı olmaya başlamışsın, hayırlı uğurlu olsun Günümüzde forum dışında bir çok vatandaş bakım maliyetleri düşük, ikinci elde kolayca elden çıkarabileceği, az yakan çabuk kaçan, boyası ufak tefek tamirlerde basit olacak şekilde opak renkler (bu genelde beyaz oluyor) olan araçlar tercih ediyor. Bunda ülkemizin ekonomik koşulları ve yakıt maliyetleri neden oluyor. Kalp ister mantık karar verir derler eğer maddi durum iyi değilse al linea bak keyfine, gerisini sonra düşünürsün diyeyim. Yazdıklarından anlayabildiğim kadar cevap vereyim dedim. İlk önce dertten kurtulmaya bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntihar düşüncesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maddi durumunun el verdiği kadarı ile kafana göre takıl derim ben sana
  • okb olabilir...
  • sen bir w210 200 kompressor al kafa karışıklığın kalmaz..
  • Siz sakın araba almayın.. Sonradan bir yeri hoşunuza gitmez, dert edip kanser olursunuz..

Bu nedir arkadaş.. Bana yeni bir araba lazımdı, bakkaldan ekmek alır gibi gittim fazla pahalı olmayanlarından bi tane aldım geldim.. Gideceğim yere güvenli ve rahat bi şekilde götürüyorsa tamamdır.. 24 saat arabada yaşamayacağız sonuçta..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Sende normal ve sıradan (bende dahil) otomobil kullanıcısı olmaya başlamışsın, hayırlı uğurlu olsun Günümüzde forum dışında bir çok vatandaş bakım maliyetleri düşük, ikinci elde kolayca elden çıkarabileceği, az yakan çabuk kaçan, boyası ufak tefek tamirlerde basit olacak şekilde opak renkler (bu genelde beyaz oluyor) olan araçlar tercih ediyor. Bunda ülkemizin ekonomik koşulları ve yakıt maliyetleri neden oluyor. Kalp ister mantık karar verir derler eğer maddi durum iyi değilse al linea bak keyfine, gerisini sonra düşünürsün diyeyim. Yazdıklarından anlayabildiğim kadar cevap vereyim dedim. İlk önce dertten kurtulmaya bak.

Tehşis doğru. Haklısınız. Bakalım zaman ne gösterecek.

@nk061 Hocam şu anda böyle devam edeceğim gibi gözüküyor.
    @Lord Sparhawk Hocam çok güzel şeyler diyorsun ama
    @hiroshi_nakamrua anlamadım hocam?
    @djoz işte hocam yanlış anlamayın, sizdeki araba bende olsa böyle dert etmem. Sadece aracın hafif modifiyesinin olması, oynanmış bir araç olması ve benim orijinal istemem bu düşüncelere itiyor beni.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.