Şimdi Ara

Beyler Overclock (OC) ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fazla bilgim yok bazı parçalarda OC özelliği oluyor Bu Nedir

İnternetten araştırıp bulabilirdim ama buradakilerin daha fazla bilgisi oldugunu ve detaylı anlatacagını düşünüyorum

• kısaca frekans yükseltme. yani bir işlemci 3.2ghz hızında çalışıyorsa normal de onu 3.8 e çıkartma işi. hız aşırtma
  • Sistemdeki işlemci, ekran kartı ve belleği ister birini ister hepsini olabileceği en yüksek seviyeye çıkarmak bir nevi suyunu çıkartmak gibi düşünebiliriz. Bu işlem bilmeyen kişiler için risklidir işlemciye aşırı fazla voltaj yükseltmesi bilgisayarda geri dönüşü olmayan parça veya parçaların kaybına yolaçar. İşlemciye overclock yapmak için kesinlikle iyi bir soğutucu şarttır. Ekran kartı içinde en az çift fanlı soğutucusu olan ekran kartlarına overclock sonrası sıcaklığı kartın az çok belirlediği limitlerinin üstüne çıkarmamaya dikkat etmek gerekir. RAM'de overclock işlemci ve ekran kartı kadar önem taşımasada yine belleğin belirlediği dram voltaj limitini aşmamaya dikkat etmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuSaReGeDo -- 19 Mayıs 2017; 4:1:14 >
  • selam Umutcan_34 kardeşim. gerekli açıklamaları sana arkadaşlar zaten yapmış.

burası bir donanım platformudur ama her üyenin monitöre kadar overclock etmesi normal bir durum değil.
    overclock nedir ne değildir her türlü bilgiyi google'dan bile bulabilirdin.

yalnız bilmen gereken şudur,
    overclock'un bilgisayara ya da sahibine pek bir getirisi olmaz götürüsü olur.
    yakın zamanda eski bilgisayarımda ekran kartım yandı, optimize sorunlu bir oyundaki ayar yüzündendi...

overclock'da buna benzer ekran kartını yakar atar, işlemciyide yakabilir.
    2. el ilan satılan yerlerde direnci yok bilmemnesi değişmiş işlemcilere rastlarsın...
    daha bir aylık ekran kartının yandığını fırınlandığını görebilirsin.

mesela nokia marka cep telefonlarının hopörlerleriyle yetinmeyip ara sokaklardaki cep telefoncularca ses artıranlar olduğunu hatırlıyorum. daha sonra hopörlörleri patlıyor garantilerde uğraşıyorlardı. onun gibi birşey bu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer_harun -- 19 Mayıs 2017; 5:9:2 >

•   oc olarak kısaltılması olan overclock, bilgisayarın parçalarını birkaç ayarla hızlandırmaa demektir, ama bilgisayar bozulabilir.

• çözüm bulamayan nane kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu acali 4 yıl olmuş :) bu işi belki yüzlerce kez yaptım. Genel olarak PC toplama işinden 30k dan fazla para kazandım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.