Şimdi Ara

BEYLER İNGİLİZCE KAÇ SENEDE ŞAKIR ŞAKIR KONUŞULURR...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEN 1 SENEDİİR. ÖZEL DERS ALIYORUM KONUŞUYORUM AMA ÇOK TAKILMALARIM VAR NASIL DÜZENE SOKABİLİRİM !! ÖNERİLERİNİZ..

• Bol bol oku dinle yaz
  • Dil dile değmeden dil öğrenilmez
  • özel ders ile olacak iş değil kursa gt bnce
  • Tek çözümü: YURTDIŞI
  • Bir dili pratikte yani kağıt üzerinde öğrenmenin yanlış ve eğitimi zorlaştırdığını kesinlikle söyleyebilirim, akıcı bir şekilde konuşmak ile dili bilmek arasında çok büyük farklar vardır. 1000 kelime bilen bir kişi dili akıcı konuşabileceği gibi 3000 kelime bilen bir kişi üst üste 3 cümle kuramayabilir. Buradan çıkarılacak sonuç;

Türkiye'de yaşıyorsan günlük rutin de yaptığın olayları İngilizce olarak düşünmek zorundasınız böylece zihin benimseyecektir alışacaktır. Yurtdışı yine aynı şekilde, aile içerisinde İngilizce düzeyi iyi bir kişiyle sürekli iletişim halinde olarak da aşabilirsiniz.

Basit bir örnek; bilgisayar klavyesi bilgisayarı kullanmaya başlayan her insan için başta kabus olmuştur. Bir kelime için 30-50 saniye dahi sürebilir, o kişiye klavye üzerindeki harfleri ezberletip tekrar yazmasını istediğinizde bu süre değişmeyecektir, burada tuşları kelime olarak düşünürsek yazarken o harfin orada olduğunu bilinmesine rağmen o tuş aranacaktır, çünkü kalıcı bellekte bir izlek oluşmamıştır. 10 parmak klavye yazan biri ise harflerin yerini gösteremesede klavyeye bakmadan hızlı bir şekilde kelimeleri yazabilir, dil öğrenmekte işte bunun gibi bir şeydir. 2.dile sahip biri olarak açıkçası dili öğrenmek için bir deftere kelimeleri ezberlemek için yazmadım. Ancak dil hayat içerisinde aktif bir şekilde kullanıldığında düzgün bir biçimde öğrenilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: s0d

Tek çözümü: YURTDIŞI

aynen katılıyorum.Yok özel dersmiş yok kursmuş yok cd'lerden dinlemekmiş hikaye imkanın varsa çıkcan yurtdışına insanlarla konuşa konuşa inceleyerek şakkır şakkır konuşursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurtdışında 2 sene sadece yabancılarla beraber takılırsan bu iş hallolur gibime geliyor.
  • Xbox 360 headset herkez şakır şakır ingilizce konuşuyor,3-4 yaşımdan beri oyun oynarım ingilizce,dublajlı film izlemem,msn,skype,xfire ingilizce konuşuyorum çogu kişiyle(gramer vasat olarak ama yinede anlatıyorum),cnbc-e dizilerinde tvye bakmadan ne dediklerini anlayabiliyorum bildigim kelimelerse yani ingilizceye çok aşinayım ama en büyük eksigim gramer ve bazı kelimeler şimdi ben ingiltereye vb. gitmeden bu ingilizceyi ögrenebilirmiyim şimdilik konuşmasamda yeter anlamak istiyorum o kadarmı zor ? ne önerirsiniz.

Ve son olarak sözelim ve ezber yetenegim çok iyidir dil ögrenmeyi çok istiyorum çalışmak sıksada farketmez.
  • @Konu gecmisde olabilir

Benim size onerim, 1- Gramer(Ingilizce Dil bilgisi) 2 -kelime 3-Pratik Yuz yuze konusma

Anadolu lisesi Yabanci Dil bolumu mezunuyum,ingiltere ye gittikten 13 ay sonra benim Turk olduguma inanmadilar, Herkes cok guzel ingilizcem oldugunu soyledi.

Yuzyuze konusma pratik, telefonda ingilizce konusma ve yuksek sesle ingilizce makale okuma bence en onemli kaynaktir.
  • gayrete ve ortama bağlı olarak değişir,
    hiç bilmiyorken 9 ayda çok iyi seviyeye gelen bir arkadaşım var.
  • ya ben ingilizce öğreneyim yada herkes türkçe konuşsun yeter artık ilkokul 4 ten beri ingilizce öğreniyoruz
  • Kisinin kapasitesinede bağlı mesela Said Nursi'nin 1 haftada fransica ogrendigini biliyormuydunuz ? İnanmayan araştıra bilir
  • Abartmayın..Hepsi hepsi 1000 kelime ile derdinizi anlatırsınız..Şakır şakır konuşmak neki ? AKSAN FARKI HER ZAMAN BELLİ OLUYOR... Sadece cümle kalıbını öğrenin yeter..Kelimeleri istediğiniz gibi o kalıba yerleştiriyorsunuz...Binlerce farklı cümle çıkıyor...Takılanlar , konuşamayanlar cümle kalıbını bilmeyenler...Ve kelime ezberlemeyenler.TELAFFUZLARINI BİLMEYENLER...Yazılışı başka okunuşu başka..Ben şimdi yazıyorum... I AM WRİTİNG NOW.. Nasıl söylüyoruz ? Ayem rayting nav...Bildiğin kelimeyi kalıba yerleştir..Başta özne, sonda zaman zarfı..Arasını doldur gitsin. Üç ay bile yeter...Atmıyorum üç ay....Her insanın kapasitesi farklıdır...saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Mart 2012; 12:46:02 >

• 10 bin civarı parayı bu işe ayırabilirsen yurtdışını öneririm hocam sana 3 aylık bir kurs ile gramerin sağlamsa büyük aşama kaydedersin.
  • 3-4 ayda gramer hallolur. bundan sonrası senin ingiliz düşünüş tarzına ayak uydurmana bağlı olarak değişir. ingilizce müzik dinler, ingilizce dizi izlerim bbc takip ederim kitap okurum diyorsan yurt dışına çıkmana gerek yok. ancak gramerim var her şeyi biliyorum konuşamıyorum diyorsan yurt dışı işe yarar.
  • Konuşmak konuşmak konuşmak demiş bir çevirmen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.