beyler bu yıl ikinci senem geçen yıl mf4 te 15.00 oldum pazartesinden başlayarak cumaya kadar günde altı saat çalışarak bi kendimi denedim.kendimden memnun da kaldım açıkçası.konuların çoğunu iyi biliyorum mesela lise son fiziğini nerdeyse tamamen biliyorum.yine türev integral aynı şekilde bi tekrar etmeme bakıyor.birinci bölüm kolay zaten.ama tek sorun var biyoloji;çok sıkıcı vallahi tamamen konsantrasyon meselesi sabah açık bir zihin ile çalışmak gerek. neyse beni asıl düşündüren konuya geleyim. Dersaneye yazıldım ama derslere(soru sormaya sınava felan giderim) gitmeyeceğim.evde oturup çalışmayı planlıyorum.tahminimce 2-3 haftaya tüm konuları iyice tekrarlamış ve tam gaz soru çözmeye başlamış olurum ama hadi motivasyonu mu kaybedersem nolacak?var mı etrafınızda böyle dersaneye gitmeden kazanan?yani beni en çok korkutan bu işte Ayrıca dersaneye gitmeyecek olmanın bende oluşturduğu ayrı bir endişe var oda müfredat felan değiştiyse hem haberim olmaz hem değişen konuları(tabi varsa) öğrenemem.bu konuda beni aydınlatırmısınız var mıdır bu yıl yeni eklenen konu?yani müfredat değişikliği olacak mı?olmayacak felan demişti ünal ama herşeyi beklerim valla ygs-lys diye ehliyet sınavına bile sokarlar adamı cevapları bekliyorum
hedefin neresi?
Müfredat gecen sene ile aynı
Git dershaneye evde olmaz ders çalışmasan bile sürekli evde sıkıntı basar dershaneyle beraber azmini daha kolay korursun deneme sıralama vs. Zaten vereceğin para fazla bir para değil mezunsun konuları biliyorsun sıralaman iyi
quote:
Orijinalden alıntı: Céltics
hedefin neresi?
aslında bi sorunda o daha hedefimi tam belirlemedim. tıp her zaman bi hedef benim için zaten ama itüde elektronik ve haberleşmeyide iyiden iyiye düşünmeye başladım(birde itü bilgisayar var her ne kadar ailem karşı çıksada) ayrıca müfredat aynı diyen arkadaşa da teşekkürler ben heralde şöyle yapacağım evde kendi başıma çalışabildiğim kadar çalışırım baktım motivasyon eksikliği var konulara odaklanam ıyorum hedeflediğim kadar ders çalışamıyorum o zaman başlarım dersaneye
quote:
Orijinalden alıntı: malcolmx
beyler bu yıl ikinci senem geçen yıl mf4 te 15.00 oldum pazartesinden başlayarak cumaya kadar günde altı saat çalışarak bi kendimi denedim.kendimden memnun da kaldım açıkçası.konuların çoğunu iyi biliyorum mesela lise son fiziğini nerdeyse tamamen biliyorum.yine türev integral aynı şekilde bi tekrar etmeme bakıyor.birinci bölüm kolay zaten.ama tek sorun var biyoloji;çok sıkıcı vallahi tamamen konsantrasyon meselesi sabah açık bir zihin ile çalışmak gerek. neyse beni asıl düşündüren konuya geleyim. Dersaneye yazıldım ama derslere(soru sormaya sınava felan giderim) gitmeyeceğim.evde oturup çalışmayı planlıyorum.tahminimce 2-3 haftaya tüm konuları iyice tekrarlamış ve tam gaz soru çözmeye başlamış olurum ama hadi motivasyonu mu kaybedersem nolacak?var mı etrafınızda böyle dersaneye gitmeden kazanan?yani beni en çok korkutan bu işte Ayrıca dersaneye gitmeyecek olmanın bende oluşturduğu ayrı bir endişe var oda müfredat felan değiştiyse hem haberim olmaz hem değişen konuları(tabi varsa) öğrenemem.bu konuda beni aydınlatırmısınız var mıdır bu yıl yeni eklenen konu?yani müfredat değişikliği olacak mı?olmayacak felan demişti ünal ama herşeyi beklerim valla ygs-lys diye ehliyet sınavına bile sokarlar adamı cevapları bekliyorum
dostum senin bu sene tercih yapmadığın sıralama benim hedefim yani 15 bin yıldız teknik elektronik ve haberleşme mühendisliği dostum bence dershaneden kopma dershanede düzenli daha iyi gidersin evde bir süreden sonra koparsın bu yıl 59 bininci oldum dostum ne önerirsin nasıl çalışmalıyım derslere göre hangi yayını soru bankası olarak önerirsin her dersten kaç soru bankası bitirmeliyim ? günde kaç saat çalışmalıyım
Dershaneye bedava mı kaydoldun? Çok ucuz fiyata kaydolduysan kitaplar ve soru çözümleri ile paran boşa gitmemiş olur ama çok para verdiysen o parayla özel ders alarak sorularını çözdürebilirdin. Gerçi 15000. olunca çok para almamışlardır herhalde.
@mustaf-x-3 ben senin açtığın konu altına tavsiyelerimi yazmıştım ek olarak fem ve güvenderi tavsiye ederim ama kaynak almadan önce kesinlikle gös gezdir arkadaşlarınınkileri incele kendin karar ver yani @_AWESOME_ cemaatin dersanesine yazıldım bedava olarakgeçen yılda oraya gidiyordum ama ücretliydi doğrusunu söylemek gerekirse istediğim yeri kazanamamış olmam dersaneden kaynaklı değildi sorun bendeydi yani. bu arada sendemi hazırlanıyorsun bu yıl?az önce kimya ile ilgili konuda ki mesajını gördüm baya güzel açıklamışsın (biraz eksiğimdir de o konuda ben)
quote:
Orijinalden alıntı: malcolmx @mustaf-x-3 ben senin açtığın konu altına tavsiyelerimi yazmıştım ek olarak fem ve güvenderi tavsiye ederim ama kaynak almadan önce kesinlikle gös gezdir arkadaşlarınınkileri incele kendin karar ver yani @_AWESOME_ cemaatin dersanesine yazıldım bedava olarakgeçen yılda oraya gidiyordum ama ücretliydi doğrusunu söylemek gerekirse istediğim yeri kazanamamış olmam dersaneden kaynaklı değildi sorun bendeydi yani. bu arada sendemi hazırlanıyorsun bu yıl?az önce kimya ile ilgili konuda ki mesajını gördüm baya güzel açıklamışsın (biraz eksiğimdir de o konuda ben)
Bedavaysa iyiymiş. Konuları zaten biliyorsundur, bolca soru çözersen ve o soruları çözdürmeye gidersen yeter sana. Boşuna gitmene gerek yok derslere yani bence doğru karar vermişsin Ben de bu sene hazırlanmaya karar verdim. O konudaki kimya konusunu daha görmedik dershanede daha doğrusu görmüşlerdir ama ben son hafta gitmediğim için bilmiyorum ama birkaç sene önceki bilgilerimle cevaplamaya çalıştım
15.000 sıralama ile gidilmez mi be kardeşim?
Şaka bir yana ideal meselesi tabi. Fakat tek korkun biyoloji ise kesinlikle üstüne gitmelisin. Bir süre sonra sende yapabildiğini farkedeceksin. Şöyle yap. Sınav zamanına kadar belirli bir süre biyolojide sistemleri çalış ufak ufak. son zamanlara doğru da tam bi gazla yüklendinmi biyoloji senindir. Zaten adamlar sistemlere takmışlar hep oradan yükleniyorlar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme