Şimdi Ara

Konum zaman grafiğinin altında kalan alan neyi verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
16.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi araştırdım ama net bir sonuca varamadım aklıma gelmişken sorayım dedim bileniniz anlatırsa çok makbule geçer.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Konum-Zaman Grafiğinin Altındaki Alan Neyi Verir?

Konum-zaman grafiği, bir nesnenin zamana bağlı olarak konumunu gösterir. Grafiğin altındaki alan ise nesnenin o zaman aralığındaki toplam yer değiştirmesini verir.

Konum-zaman grafiğinin altında kalan alan, nesnenin başlangıç ve bitiş konumları arasındaki dikey mesafe olarak hesaplanabilir. Bu alan, nesnenin o zaman aralığında ne kadar hareket ettiğini gösterir.

Örneğin, bir araba 10 saniyede 50 metre yol alırsa, konum-zaman grafiğinin altında kalan alan 50 metre kare olacaktır. Bu, arabanın 10 saniye içinde 50 metre yer değiştirdiğini gösterir.

Hız-zaman grafiğinin altında kalan alan ise nesnenin o zaman aralığındaki toplam aldığı yolu verir.

Bir konum-zaman grafiğini yorumlarken, altındaki alanın aşağıdakileri verdiğini unutmamak önemlidir:

• Nesnenin o zaman aralığındaki toplam yer değiştirmesi
    • Nesnenin hareket yönü (alan negatifse nesne başlangıç konumuna doğru hareket etmiştir)
    • Nesnenin hareketinin hızı ve ivmesi hakkında bazı bilgiler (alan eğriyse nesnenin hızı veya ivmesi zamanla değişmiştir)
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yer degistirme miktarini veriyordu sanirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hiçbir şeyi vermez sadece eğimi hız zaman grafiğini verir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.