Şimdi Ara

Beyin göçü yapmak isteyenler klübü kurdum, gelin [Tartışma Yasak]] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
14
Favori
8.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ingilzice speaking halledeyim 1 saniye duracak degilim. Junior developer maasi gitlab da 40k us dolar/Year = 270.000Tl yapior. aylik 22.5 yapar. Hersey gulluk guneslik olsa bile maaslar eridi gitti kus gibi kaldi. Zaten turkiye bir gidemeenlerin ulkesidir. Gitmedigimiz her gunde gidemedigimiz icin cezalandiriliyoruz
  • ecdadlarımın kanlarını canlarını mallarını feda ettiği vatanımdan neden gideyim,gidersem suriyelilerden ne farkım kalır ? acımdan ölecekte olsam doğduğum toprakta ölürüm ben iyi yaşamadım ecdadım iyi yaşamadı ama benden sonra geleceklerin de iyi yaşamayacağı anlamına gelmiyor.
  • Hocam zaten iyi olanlar gitti ülkede. Biz gitmeye çalışırız. Çünkü ortalama insanlarız. Onlar davetle giderler. Ya da başvuruları hemen kabul edilir. Boşa kürek harcamayın. Burda nasıl alt seviye isek orda da öyle olacağız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu laf edenlerle gerçekten aynı ülkede mi yaşıyoruz anlamadım. Dolar her yıl artıyor ve birkaç yıla 10'u görmesi hatta geçmesi olası. Maaşlar aşırı düşük. 4 bin tl , 5 bin tl maaş alıcaksın diye her gün saatlerce çalışmak bir tek beni mi korkutuyor? Hayat sadece kiranı ödemek ve karnını doyurmaktan mı ibaret? Amerika'da , avrupa da bir mühendis aylık maaşıyla çok rahat son çıkan iphone'u ya da ne bileyim son çıkan oyun konsolunu alabilirken biz neden bunlar için aylarca çalışıp para biriktirmeye çalışalım? Ve üstelik fiyatlar her yıl artıyor. Gerçekten finansal olarak önünüzü görebiliyor musunuz? Korkmuyor musunuz abi ya birgün dolar 10-15 falan olur diye?


    Ekonomiyi geçtim ülke de saygı kalmamış. Hiç kimsenin hiçbir şeye tahammülü yok. Herkes stres içinde ve bu da mutlu olmaya çalışan insanları da etkiliyor. Her gün saçma sapan haberlerle mutsuz uyanıyoruz. Türkiye her anlamda çok karanlık bir ülke olmaya başladı. Ben burada gelecek göremiyorum ve görebilenlere de şaşırıyorum. Bazen gerçekten aynı ülkede mi yaşıyoruz diye soruyorum hatta.


    Sadece 1 kere yaşama hakkınız var,ziyan etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straight Edge Messiah -- 26 Mayıs 2020; 18:30:15 >




  • 😁 boşa uğraşma gidemiyoruz malesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzuderin -- 26 Mayıs 2020; 18:33:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ha birde gidebiliyorsanız bence avrupa ülkeleri değilde Amerika, Kanada , Avustralya gibi göçmen ülkelerini seçin. Avrupa'da ırkçılık çok fazla . Birde arkadaşlık falan kurmak daha zor, pek aralarına almazlar yabancıları. Yalnız yaşamak istemezsiniz. Amerika gibi ülkelerde çok göç aldığı için, ve zaten nüfuslarının çok büyük bir kısmı göçmen olduğu için insanlar nereden geldiğinizi falan önemsemezler. Daha kolay arkadaşlıklar kurarsınız.

    Ayrıca gittiğiniz ülkede asimile olmaya çalışmak lazım. Yani gittikten sonra türk kültürünü orada aramak ve yaşatmaya falan çalışırsanız yine yalnız kalırsınız. Oranın kültürünü benimsemek , oranın insanı olmak lazım. Gittikten sonra simit-çayı'ı , türk geleneklerini , türk insan yapısını falan özlerim derseniz yurt dışında yaşamak size göre değil bence. Onlar gibi olduktan sonra oradaki kültürde , insanda güzel zaten.


    Başka bir konu ise gidecekseniz amelelik yapmaya gitmeyin. Orada düşük maaşla çalışmakta sizi beklediğiniz kadar mutlu etmeyecektir. Kalifiye elemansanız , iyi maaş alabilecek bir işiniz varsa gidin. Sonra ağlarsınız orda da.




  • Lacano kullanıcısına yanıt
    Kadınlar tarafı erkekler tarafı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar bende arkadaşların dediklerine bir iki bir şey daha eklemek istiyorum. Bundan 2 sene önce Florida Institue of Technology i kazanmıştım. Biyoloji/Pre-Med di. Yaklaşık 40k$ burs almıştım. Her sene $15k + yaşam ücreti vericektim. Tabi o zamanlar dolar 3,40 felan her neyse. Gider çalışırım + ailemde yollar okurum diye düşündüm. Ama sonra egoma yenik düştüm, hedefimde daha yüksek bir okul vardı, gitmedim o yüzden. Çok pişman oluyorum bu zamanlar gitmediğime. Şuan gazi ünide fizik okuyorum. Bölümümü seviyorum. Bunu seçmemin nedeni de eğer biyoloji kimya ve ya fizik okursam okul bittikten sonra tekrar amerikada med schoola başvururum diye düşündüm. Ama extra aktivite doldurmak türkiyede çok zor. Amerikadakiler med schoola başvuracağı için millet onlara staj veriyor, ben hastahanede gönüllü çalışabilir miyim dediğimde ne alaka fizik okuyorsun felan diyorlar. O yüzden o hayalimi biraz askıya aldım. Şuan 2.sınıfım bitecek ve kendime şöyle bir yol çizdim.
    -2.Sınıfın ilk Dönemi Polonya'da Erasmus yaptım ve efsaneydi. Bu sene tekrar başvurdum 3.sınıf için ama virüs olayı çıktığı için sonuçlar belli değil ama büyük ihtimalle kazandım tekrar. Her şey düzelirse ya Köln'e gideceğim ya da Aveiro(Portekiz)
    -3.Sınıfın yazında normalde Cern'de staj yapmak istiyordum ama yüksek yapmamaya karar verdim. Çünkü aşırı eziyorlar yüksek lisansçıları. Böyle bir kat sisteminde bulunmak gerçekten istemedim. Stajımda hazırdı. Doktora hocamın hocası stajyer arıyormuş. O da beni önerdi sağolsun. Ama şuanlık istemiyorum.O yüzden 3.sınıfın yazında yani seneye Work and Travel yapacağım. Ondan biriktirdiğim paraya(evet biraz birikim yapmak için gidiyorum)
    -4.sınıfın başında Avustralya Work and Holiday vizesine başvuracağım. Bu vize bize 1 sene boyunca çalışma izni veriyor(Bir iş yerinde 6 aydan fazla olmamak şartıyla.) Eğer 90 gün çiftlikte,sera da felan çalışırsanız 2. Work and Holiday vizesini almak için size hak tanıyorlar.
    Avustralya'da iken belki iş ararım (kendi alanıma dair fizik/data analizcisi olursa)
    Şuanlık hedeflerim bu kadar, gerçekleştirebilirim inşallah. Şu sıralar tekrardan amerikada lisans başvurusu yapayım diyorum ama heralde o süreci bir daha kaldıramam. Psikolojik olarak çok zordu. Bir de açıkcası okumak istemiyorum oku oku nereye kadar :d




  • Cifte vatandasligim var,avrupa birligi uyesi her ulkede yasayabilir calisabilirim. Suan beyaz yaka olarak bi kargo firmasinda calisiyorum. Varsa benim gibi olup yol gosterebilecek birileri burdan yada mesajdan yazabilirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar ne kadar soğutulmuş ülkeden yuh pes...
  • Biz gitmesek de bu ülkeyi bu hale getirenler ve onlara destek olanlar gitse keşke.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_özcan -- 26 Mayıs 2020; 19:14:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de yazılım mühendisiyim. Sektörde sadece 1 yıl çalıştım. İşi gıda olan bir firmada It ci olarak. Sistem mühendisliğ(network bakım , server,fw,storage vb) , yedekleme sistemleri(veeam), dlp , mdm , ERP yazılımları, 400 e yakın cihaz için teknik destek, bakım onarım , SQL(insanlara rapor yapmak için ve mobil uygulama ekranları için ) , Mobil uygulama . Kamera ve DVR cihaz kurulumu, Sabah yedide evden çıkıp akşam sekiz buçukta eve dönüyordum. Sıfır eğitim desteği, 2700 maaş, zam konuşunca aç gözlü oluyordum. Yeri geldi şirkette uyudum. Sonuç istifa ettim.

    İrlanda'ya gitmek için gerekli başvuruları yaptım. 8 aylık bir dil eğitimine kayboldum. Mayıs 11'de ilk dersinm başlayacaktı.
    Şu an yurt dışında olacak eğer bu virüs olayları olmasa.
    Bu virüs olaylarından sonra gitme isteğim daha da fazla oldu.
    Amaçsızca bekliyorum uçuşlar kalksın ve gideyim.
    Burada bu kadar bilgi ile yapılan iş verdiği stres ve hayattan götürdükleri insanı çok yıpratıyor. Bazı ülkelerde asgari ücretle çalışıp en dandik işi yapsanız bile çoğu hayat standardınız buradan iyi olacak.

    Salam ve sosis ile .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Amerika ve Kanada icin soyle soyleyeyim, soylenilen her maas her daim brut maastir. Net maas degildir. Eyaletine gore net'i degisir ayni brutun. 40,000 dolar brut az bir para maas olarak, ozellikle buyuk bir sehirde yasanacaksa kit kanaat gecindirir.

    New York eyaletinde mesale suradan baktim:https://smartasset.com/taxes/new-york-paycheck-calculator#tOuVxhfNUq --> 40,000 dolar yillik brut, 2 haftalik 1,267 net oluyor --> yani aylik 2620 dolar net... Bu paraya new york'ta zor bayagi gecinmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkKhan -- 26 Mayıs 2020; 19:24:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartipi

    Kadınlar tarafı erkekler tarafı
    Demek ki tek değilmişim, mağdurlar nasılda biliyor...
  • Merhaba,

    Kanada - Toronto'da yasiyorum.

    Kanada'nin big 5 denilen 5 buyuk bankasinin birinde Global Marketler grubunun Global Is Odemeleri departmaninda bir fatura konsolidasyonu yazilimi projesinde Danisman/Is Sistem Analistiyim.

    Buraya gelisim universiteden, liseyi Istanbul'da bitirip, Universite'yi burada okudum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerkKhan

    Amerika ve Kanada icin soyle soyleyeyim, soylenilen her maas her daim brut maastir. Net maas degildir. Eyaletine gore net'i degisir ayni brutun. 40,000 dolar brut az bir para maas olarak, ozellikle buyuk bir sehirde yasanacaksa kit kanaat gecindirir.

    New York eyaletinde mesale suradan baktim:https://smartasset.com/taxes/new-york-paycheck-calculator#tOuVxhfNUq --> 40,000 dolar yillik brut, 2 haftalik 1,267 net oluyor --> yani aylik 2620 dolar net... Bu paraya new york'ta zor bayagi gecinmek.
    Örnek verdiğim rakam zaten junior için. Ayrıca örnek verdiğim firma remote çalışıyor newyork da olmak zorunda değilsin. İnternet varsa Alaska’ya bile gidebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 26 Mayıs 2020; 19:37:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence içimizden en potansiyelli birini seçip önce onu yollayalım sonra o bizi teker teker kurtarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elninoisback

    ecdadlarımın kanlarını canlarını mallarını feda ettiği vatanımdan neden gideyim,gidersem suriyelilerden ne farkım kalır ? acımdan ölecekte olsam doğduğum toprakta ölürüm ben iyi yaşamadım ecdadım iyi yaşamadı ama benden sonra geleceklerin de iyi yaşamayacağı anlamına gelmiyor.
    Ecdanim olan Turkler cin sinirlarindan anadoluya gelirken sikinti olmamais da ben gidince mi sorun olacak. Hayat neyi gerektiriyorsa onu yapmak lazim. Bir canimiz var. Sunu da soyleyim git 2 yil calis geri gel, vatan yine yerinde duruyor. Hala Tc vatandasiyiz. Geldiginde 2 yil turkiyede kalmaktan cok daha iyi bir kariyer seni bekliyor olacak. gelen kalandan kiymetli bu topraklarda
  • Listeye benide yazın
    Munih berlin veya nürnberg de Siber Güvenlik Müh. İşi bulursam bende durmam giderim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 19 yaşındayım üniversite sınavına hazırlanıyorum mezunum ama 7 yaşından beri kendi çabala phyton php ve visual basic öğrendim.ingilizceyi yüksek seviyede Almancayı yarım yamalak biliyorum imkanım olsa 1dk durmak istemiyorum bir yolu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.