Şimdi Ara

Beyin göçü yapmak isteyenler klübü kurdum, gelin [Tartışma Yasak]] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
14
Favori
8.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güle güle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokoko_TR

    Bu mesaj silindi.
    Bu "kapılar açık" muhabbetine de hastayım.
    Kapı nerede açık?
    Sen buradan açınca karşı taraf otomatik açılıyo heralde.

    Hayatında hiç avrupaya turist olarak bile gitmedin di mi? İtiraf et.

    Paranla pulunla gidip orada otelde kalıp üç gün gezip tozmak için bile koca bir dosya dolusu evrak toplayıp veriyorsun.
    Paran pulun malın mülkün her şeyin süper bile olsa konsolosluk sana sanki afganlı kaçak göçmenmişsin gözüyle bakıyor.
    Yani paranla 3 günlüğüne bile kabul etmeyebiliyor.
    Değil ki çalışma izni, oturma izni.
    Değil ki vatandaşlık.

    Ama sen sınıra doğru bi yürü belki yunan askeri seni kabul eder. Hani kapı açık ya o yüzden dedim..

    Hey yavrum hey..
    a-haber tayfasına hayat ne kolay..
    Türkiye kapıyı açınca gidiliyo falan..

    Lafım sadece sana değil.
    Burada "tutan yok" "defolun" "S.G" gibi şeyler yazan bütün cühela takımına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ulkemizin oss birincisinin hedefi bile alman vatandasi olmak ise , sizi bizi zor alirlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kayinco vardi.. Eniste sole gidecem bole gidecem yazilimciyim sudur budur aynı burdaki konusmalar gibi bu ülkede durulmaz vs vs.. Anca eleştirdi durdu.. Is bulduk abi 2 3 bine isemi baslanir vs vs.. Durmadan bi elestiri ama hicbi halt üretme yok çalışkanlık sadece dersten ibaret.. Az sıkıya geldimi aglama zirlama yine elestirme.. Napti kacak gocek gitti sinirlardan ormanlardan gece geçe ki bu cesaretini taktir ettim.. 2 yil oldu almanya ispanya ve sonunda italyada sonuc sifirrrrr geri gelecem diye baslamis simdi zirlamaya.. Noldu simdi orayida eleştiriyo.. Fatih portakal gibisin deyincede kızıyordu :) Allah gönlünüze göre versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam , böyle bir düşünceniz var ama insanlar yurtdışında nerelerde,nasıl iş imkanı veya uzun süreli yaşamın avantajlı olup olmadığını araştırmak ve bunları tartışmak daha mantıklı olur.

    Başka ülkelerdeki düzen ve yabancılara bakış açıları nasıl, spesifik olarak bunları konuşmak gerektiğini düşünüyorum.
  • Okuldan mezun olayım. Umarım becerebilirsem bi wat ve erasmus yapmak istiyorum. İkisinde yapabilirsem çok güzel. En azından bi ayağımız mı alışsın diyeyim öyle işte pasaportta falan bi güvence olsun. Ondan sonra Amerikaya bi dil okuluna gitme düşüncem var. Anne tarafımdan kuzenim ve dayıları mamerikada valla nerde oldugunu tam hatırlamıyorum. Oraya doğru gidip güzel bi kapak atsam. Üstüne bi güzel çalıışsam(). Sanırım evlilik parası çıkar. Bu şekilde ufakta olsa bi umudum var.

    Ayrıca hiçbir şey olmazsa bile bi umuttur yaşamak hesabı greencard bekliyoruz. Hayırlısı artık. Okulum ve bölümüm açısından direkt gitme umudum yok anca 2 dili söküp güzel bir firmaya girersem olur yoksa zor gibi. İşte geri düşüncem üstteki gibi...




  • klübü'nüz hayırlı olsun!!
    kulüp yazmayı dahi bilmeyen lümpenlerin gitmek istemesi mutluluk verici.
  • themontana kullanıcısına yanıt
    Tahrik oldum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpikalpi kullanıcısına yanıt
    Endonezya ya çok gittim. Refah olarak Türkiye nin gerisindeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 26 Mayıs 2020; 16:59:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir şey
    Hükümetler gelir geçer sırf bu yüzden Türk düşmanı olman anlamsız.
    Hamza bu kafa ile sen Burundi ye git. Maksimum yaşam süren 3 gün diyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

    Okuldan mezun olayım. Umarım becerebilirsem bi wat ve erasmus yapmak istiyorum. İkisinde yapabilirsem çok güzel. En azından bi ayağımız mı alışsın diyeyim öyle işte pasaportta falan bi güvence olsun. Ondan sonra Amerikaya bi dil okuluna gitme düşüncem var. Anne tarafımdan kuzenim ve dayıları mamerikada valla nerde oldugunu tam hatırlamıyorum. Oraya doğru gidip güzel bi kapak atsam. Üstüne bi güzel çalıışsam(). Sanırım evlilik parası çıkar. Bu şekilde ufakta olsa bi umudum var.

    Ayrıca hiçbir şey olmazsa bile bi umuttur yaşamak hesabı greencard bekliyoruz. Hayırlısı artık. Okulum ve bölümüm açısından direkt gitme umudum yok anca 2 dili söküp güzel bir firmaya girersem olur yoksa zor gibi. İşte geri düşüncem üstteki gibi...
    Dear Matthew,

    Söylediğin iki şeyi de (WAT ve Erasmus'u) yapmış birisi olarak bunların ufkunuzu geliştirebileceğini fakat mevcut potansiyelinizi (en azından bende öyle oldu) çok da fazla iyileştirmeyeceğini söyleyebilirim. Dolayısıyla beklentilerinizi yüksek tutmanız önemli ancak çok çok azim ve çalışma istiyor bilginize. WAT programıyla gidip deli gibi kazanan arkadaşlar oldu. Günün yaklaşık 20 saati, haftanın 7 günü çalışmıştı. Buraya gelince bu kadar olmasa da kendimi niye yormadım diye hayıflandığım oldu. :)




  • devlet yurtdisindan binlerce insan getirdi,,, ne iş,,, adeta yalvardilar bizi alın diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim ve şu an 3. sınıfım.

    Amerika’dan ziyade Avrupa’ya göç etmek daha olası değil midir?

    Almanya’nın özellikle yazılım,bilişim ve sağlık sektörlerinde iş gücü aradığını duymuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniki_skywalker -- 26 Mayıs 2020; 17:9:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • translator66 T kullanıcısına yanıt
    Benimde yakınımda giden insanlar var. Vallahi çoğu memnun döndü. Bi tane motosikletim var. Onu satıp kesinlikle gideceğim Corona bittiğinde. Erasmus içinse derslerim iyi ama şu sınavda bir türlü istediğim puanı alamadım. Bakalım çıkmadık candan umut kesilmez. Daha gayretli çalışmaya devam. Bu arada 7 gün ve 20 saat örneği çok ama çok abartı. Emin olun bu kadar abartmadan bile iyi bi parayı cebimize koyup dönebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenciler sanıyor ki Tüm ülkeler tecrübesiz yeni mezun arıyor. İş tecrübesi olmayan birine kolay kolay bir ülke kapı açmaz. Önce burada kendini bir kanıtla

    Ha olağanüstü müthiş bir projen vardır. Onlar seni bulur zaten direkt vatandaşlık bile verirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu başlığı, ama tahmin ettiğim gibi yarısı boş cevaplar.

    Öncelikle şunu kabul edelim: Tr yetenekli adam anlamında çok ciddi kayıplar veriyor, bunu farkedemeyen göremeyen arkadaşlar görememeye devam etsin çünkü bu göremeyen sözde vatan aşığı tipler zaten bir işe yaramıyor, öldüklerinde dünyada hiç bir şeyi değiştirememiş olacaklar :) burdan selamlar siz dangalaklara.

    Neyse amacım millete laf etmek değil düşüncelerimi paylaşmak. İlk olarak yaklaşık 5 sene kadar Rusya'da yaşadım, sonunda okul bittiği için döndüm mecburi olarak ama kalsamda benim için hayat çok değişmeyecekti. Rusya Tr'nin başka bir versiyonu zaten bilen bilir. Oradakilerde kaçmak için yer arıyor.
    Ben karma bi bölgede yaşadığım için ayrımcılık veya başka şeylere çok maruz kalmadım. Ama kalan bölgeleri duyduk zaman zaman. Genel olarak karakteriniz ve davranışlarınız, kültürle uyumunuz, niyetiniz önemli.

    Artık global bir çağdayız, yıllardan beri gelişen internet hemen hemen dünyanın heryerindeki insanlar için 3 aşağı 5 yukarı fikir veriyor. Ve toplumlar git gide birbirine benzemeye başladılar bu açıdan çok çekinceniz olmasın, nereye giderseniz gidin bir şekilde idarelikte olsa zaman geçirirsiniz. Asıl sıkıntı hepimizin dert ettiği gibi kalıcı bir yaşama sahip olabilmek. Ve tabiki vatandaşı olmadığınız bir ülke için bu gerçekten zorlayıcı bir durum. Genelde bir yere gittiğinizde size para harcamaya gelen bir turist gözüyle bakarlar ve iş isteseniz bile buna göre davranırlar, niyetinizi ve o bölgede yaşam kurmak istediğinizi belli etmeniz gerekmekte.

    Çoğu ülkede maalesef en basit hamlelerde bile belgeler istenmekte ve siz yabancı olduğunuz için daha çok belge işiyle uğraşmanız gerekmekte. Bu belge işleri Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde daha açık şekilde ortada, orta-üst düzey bir ingilizce ile nelerin gerekli olduğunu anlayıp yerine getirebilirsiniz, göç eden bir çok insan olduğu için herkes güncel durumları takip ediyor ve hakimler. Ama diğer ülkelere gidiyorsanız orada yaşamı tecrübe etmiş veya orayla iş yapan insanlarla konuşmanızda fayda var çünkü size gerekli açıklamaları güncel olarak kimse yapamıyor, kendileri bile takip edemiyor çünkü, bir işlemi atladığınız zamanda "bunu yapman gerekirdi" diyip önünüze ceza veya ekstra belge işi yükleyebiliyorlar. Belgelerinizin eksik veya hatalı olmasıda işleri ekstra zorlaştırıyor. Hele birde paranoyak memurlara denk gelirseniz size daha da fazla dert çıkarabiliyor.

    Belge işi cepte, yıllarca uğraşacağınız bir yığın belge var, diğer konu ise tr den kopamıyorsunuz tam anlamıyla, yok pasaport-vize işleri yok diğer meseleler, konuyu uzattıkça uzatıyor, bazen süreler tutmuyor durduk yere git gel yapıyorsunuz ekstra masraflar çıkıyor. Ve bildiğiniz gibi zaten tl nin değeri kalmadığı için artık ekstra ekstra para ayırmanız gerekiyor acil durumlar için. Tabi bu acil durumlara birde sağlık olayları giriyor, bunlarda hem ülkeden ülkeye farklı belgeler, hemde farklı sigorta sistemleri türüyor. Diyeceksiniz tr de yok mu evet var ama, 1.si vatandaş olduğunuz için herkes heryerden kayıtlara tık tık ulaşıyor, 2.si de tr bazı açılardan online işlemlerde iyi durumda dünyanın geneline göre.

    Farklı bir ülkeye gidip iş kurmak zaten apayrı bir mesele daha çok evrak kürek işine boğulmanız için bahane.

    Benim en basit önerilerim şunlar:
    1. İlk olarak mümkünse güvenebileceğiniz, sizinle ilgilenecek bir tanıdık, eş dost akraba bulun. Yoksa bir şekilde tanışın. Bir ülkeye gittiğinizde en çok ihtiyacınız olan şey orayı bilen biri. Sizin işlerinizde yardımcı olacak, gerekli yerlerde doğru 1-2 kelimeyle iş halledebilecek insanlar. (Örnek: İş sebebiyle 3-4 günümü Ukrayna'da geçirmiştim, orada yaptığım izlenime göre Ukrayna'da biraz zeki bir kızla arkadaş olduğunuzda -sevgili demiyorum- kız sizin için cehennem olabilecek bütün işlerinizi çok basit hamlelerle çözebilir, gerçekten girişken ve çözümcü insanlar önemli.) Çok göç alan ülkelerde bu işi genelde prof ve para karşılığında yapıyorlar, bütçeniz varsa düşünebilirsiniz. Yoksa eğer bütçe, artık sosyal medyada hedeflediğiniz yerdeki insanları bulup onlarla sohbet edip arkadaş olmanın yoluna bakın. Çok tercih edilen ülkelerde genelde orada yaşayan Tr vatandaşları kendilerine gruplar kurup yardımlaşırlar, onlara ulaşmanız mantıklı.
    2. Buradan giderken toplayacağınız belgeleri güvenilir kurumlarla yapın, adınızdaki farklı bir harf bile çok başınızı ağrıtabilir. Gittiğiniz ülkede de güvenilir kurumlarla çalışmaya özen gösterin. Her belgenizi mutlaka kontrol edin veya ettirin.
    3. Yüksek ihtimal uçakla gideceksiniz, buna kendinizi hazırlayın, minimal ve taşınabilirliği yüksek olan ürünler artık sizin en iyi dostlarınız olacak. Oradan oraya sürüklenirken elinizde 2 bavul zor iş, 1 bavul 1 çanta yapın hayatınızı, çünkü neresi olursa olsun ilk gittiğniz yerde yerleşip hayatınızı orada sürdürme ihtimaliniz çok düşük. Bir çok farklı yerde konaklayacaksınız.

    Şöyle bir not düşmek istiyorum: Arkadaşlar özellikle beyaz yakada inanılmaz şekilde yurtdışı iş ilanlarına saldırma durumu var, herkes gidip dolarla para kazanmanın derdinde, dönecek olanda yerleşecek olanda farketmiyor, biraz ingilizce biliyorum diyen işlere saldırıyor. Gerekli bağlantılarınız yoksa bu şekilde iş tutturma olasılığınız çok zor. Benim önerim mavi yaka kısmında bir yetenek geliştirin, işçilik - ustalık öğrenin, sertifikalar alın çevirttirin. Gittiğinizde kimsenin insiyatifine kalmazsınız, ustalık dünya genelinde iş yapar.

    Uzaktan home office çalışmayı seven arkadaşlar bence Tr'den gidip bunca belge zahmetine hemen girmeyi düşünmesin, mümkünse bir alanda uzman olun, portfolyo doldurun ve uzaktan yapacağınız görüşmelerle onların işlerine katkı sağlayabileceğinizi gösterin. 2000 dolar bile verseler Tr'de yine iyi paradır. Böylelikle kendinizi geliştirip CV'nizi doldurabilir sonrası için sağlam temel oluşturabilirsiniz. Belgelere harcanan zamanda kendinizi çok daha fazla geliştirebilirsiniz. Çünkü bu belgeler ve yasalar çok geçici oluyor. Ülkelerinde kafası karışık :)

    Arkadaşlar heves edip tüm belgeleri halledip uçağa atlaması bir yere kadar kolaydır. Gittiğinizde kalıcı olmak zor iş. Kültürünü, insanları, davranışları vs yadırgarsanız kendinize ekstra eziyet etmiş olursunuz. Ama benim gibi zaten doğduğu andan itibaren Tr kültürüne bir türlü uyum sağlayamamış arkadaşlar varsa sizin için en doğru yeri seçmeye çalışın. Çünkü kişiliğiniz ve sevdiğiniz ufak şeyler bile seçebileceğiniz ülkenin çok farklı olmasına sebep olabilir. Doğru yeri seçip harcamaları ona göre yapmak çok önemli. Her belge her cart curt cebinizden birikimi sömürüp alıyor. Ve unutmayın heryerde aynı sorun var "buralardan gitmek"

    Hepinize bol şans diliyorum. İhtiyacımız var cidden :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yaz.




  • Başvuruyu nereden yapıyoruz
  • Ülkedeki ekonomi şartlar herşey ağır ama bu ülkede doğmaktan gurur duyuyorum. Elhamdülillah Müslümanız değerini bilin. Ağlayanlar ne yaşadı merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.